Bijbaan 18 jaar

Werken als 18-jarige

Op zoek naar een bijbaan als 18-jarige? Bij YoungCapital vind je bijbanen voor 18-jarigen. Of je nu in het weekend, doordeweeks of tijdens de vakantie wilt werken, YoungCapital heeft de ideale bijbaan voor jou. Ga werken in de horeca, logistiek of sales en nog meer. Hier vind je inspiratie voor de leukste bijbanen voor 18-jarigen. Enthousiast geworden? Check dan snel onze vacatures en solliciteer direct op een bijbaan die bij jou past!

Beste bijbanen voor 18-jarigeSoorten 18-jarige bijbaantjes

Werken als 18-jarige? Genoeg opties om uit te kiezen. Kom werken in een supermarkt. Of ga aan de slag als pakketbezorger. Ben je actief, sociaal en representatief? Dan is promotiewerk iets voor jou, waarbij je op evenementen of festivals staat en bonussen kunt verdienen op basis van je prestaties. Lekker verdienen dus! Ook werken in een callcenter kan goed betaalde bijbaan zijn, met bonussen op basis van targets. Kies de bijbaan die bij jou past en verdien lekker bij als 18-jarige!

Werk voor 18-jarige zonder diploma

Als 18-jarige zonder diploma op zoek naar een bijbaan? No worries! Er zijn genoeg mogelijkheden om te werk te vinden. Veel banen voor 18-jarigen leer je door gewoon te doen, dus een diploma is geen must. Werkgevers zijn zich ervan bewust dat je jong bent en weinig ervaring hebt. Check bij elke vacature of je aan de vereisten voldoet. Gecontroleerd? Dan kun je gelijk solliciteren en je motivatiebrief toevoegen. Wil je weten hoe je de perfecte motivatiebrief schrijft? Neem een kijkje bij onze sollicitatietips.

Check ook onze vacatures voor werken zonder diploma. Misschien zit er hier wel iets voor jou tussen?

Waar heb je recht op als 18-jarige?

Maar hoe zit het met werken als 18-jarige? Volgens de Arbeidstijdenwet mag je maximaal 60 uur per week werken. Bij een periode van vier weken, zoals bijvoorbeeld de zomervakantie, mag je gemiddeld zo’n 55 uur per week aan de slag. Werk je langer dan 16 weken? Dan mag je gemiddeld 48 uur per week werken.

Waar je ook recht op hebt als 18-jarige, is het minimumloon. Voor de meest actuele overzicht van het het minimumloon, kan je terecht op onze pagina.

Als 18-jarige heb je ook recht op pauzes en voldoende rust. Werk je 5,5 uur of langer? Dan heb je recht op een pauze van 30 minuten en bij een dienst van 10 uur heb je recht op een pauze van tenminste 45 minuten. En er is goed nieuws, als 18-jarige zijn er geen restricties meer en mag je al het werk doen wat je maar wilt. Promotiewerk, logistiek, horeca en meer. Waar wacht je nog op? Maak een account bij YoungCapital en solliciteer op één van de vele vacatures voor 18-jarigen.

Key takeaways

  • Ruime keuze in bijbaanmogelijkheden: YoungCapital biedt een breed scala aan bijbanen voor 18-jarigen, variërend van werken in de horeca, logistiek, sales tot promotiewerk. Dit geeft jongeren de mogelijkheid om een baan te vinden die past bij hun interesses en vaardigheden.
  • Toegankelijkheid zonder diploma: Ook voor 18-jarigen zonder diploma zijn er genoeg mogelijkheden om werk te vinden. Werkgevers begrijpen dat jongeren weinig ervaring hebben en bieden kansen om te leren door praktijkervaring op te doen. De nadruk ligt op het vinden van een bijbaan die past bij de individuele capaciteiten van de jongere.
  • Rechten en voordelen als 18-jarige werknemer: Als 18-jarige werknemer heb je recht op bepaalde arbeidsvoorwaarden, zoals het maximum aantal werkuren per week, minimumloon, pauzes en rusttijden. YoungCapital informeert jongeren over hun rechten en moedigt hen aan om te profiteren van de vele mogelijkheden binnen hun platform.

Klaar om te solliciteren!

Op zoek een nieuwe bijbaan? Bekijk dan ons aanbod vacatures voor 18-jarigen en start met solliciteren.

Veelgestelde vragen

  • Hoeveel mag je werken als je 18 bent?

  • Als 18-jarige mag je maximaal 60 uur per week werken, met een gemiddelde van 55 uur per week over een periode van 4 weken. Na 16 weken werken, geldt een maximum van 48 uur per week.

  • Waar kan je werken als je 18 bent?

  • Als 18-jarige kun je werken in diverse sectoren, zoals de horeca, detailhandel, zorgsector, technologie, schoonmaak en meer. Op zoek naar een bijbaan voor 18-jarige? Neem een kijkje op onze website.

  • Hoeveel verdien je als 18-jarige?

  • Het minimumloon voor 18-jarige is afhankelijk van het aantal uur dat je werkt en het soort werk dat je doet. Het gemiddelde uurloon van een 18-jarige zit op €6,64

Gerelateerde pagina's