WERKEN IN VALENCIA

Jouw carrière in Valencia

Heb jij altijd al willen wonen en werken in Valencia? De stad die bekend staat om zijn sinaasappelbomen en waar paella oorspronkelijk vandaan komt. Misschien heb je ooit een stedentrip gemaakt naar Valencia, maar hoe is het nou echt om daar te wonen en werken? Hoe zit het bijvoorbeeld met de bedrijfscultuur en op welke feestdagen ben je vrij? YoungCapital heeft het allemaal voor je uitgezocht en vertelt je alles over werken in Valencia.

Ben je al helemaal enthousiast en vertrek je liever vandaag dan morgen? Neem dan alvast een kijkje bij de openstaande vacatures in Valencia.

Waarom werken in Valencia?

Er zijn meerdere redenen waarom wij je aanraden om te werken in Valencia. Het is de ideale plek als je wilt werken en tegelijkertijd Spanje wilt ontdekken. Valencia is een stad die erg geliefd is onder studenten. Grote kans dat je dus omringd bent door leeftijdsgenoten. Ben je iemand die wel van een feestje houdt? Ook dan zit je goed in Valencia. Dit is namelijk dé hotspot voor festivals en evenementen.

Voordelen van werken in Valencia

 • Van milde winters tot warme zomers, werken in Valencia betekent ook dat je iedere dag te maken hebt met een lekker klimaat. Wie wil dat nou niet?
 • Ben je iemand die het liefst de fiets pakt om van A naar B te komen? Valencia is een echte fietsstad. Het is een van de weinige steden in het buitenland waar je brede fietspaden vindt.
 • Spanje is over het algemeen een stuk goedkoper dan Nederland, dus ook als je gaat wonen in Valencia zul je merken dat huurprijzen en de kosten van het leven een stuk lager liggen dan bij ons.

Nadelen van werken in Valencia

 • Houd er rekening mee dat de meeste restaurants en winkels tijdens siësta dicht zijn. Meestal is dit tussen 14:00 en 17:00. Wel zo handig om te weten voordat je voor een dichte deur staat.
 • Als je gaat werken in Valencia zul je merken dat de salarissen een stukje lager liggen in Spanje. Gelukkig is het leven in Valencia goedkoper dan in Nederland, dus dat compenseert elkaar mooi.
 • Spaans is een moeilijke taal om te leren, maar gelukkig kom je goed uit de voeten met Engels. Zie dit als een mooie kans om je talenknobbel uit te breiden.

Ciudad de las Artes y las Ciencias, Valencia

Informatie over werken in Valencia

Als je gaat werken in Valencia wil je natuurlijk alles weten over de werkcultuur in deze sinaasappelstad. Die is namelijk wel even anders dan bij ons. YoungCapital heeft uitgezocht wat je allemaal moet weten over de werkcultuur.

Je werkdag

Door de siësta wordt je werkdag in Valencia net wat anders ingedeeld. Zet die 9-tot-5-mentaliteit maar uit je hoofd. De meeste Spanjaarden beginnen vroeg in de ochtend al aan hun werkdag. Dit doen ze omdat ze uitgebreid lunchen. En als we uitgebreid zeggen, bedoelen we ook écht uitgebreid. Een lunchpauze van drie uur is meer dan gebruikelijk. Vaak kiezen ze er dan voor om buiten de deur te lunchen. De meeste restaurants bieden dan ook een driegangenmenu aan voor ongeveer € 10,-. Dat is nog eens wat anders dan een broodje kaas.

Na de lunch is het tijd om weer aan het werk te gaan. Meestal werken ze dan door tot een uurtje of acht à negen. Het fijne daaraan is dat je tijdens de heetste uren van de dag aan het pauzeren bent. Vaak gaan de restaurants ’s avonds ook om 20:00 of 21:00 open. In Spanje speelt lekker eten een grote rol, dus na je werkdag nog een hapje eten in een restaurant is iets wat veel Spanjaarden doen. Werken in Valencia klinkt niet slecht, toch?

