YOUNGCAPITAL
BLOG


Artikel

Goud winnen zonder onderbenen. Zo doet Jeroen dat.

Door Tom Copier op 05-03-2018
8 reacties | 4915 views

Jeroen Kamschreur

Jeroen Kampschreur is 18 jaar en skiet in maart voor een gouden plak in Pyeongchang, Zuid-Korea. Naar eigen zeggen ‘sloopt hij pistes for a living’. Kleine plottwist: Jeroen heeft geen onderbenen. Ik ging bij hem langs en ontmoette een jonge skikoning die alles op alles zet om zijn dromen waar te maken. Dat lukt 'm trouwens aardig: hij won goud voor Nederland op de Paralympische Spelen 2018.

Ik spreek Jeroen in zijn natuurlijke habitat: de gym van sportcomplex Papendal. Dé plek waar topsporters zich voorbereiden op grote toernooien. Het is een indrukwekkende ruimte, waar bijzondere atleten trainen.

Ik zie sporters met een groeistoornis, een prothese of een vergroeide rug. Ze hebben allemaal één ding gemeen: de wil om de top te halen straalt ervan af. Het zet me meteen aan het denken. Misschien moet ik wat meer in mezelf en mijn dromen investeren, in plaats van FIFA 18 te blijven spelen.

Confronterend broodje döner

En dan verschijnt Jeroen. In zijn rolstoel manoeuvreert hij zonder problemen door de deur. Dat de zitskiër eigenlijk geen probleem met zijn handicap heeft, was al vanaf ons eerste contact duidelijk. Zijn WhatsApp-status is ‘Ik heb niks onder de knie’. Briljant.

opdrukken

Wat verder opvalt, is de belachelijk stevige hand die hij geeft. Zo’n handshake als die van je schoonvader bij de eerste ontmoeting, waarbij je probeert niet te gillen en achteraf wenst dat je je hand iets steviger had gehouden. Jeroen is dan ook een ongekende kast. Alsof-ie net de IKEA uit is gelopen.

Dat blijkt ook als hij, voor het oog van onze camera, begint te trainen. 70 kilo bankdrukken, op z’n handen lopen, en nog allemaal oefeningen waarvan ik de naam niet eens ken. Jeroen beukt de schijven door het dak. Tegelijkertijd kijk ik naar mezelf in de spiegel. Het broodje döner van gisteren zie ik nog zitten. ‘En Tom, what’s your excuse?’, hoor ik mezelf denken.

No excuses

Jeroen denkt niet in excuses, maar in kansen. Hij begint te vertellen. Toen hij één jaar oud was, werden zijn onderbenen geamputeerd. Maar zielig doen? No way. Ook zonder benen wilde hij gewoon lekker op wintersport met z’n ouders. En dus huurden ze een zitski. “Vroeger hielden m’n ouders me altijd met een touw vast. Totdat m’n moeder me een keer per ongeluk losliet. Sindsdien ga ik op eigen kracht van de piste af.” 

Zijn WhatsApp-status is ‘Ik heb niks onder de knie’. Briljant.


Dat zitskiën gaat Jeroen goed af. In 2017 won hij maar liefst drie keer goud op de wereldkampioenschappen. Maar de honger houdt niet op. “Mijn doel voor 2018 is tenminste één gouden plak winnen op de Paralympische Spelen.”

kracht training

Maar de medaille heeft ook een keerzijde. Veel van zijn vrienden spreekt hij minder. Zijn ouders ziet-ie ook niet vaak. “Ja, ik mis mijn maten wel. Maar het is het allemaal waard. Want ik vind skiën gewoon heel erg leuk.”

Keihard blijven werken

Jeroen blijkt een inspirerende gast. Zijn verhaal alleen al. 18 jaar, drie keer wereldkampioen en in maart skiën op de Paralympische Spelen. Zonder benen. Holy shit. Maar los daarvan is Jeroen ook één brok positiviteit. Geen geklaag, altijd een lach op z’n gezicht.

Prachtig en somewhat confronterend tegelijkertijd. Want wat deed ik eigenlijk om mijn dromen na te jagen? Niks. Meestal lig ik op de bank Netflix te kijken. Inmiddels ben ik voor de achtste keer (ja, echt) aan How I Met Your Mother begonnen. Dat is 832 uur aan - weliswaar leuke - onzin. Needless to say, die had ik ook kunnen besteden aan mijn droom: sportjournalist worden.

Ik gok dat ik niet de enige ben die zijn leven iets te passief leeft. En dus vroeg ik Jeroen, nadat ik hem als bedankje dit keer íets steviger de hand had geschud, naar de gouden tip. “Iedereen kan de top halen. Als je iets leuk vindt, moet je er vol voor gaan. Ik heb geen benen en ski alle toeristen eruit. Geef nooit op en blijf altijd keihard werken voor je droom.” Nou Jeroen, dan was jou interviewen de eerste stap richting mijn droom. Thanks daarvoor.

