YOUNGCAPITAL BLOG

werken in het buitenland

Een zomerbaan in het buitenland. Maar dan gewoon bij de ANWB. Het klinkt als een gouden combinatie, en dat is het ook. Want werken vanuit het buitenland voor een Nederlands bedrijf heeft zo z’n voordelen. Je hebt de veiligheid van het thuisfront, maar trekt ook de wijde wereld in. Om te ontdekken, genieten en vrienden voor het leven te maken. Denk je nu: dit is het vakantiewerk van mijn dromen? Hier lees je alles over werken in het buitenland. 

De ANWB heeft deze vacatures openstaan: 

Door naar de voordelen! 

1. Hulp en vergoeding voor je woonplek

Bij werken in het buitenland hoort natuurlijk een fijne verblijfsplek. Gelukkig helpt de ANWB je daarbij. Welke hulp je precies krijgt, verschilt per land. Zo helpen ze met zoeken als je naar Barcelona gaat, maar wordt de volledige huisvesting voor je geregeld als je naar Lyon gaat. Voor München geef je zelf aan of je hulp nodig hebt. Ook de vergoeding verschilt per vacature, afhankelijk van hoe duur de huren en het leven daar zijn. 

Good to know: voor de banen in Duitsland, Frankrijk en Spanje krijg je ook een vergoeding voor de reis vanuit Nederland. Dit loopt op tot € 200,- naar München en tot € 300,- naar Lyon. Voor de reis naar Barcelona ontvang je maximaal € 250,- als je de opleiding afrondt. 

2. Ontwikkel je taalskills razendsnel

Yep, je moet natuurlijk al Frans, Spaans of Duits kunnen spreken. En ook Engels is bij sommige vacatures van de ANWB een vereiste. Maar het fijne is dat je je talenknobbel supersnel verder ontwikkelt als je in het buitenland werkt. Je kunt nog zoveel taalcursussen volgen of series kijken, de beste manier om een taal snel vloeiend te spreken, is door het gewoon te doen. 

Quoi? Spreek je wel Frans, maar nog niet perfect? Geen punt. Om in Frankrijk te werken, hoef je de taal nog niet vloeiend te spreken. Je moet het wel durven spreken, want je belt veel met Franse garages en bedrijven. 

3. Maak vrienden voor het leven 

Samen met je collega’s zet je alles op alles om Nederlandse toeristen uit de brand te helpen. Je gaat namelijk aan de slag bij een steunpunt voor ANWB-leden. Omdat je steeds contact hebt met andere reizigers, is geen dag hetzelfde. Die uitdaging samen met je collega’s aangaan schept een band. Daarnaast is je hele team in het buitenland aan het werk, waardoor je snel naar elkaar toetrekt. 

4. Vakantiewerk of vakantie + werk? 

Werken in het buitenland betekent natuurlijk niet alleen maar werken. Je gaat ook de stad verkennen, van de zon genieten en op avontuur. Kortom: zomervakantie vieren. Plus, bij de banen in Frankrijk en Duitsland krijg je ook toeslagen voor onregelmatige werktijden. Extra moneys voor het terras, dus. 

5. Boost je cv met een buitenland ervaring

Niet iedereen heeft het lef om in het buitenland te gaan werken en wonen. Ga jij recht op dit avontuur af en weet je jezelf te redden in een andere omgeving? Dan kun je die ervaring mooi op je cv zetten of beschrijven in een motivatiebrief. Het laat namelijk zien dat je uitdagingen aangaat, niet bang bent voor verandering en dat je meerdere talen spreekt. Dat zomerwerk in het buitenland pakt niemand je meer af en je hebt er de rest van je leven iets aan. 

Wel bij de ANWB werken, maar dan in Nederland? 

Kan natuurlijk ook! Dan werk je alsnog bij de beste werkgever in de reisbranche, maar dan in je eigen omgeving. De ANWB heeft deze vacatures voor vakantiewerk openstaan: 

Je werkt dan niet in het buitenland, maar een zomerbaan bij de ANWB in Nederland heeft wel andere voordelen. Bijvoorbeeld: 

  • Een betaalde trainingsperiode, hoe lang deze duurt verschilt per functie;

  • Na de inwerkperiode mag je voor 50% thuiswerken; 

  • Brutomaandsalaris tussen de € 2.223,- en € 2.305,-; 

  • Toeslagen voor ieder uur dat je meer dan 16 uur per week werkt; 

  • Flexibel rooster;

  • Onregelmatigheidstoeslagen voor avond-, nacht- en weekenddiensten;


Sta je al in de startblokken om deze zomer bij de ANWB te gaan werken? Check de vacatures en solliciteer. Of neem contact op met anwb@youngcapital.nl.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.