Feedback

Feedback is dé bouwsteen voor een sterke organisatie, want het creëert ruimte om te groeien. Niet alleen voor je medewerkers, maar ook voor jouw bedrijf als geheel. Toch is feedback geven niet altijd even makkelijk, dus het is jouw taak als werkgever om je medewerkers hierin te ondersteunen en stimuleren. Hoe pak je dat aan? Spit onze artikelen door om inspiratie op te doen. Hieronder vind je de verschillende onderwerpen waar wij over schreven.

Liever direct een van onze recruitment specialisten spreken? Dat regel je zo. Of vraag meteen een vrijblijvend kostenoverzicht op maat aan voor een uitzendkracht bij jouw bedrijf.

Alles over feedback

Feedback geven in jouw organisatie

Om ervoor te zorgen dat iedereen in jouw organisatie zich vrij voelt om feedback te geven en te ontvangen, moet je een open feedbackcultuur creëren. Daar heb je natuurlijk je medewerkers voor nodig, maar jij als werkgever zet de eerste stap. Laat de HR-afdeling feedbacktrainingen geven en informatie verspreiden over diverse feedback soorten die typerend zijn voor jouw organisatie. Stimuleer bijvoorbeeld het geven van constructieve feedback en introduceer een systeem voor peerfeedback, zodat je medewerkers steeds comfortabeler worden met feedback geven en ontvangen.

Wist je dat er verschillende feedback methodes zijn? Het gebruik van een methode bied je werknemers houvast en zorgt ervoor dat de feedbackcultuur in het hele bedrijf overeenkomt. Verdiep je daarom in diverse methodes en kies er één uit waar je achter staat en die jouw organisatie verder gaat helpen. Misschien kun jij je vinden in de 360 graden feedback methode, ben je fan van de STARR-methode, of heb je juist meer met het 4G-model. Hoe dan ook, met onze artikelen over feedback lees je je in en ontdek je in no time hoe je de feedback game van jouw organisatie een boost geeft.

Veelgestelde vragen

  • Hoe zorg je voor goede feedback in een team?

  • Dat doe je door een open feedbackcultuur te stimuleren in de hele organisatie. Jij als werkgever zet hierin de eerste stap door informatie en trainingen aan te bieden over feedback.

  • Hoe geef je feedback?

  • Er zijn veel verschillende manieren waarop je feedback kunt geven. Bijvoorbeeld door middel van de sandwichmethode of het SBI-model. Jij kiest zelf welke methode het beste past bij jouw bedrijf.