Reacties

 • Mrs. Sharon David:

  06-08-2018

  A MUST READ: HOW I GOT MY LOAN FROM THIS GREAT COMPANY CALLED DR. JOHN MARSHALL LOAN COMPANY Hello to All across the globe, I am Mrs. Sharon David, from United State Of America, USA. I am a mother of 4 kids and I was stuck in a financial situation and I needed to refinance and pay my bills. I tried seeking loans from various loan firms both private and corporate but never with success, and most banks declined my credit ,do not fall prey to those hoodlums at there that call them self money lender they are all scam , all they want is your money and you will not hear from them again they have done it to me twice before I meet Dr. John Marshall the most interesting part of it is that my loan was transfer to me within 48hours so I will advice you to contact Dr. John Marshall if you are interested in getting loan and you are sure you can pay him back on time you can contact him via email……… (dr.johnmarshallloans@gmail.com) Phone +1 (984) 333-2836 No credit check, no co signer with just 2% interest rate and better repayment plans and schedule if you must contact any firm with reference to securing a loan without collateral then contact Dr. John Marshall today for your loan They offer all kind of categories of loan they Short term loan (1_10years) Long term loan (20_30 years) They offer loan like Home loan............., Business loan........ Debt consolidation loan ....... Student loan..........,Business start up loan Business loan....... , Company loan..............Mortgages loan construction loan.....car loan........ hotel loan....personal loans.. Investment Loan.......Commercial Loan........Refinancing Loans Truck Loans............Farm Loan etc. Email..........(dr.johnmarshallloans@gmail.com) Phone +1 (984) 333-2836 When it comes to financial crisis and you need to be free from financial crisis then Dr. John Marshall loans is the place to go please just tell him I Mrs. Sharon David direct you Good Luck....

 • MARGARET:

  03-08-2018

  LENING AANBIEDING NU AANVRAGEN, margaretloans10 @ gmail.com Goede dag, ik ben JENNIFER BELLA COOK bij naam en ik woon in de VS, ik wil graag praten over de goedheid van God in mijn leven na zoveel maanden proberen om een ​​lening op het internet te krijgen en werd opgelicht, dus werd ik wanhopig bij het online krijgen van een lening bij een wettige geldschieter zag ik een opmerking van een vriend genaamd JAMES en hij sprak over dit legitieme leningbedrijf waar hij zijn lening snel en eenvoudig zonder stress kreeg, dus hij stelde me voor aan een man genaamd Mrs Margaret die de controle uitoefent een bedrijf met de naam Margaret Loan Funds, dus ik vroeg een lening aan van ($ 89.000.00USD) met een lage rente van 2%, dus de lening werd goedgekeurd en op mijn bankrekening gestort, zodat ik mijn lening kon houden om te houden mijn gebroken bedrijf loopt en ook om mijn rekeningen te betalen, dus ik adviseer iedereen die geïnteresseerd is om een ​​lening snel en gemakkelijk te ontvangen om vriendelijk contact met hen op te nemen via e-mail: {margaretloans10@gmail.com} om elke lening te krijgen die je nodig hebt vandaag, bedankt terwijl je de grootste getuigenis van mijn leven leest. E-mail: margaretloans10@gmail.com

 • HOPE ELINAL:

  01-08-2018

  Goede dag, heb je een snelle geldkrediet nodig om een schuld te betalen of om een activiteit te creëren, betaal je huur. U wilt een huis kopen of een auto kopen. En vooral investeringen in projecten, ook als u werkloos bent. Zelfs de bank weigert je een lening te geven. En de voorwaarden van de bank zijn heel veel. Laat me je vertellen dat je met mij een oplossing kunt vinden, je kunt legaal profiteren van een kredietlening ter waarde van 2.000 tot 8.500.000 euros Heb een rentevoet van 2% per jaar, neem rechtstreeks contact met mij op via mijn e-mailadres ..kplenders@outlook.com. +18438884293

 • Mr.Favour World Loan Company:

  25-07-2018

  Hallo... Beste aanvrager, ik ben Mr.Favour Melody World Best Loan Offer Company LTD .. Wij zijn een internationaal kredietbedrijf. Het is een financiële mogelijkheid voor uw deur Wij bieden zakelijke en persoonlijke leningen, enz., Zolang het betrekking heeft op financiële bijstand .. We zijn gecertificeerd, betrouwbaar, betrouwbaar, efficiënt, snel en dynamisch. En een samenwerkende Financier voor onroerend goed en allerlei soorten zakelijke financiering Solliciteer vandaag en u krijgt een lening van ons .. Meld u nu aan voor uw zeer lage rentevoet van 2% lening! * Wij bieden lening in EURO EN DOLLAR * Leen tussen 5000USD en 90.000.000.00USD * Kies tussen 1 en 30 jaar om terug te betalen. * Flexibele leenvoorwaarden en -voorwaarden. * Het is een wereld van geluk met ons om die vreugde van jou terug te brengen door vandaag een lening bij ons aan te vragen ... Al deze plannen en meer, neem nu contact met ons op via e-mail voor meer info .. ( favourworldbest990@outlook.com ) OF SMS NU NU +1518 621 2700 E-mail ons nu: favourworldbest990@outlook.com Bel / Sms: +1518 621 2700 Je wereld een betekenis geven. Vriendelijke groeten. Wereld beste leningaanbieder..