Hiërarchie

In Spanje is er een duidelijke hiërarchie binnen een bedrijf en is de afstand tussen werknemer en werkgever een stuk groter dan wij in Nederland gewend zijn. Er wordt van je verwacht dat je alles doet wat je manager of leidinggevende zegt. Het wordt bijvoorbeeld niet heel erg gewaardeerd om grapjes te maken over je baas, of überhaupt een grapje te maken waar hij of zij bij is. In Nederland zijn wij gewend om veel directer met elkaar om te gaan. Meestal hoef je mensen niet heel lang te kennen voordat je zegt waar het op staat. In Valencia leer je elkaar eerst goed kennen, voordat je de ruimte kunt voelen om eerlijk te zijn.

Feestdagen

Wil je alvast weten welke dagen je vrij bent als je gaat werken in Valencia? In onderstaande lijst vind je alle data:

 • Nieuwjaarsdag - 1 januari;
 • Driekoningen - 6 januari;
 • Witte donderdag - een donderdag in maart of april;
 • Goede Vrijdag - een vrijdag in maart of april;
 • Paasmaandag - een maandag in maart of april;
 • Dag van de Arbeid - 1 mei;
 • Corpus Christi - 11 juni;
 • San Juan - 24 juni;
 • Maria Hemelvaart - 15 augustus;
 • Nationale feestdag van Spanje - 12 oktober;
 • Allerheiligen - 1 november;
 • Dag van de Grondwet - 6 december;
 • Maria Onbevlekte Ontvangenis - 8 december;
 • Kerst - 25 december.

Maak een account aan

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures? Maak binnen 2 minuten een gratis een account aan en vind die leuke baan in het buitenland.

Wat moet je regelen?

Als je gaat verhuizen naar Valencia is er als EU-burger niet onwijs veel dat je moet regelen. Je kunt namelijk overal wonen en werken in Europa zonder een speciaal visum aan te vragen. Wel moet je een BSN aanvragen als je gaat werken in Valencia. In Spanje heet dit een NIE, voluit Número de Identidad de Extranjero. Met dit nummer kun je je huurcontract en arbeidsovereenkomst ondertekenen. Maar je kunt het ook gebruiken om een bankrekening te openen of een telefoonabonnement af te sluiten. Wel handig, toch?

Als je werkt in Spanje word je automatisch ‘gratis’ verzekerd door la Seguridad Social. In Nederland betaal je je zorgverzekering per maand, maar in Spanje wordt dit van je salaris ingehouden. Heb je je NIE binnen? Meld je dan meteen aan bij la Seguridad Social. Als je daar eenmaal bent aangemeld en een nummer hebt gekregen, kun je je namelijk inschrijven bij de huisarts.

Wil je meer lezen over het vinden van een appartement of andere dingen die je moet regelen voor je verhuizing?

Vergeet dan niet om ook onze pagina over wonen in Valencia te lezen.


Via YoungCapital werken in Valencia

Heb jij altijd al willen wonen en werken in Valencia maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Bij YoungCapital helpen we jou met het vinden van een leuke baan die bij je past. Waarom werken via YoungCapital handig is? Wij staan altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden. Eigenlijk zijn wij jouw Nederlandse contactpersoon terwijl jij in het buitenland woont. Wel zo handig om met iemand te sparren die dezelfde taal spreekt, toch?

Turia Park, Valencia

Ervaringen van onze kandidaten in het buitenland

Veelgestelde vragen

 • Hoe duur is leven in Valencia?

 • Het leven is een stuk goedkoper in Valencia. Zowel de huurprijzen als de prijzen in de supermarkt liggen lager dan in wij gewend zijn in Nederland. Als je gaat werken in Valencia liggen de salaris ook wat lager, maar het goedkope leven compenseert dat.

 • Kan ik werken in Valencia?

 • Ja, via YoungCapital kun je wonen en werken in Valencia. Wij helpen je bij het vinden van een leuke baan in deze Spaanse stad.

 • Is er werk in Spanje?

 • Ja, er is werk in Spanje. Op YoungCapital vind je de leukste vacatures die openstaan in Valencia, maar ook in de rest van Spanje. Neem een kijkje en wie weet staat jouw droombaan er wel tussen.

Bekijk ook eens deze landen en steden