Bijbaan 17 jaar

Werken als 17-jarige

Ben jij op zoek naar werk voor 17-jarigen? Verdien niet alleen wat extra's, maar doe ook waardevolle ervaring op. Of je nu in het weekend, in de vakanties of doordeweeks wilt werken, bij YoungCapital vind je de bijbaan die bij je past. Denk aan werken in de horeca, in de logistiek als orderpicker of bij winkels. Genoeg opties. Bekijk onze vacatures en solliciteer op jouw ideale bijbaan.

Beste bijbanen voor 17-jarigeSoorten 17-jarige bijbaantjes

Werken als 17-jarige? Genoeg opties om uit te kiezen. Ga werken in de horeca, waar je aan de slag kan als afwasser of maaltijdbezorger. Wat dacht je van verkoopmedewerker of verkoopmedewerker in een winkel? En als je het leuk vindt om een ander te helpen, kan je zelfs bijles geven Steek je toch liever je handen uit de mouwen? Dan kan je ook aan de slag in de logistiek als magazijnmedewerker. Wil je weten welke bijbaan vacatures er nu open staan voor 17-jarige? Scrol naar beneden en zie onze vacatures voor 17-jarigen.

Wat mag je niet doen als 17-jarige?

Ben je 17 jaar en op zoek naar een bijbaan? Let dan op dat je geen werk doet dat schadelijk is voor je gezondheid. Je gezondheid en veiligheid staan voorop. In de Arbeidstijdenwet staat dat je als 17-jarige medewerker niet mag werken tussen 23:00 en 6:00. Oproepdiensten en overwerken? Nope, dat is niet toegestaan. Het is belangrijk dat je voldoende rust krijgt, zodat school en werk goed te combineren zijn. Houd er rekening mee dat de uren die je op school doorbrengt meetellen als arbeidstijd. In totaal mag je als 17-jarige medewerker maximaal 45 uur per week werken.

Waar heb je recht op als 17-jarige?

Het is goed om te weten wat je rechten zijn als je werkt op 17-jarige leeftijd. Bijvoorbeeld je heb recht op pauze. Bij een dienst van 4,5 uur of langer heb je recht op een half uur pauze. Jouw werkgever bepaalt of dit één pauze is van 30 minuten of twee pauzes van 15 minuten. En wist je dat je als 17-jarige minimaal 12 uur rust moet hebben tussen je diensten? .

Waar je ook recht op hebt als 17-jarige, is het minimumjeugdloon. Voor de meest actuele overzicht van het minimumloon kan je terecht op onze pagina..

Ben je nog onzeker de bijbaan die bij jou past? No worries. Doe de gratis beroepskeuzetest en ontdek welke bijbaan bij jou past. En lees onze sollicitatietips zodat je weet welke stappen je moet nemen om te solliciteren. Wacht niet langer en maak een account bij YoungCapital en solliciteer op één van de vele vacatures voor 17-jarigen.

Key takeaways

  • Diverse mogelijkheden voor bijbanen als 17-jarige: YoungCapital biedt een breed scala aan bijbanen voor 17-jarigen, waaronder werken in de horeca, logistiek, verkoop, en zelfs bijles geven. Dit geeft jongeren de kans om werkervaring op te doen die past bij hun interesses en vaardigheden, ongeacht of ze in het weekend, tijdens de vakantie of doordeweeks beschikbaar zijn.
  • Beperkingen en rechten voor 17-jarige werknemers: Als 17-jarige werknemer zijn er beperkingen op het gebied van werkuren en veiligheid. Het is belangrijk om te weten dat bepaalde taken, zoals werken tussen 23:00 en 6:00 en overwerken, niet zijn toegestaan vanwege gezondheids- en veiligheidsredenen. Jongeren hebben recht op pauzes en een minimumrustperiode tussen diensten, en ze moeten ook worden betaald volgens het minimumjeugdloon.
  • Ondersteuning bij het vinden van de juiste bijbaan: YoungCapital biedt ondersteuning aan 17-jarigen bij het vinden van de juiste bijbaan door middel van gratis beroepskeuzetests en sollicitatietips. Het aanmaken van een account bij YoungCapital geeft toegang tot een breed scala aan vacatures die geschikt zijn voor jongeren van deze leeftijd, waardoor het proces van het vinden van een geschikte bijbaan wordt vergemakkelijkt.

Klaar om te solliciteren!

Op zoek een nieuwe bijbaan? Bekijk dan ons aanbod vacatures voor 17-jarigen en start met solliciteren.

Veelgestelde vragen

  • Hoe lang mag een 17-jarige werken per dag?

  • Als 17-jarige medewerker mag je maximaal 9 uur per dag werken en maximaal 45 uur per week. Bij diensten van 4,5 uur of langer heb je recht op een half uur pauze.

  • Waar kan je werken als je 17 jaar bent?

  • Als 17-jarige kan je werken in verschillende sectoren zoals horeca, detailhandel en logistiek. Je kan aan de slag als kassamedewerker, verkoopmedewerker, magazijnmedewerker of in een andere ondersteunende rol.

  • Wat voor 17-jarige vacatures zijn er op YoungCapital?

  • Op YoungCapital vind je diverse bijbaan vacatures voor 17-jarigen, variërend van horeca- en winkelwerk tot aan logistieke functies en klantenservice. Neem snel een kijkje bij alle 17-jarige vacatures.

Gerelateerde pagina's