 • Mr.Mark Greg:

  24-07-2018

  Weet je dat je elke ATM kunt hacken !!! Ik heb speciaal geprogrammeerde lege ATM-kaarten die kunnen worden gebruikt om elke ATM te hacken. Deze ATM-kaarten kunnen worden gebruikt om geld op te nemen bij de geldautomaat of vegen, winkels en verkooppunten. Ik verkoop deze kaarten aan alle geïnteresseerde kopers wereldwijd, de kaarten hebben een dagelijkse opnamegrens van 5.000Euro in geldautomaten en een limiet van maximaal 50.000Euro in de winkels. Merk op dat ik geen tijd heb voor tijdverspillers en oplichters. Als je vandaag echt geld nodig hebt, stuur me dan een bericht en we kunnen iets doen. Mijn diensten zijn voor iedereen toegankelijk. Bekijk gewoon de prijslijst en neem contact met mij op met de volgende informatie. Je volledige naam: Uw woonadres: Jouw land: Postcode / postcode: Uw telefoonnummer dat u kunt bereiken op. Hier is onze prijslijst voor ATM-kaarten: BALANSPRIJS 50.000Euro ---------------- 350Euro 100.000Euro ---------------- 512Euro 200.000Euro ------------- 650Euro 300.000Euro ------------- 1.200Euro 550.000Euro -------------- 1.900Euro Bestel vandaag nog de uwe via E-mail: markgergatmcardwork@gmail.com

 • Hope elinal:

  21-07-2018

  Heeft u een dringende lening nodig om uw bedrijf te financieren of voor welk doel dan ook? we zijn gecertificeerd en legitiem en hebben een internationale gelicentieerde leningverstrekker We bieden leningen aan bedrijven, bedrijven en particulieren aan tegen een betaalbare rente van 2%. Het kan een korte of lange termijn lening zijn of, zelfs als u een slechte kredietwaardigheid heeft, zullen wij uw lening zodra we uw aanvraag ontvangen. wij zijn een onafhankelijke financiële instelling. We hebben in de loop der jaren een uitstekende reputatie opgebouwd door het verstrekken van verschillende soorten leningen aan duizenden van onze klanten. Wij bieden gegarandeerde leningdiensten van elk bedrag aan burgers en niet-staatsburgers. Wij bieden eenvoudige persoonlijke leningen, commerciële / zakelijke lening, autolening, leasing / apparatuurfinanciering, schuldconsolidatielening, woninglening, enz. Voor alle burgers en niet-staatsburgers met ofwel een goede of slechte kredietgeschiedenis. Als u een e-mail van ons bedrijf nodig hebt: (kplenders@outlook.com) kunt u ons e-mailen met uw gegevens. E-mail mij vandaag nog en u zult blij zijn dat u dit hebt gedaan. E-MAIL: kplenders@outlook.com

 • Mr.Favour World Loan Company:

  17-07-2018

  Hallo... Beste aanvrager, ik ben Mr.Favour Melody World Best Loan Offer Company LTD .. Wij zijn een internationaal kredietbedrijf. Het is een financiële mogelijkheid voor uw deur We bieden zakelijke en persoonlijke leningen, enz., Zolang het om financiële bijstand gaat. We zijn gecertificeerd, betrouwbaar, betrouwbaar, efficiënt, snel en dynamisch. En een samenwerkende Financier voor onroerend goed en allerlei soorten zakelijke financiering Solliciteer vandaag en u krijgt een lening van ons .. Meld u nu aan voor uw zeer lage rentevoet van 2% lening! * Wij bieden lening in EURO EN DOLLAR * Leen tussen 5000USD en 90.000.000.00USD * Kies tussen 1 en 30 jaar om terug te betalen. * Flexibele leenvoorwaarden en -voorwaarden. * Het is een wereld van geluk met ons om die vreugde van jou terug te brengen door vandaag een lening bij ons aan te vragen ... Al deze plannen en meer, neem nu contact met ons op per e-mail voor meer info .. (favourworldbest990@outlook.com) OF SMS NU NU +1518 621 2700 E-mail ons nu: favourworldbest990@outlook.com Bel / Sms: +1518 621 2700 Je wereld een betekenis geven. Vriendelijke groeten. Wereld beste leningaanbieder..

 • Fred Holden:

  07-05-2018

  Hallo, ik ben de heer Fred Holden, de crediteur van particuliere leningen. En ik ben hier om je dromen te laten uitkomen om een lening te krijgen. Heeft u dringend een lening nodig om uw schulden af te lossen of een bedrijf op te starten? Heeft u een lening nodig om uw investering uit te breiden of een auto te krijgen, huis e.t.c.? Wij staan voor u klaar met een lage rente van 3% en u kunt een lening krijgen van minimaal € 2000 tot € 500.000.000 het maximale geleende bedrag en tot 40 jaar lening, wij bieden leningen aan particulieren en organisaties. Neem contact met ons op via ons e-mailadres (unionloaninvestment@outlook.com) dank u ..


Plaats jouw reactie