YOUNGCAPITAL BLOG

Wie succesvol wil zijn en blijven, moet continu innoveren. Niet alleen als ondernemer, ook als werkgever. Maar hoe doe je dat?

innovatief werkgeverschap


Deze vraag werd 12 november beantwoord tijdens het YoungCapital-event ‘Oog in oog met nieuwdenkers’. Ruben Timmerman, Elbrich Batstra en Mark Tuitert gaven hun visie op innovatief werkgeverschap.

Bekijk hieronder een video-impressie van de dag!Het draait om bedrijfscultuur

Hoe breng je als werkgever het beste naar boven in de nieuwe generatie? Volgens Elbrich Batstra, HR Director van YoungCapital, draait het allemaal om een ‘happy, healthy en committed crew’. Daarom hecht Elbrich veel waarde aan de bedrijfscultuur. “Dit is de belangrijkste reden waarom medewerkers iedere dag bij je willen komen werken.”

innovatief werkgeverschap

Bij YoungCapital speelt het ‘commitment statement’ hierin een belangrijke rol. Elbrich: “We ondersteunen onze mensen met trainingen, bonussen, incentives, bootcamplessen en bedrijfsuitjes naar Ibiza, IJsland en Barcelona. Want alleen wie plezier heeft in z’n werk, kan zich ontwikkelen tot de beste versie van zichzelf!”

Ondernemen zonder managers

Ruben Timmerman, innovatief ondernemer en oprichter van Springest, nam ons mee in de wereld van holacracy. Bij dit besturingsmodel neemt men afstand van de traditionele hiërarchische bedrijfsstructuur. Zelf past Ruben het sinds drie jaar ook bij Springest toe. “Bij ons hebben we geen managers, iedereen is zijn eigen manager en draagt de verantwoordelijkheid voor zijn eigen functioneren.” En het werkt. Ruben: “Vaak zijn de mensen onderin een stuk beter geïnformeerd.”

innovatief werkgeverschap

Het geheim van de juiste mindset

Wat verstaan we onder talent, wie haalt de top en wat is hierin nu echt belangrijk? Volgens olympisch kampioen Mark Tuitert draait het allemaal om de juiste mindset. “Mensen met een groeimindset komen het verst.” Mark roept werkgevers daarom op om voorbij iemands cv, blinkende cijfers en opleidingen te kijken. “Beoordeel op karakter en de mindset van je mensen. Misschien beginnen ze op papier met een achterstand, maar door dag in dag uit open te staan voor nieuwe lessen, komen ze verder dan je wellicht ooit voor mogelijk had gehouden.”

Bekijk ook de foto’s van de dag!

Meer informatie over dit YoungCapital-event?

Of wilt u het volgende Nieuwdenkers-event bijwonen? Mail dan naar nieuwdenkers@youngcapital.nl.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.