Inpakmedewerker

Werken als inpakker: iets voor jou?

Houd jij graag het tempo erin en vind je routineklusjes stiekem wel relaxed? Dan is inpakmedewerker misschien wel hét beroep voor jou. In deze functie pak je producten in en maak je pakketten verzendklaar. Bijvoorbeeld aan de lopende band met een machine, maar je kunt ook werken als inpakker voor een fruitteler, lekker in de buitenlucht. Benieuwd wat voor verrassingen dit beroep nog meer in petto heeft en of het werk bij je past? Op deze pagina lees je alle ins en outs over de inpakmedewerker.


Wat doet een inpakmedewerker?

Webshopbestellingen, bouwmaterialen en appels en peren: een inpakmedewerker of inpakker pakt het allemaal in. Je hebt in deze functie een belangrijke rol binnen het productieproces, want je bent de laatste schakel. Het is jouw taak om ervoor te zorgen dat bestellingen snel en compleet de deur uitgaan. Of om producten goed te verpakken voor opslag of vervoer. Wat je precies doet, hangt af van de producten waarmee je werkt. Maar het vullen van dozen is altijd jouw belangrijkste taak. Soms is inpakken een onderdeel van een bredere functie, zoals magazijnmedewerker.

Jouw werkdag als inpakmedewerker

Als inpakker houd je je dus bezig met het verzendklaar maken van goederen. Wat daar allemaal bij komt kijken, hangt af van de plek waar je werkt en welke artikelen je inpakt. Zo stel je in een fabriek bijvoorbeeld inpakmachines in en check je als inpakmedewerker bij een webshop of de bestellingen compleet zijn. Er zijn ook een paar algemene taken die je als inpakker altijd hebt. Denk aan het vouwen, inpakken en labelen van dozen. Werk je met kwetsbare goederen? Dan voeg je beschermingsmateriaal toe om beschadigingen te voorkomen. Ook voer je kwaliteitscontroles uit, zodat de klant alleen het beste van het beste ontvangt.

Natuurlijk zorg je er ook voor dat je werkplek werkbaar blijft. Je stapelt pakketten en pallets op om genoeg werkruimte te houden en brengt ze weg, of zorgt ervoor dat iemand ze ophaalt. Ook vul je verpakkingsmateriaal aan en houd je je werkplek schoon. Je doet als inpakmedewerker soms ook een stukje administratie. Door bijvoorbeeld bij te houden welke bestellingen je al hebt ingepakt, weet je meteen wat er nog op je to-dolijst staat.

Waar werkt een inpakmedewerker?

Werken als inpakker kan op verschillende plekken. Bijvoorbeeld in een fabriek aan een lopende band, in het magazijn van een webshop of op het land bij een fruitteler. Eén ding is zeker: als inpakmedewerker heb je in ieder geval geen kantoorbaan. Je kunt zowel fulltime als parttime aan de slag in deze functie. Wist je dat er ook veel seizoenswerk als inpakker beschikbaar is? In de groente- en fruitsector is er bijvoorbeeld in de zomer veel werk te doen. Ideaal als vakantiejob.

Je draait als inpakker vaak ploegendiensten, want de productie gaat altijd door. Je werkt daarom op verschillende dagen en tijden, ook 's avonds, 's nachts en in het weekend. Dat is niet alleen lekker afwisselend, maar levert ook extra moneys op door de toeslagen die je krijgt.

Als inpakmedewerker heb je verschillende collega's. Samen verzetten jullie meer werk, en het is nog gezellig ook. Afhankelijk van je werkplek, werk je bijvoorbeeld veel samen met orderpickers. Die verzamelen de producten die jij vervolgens inpakt. Ook heb je te maken met productiemedewerkers, operators en https://www.youngcapital.nl/werken-in/logistiek/heftruckchauffeur.

De taken van een inpakmedewerker

 • Vouwen en inpakken van dozen.
 • Eventueel instellen en bedienen van inpakmachines.
 • Uitvoeren van kwaliteitscontroles.
 • Toevoegen van beschermingsmateriaal.
 • Labelen van pakketten.
 • Stapelen van dozen en pallets.
 • Schoonhouden van de werkplek.

Maak een account aan

Wil je op de hoogte blijven van onze logistieke vacatures? Maak binnen 2 minuten een gratis een account aan en vind die leuke baan.

Werken als inpakker: hoe is dat?

In je zoektocht naar een nieuwe baan helpt het vaak om de voor- en nadelen van de job op een rij te zetten. Hieronder vind je er vast een paar.

Voordelen van werken als inpakker

 • Of je nou een vaste job zoekt of tijdelijk wilt cashen, als inpakmedewerker kan het allemaal.
 • Inpakker is een ideale startersfunctie binnen de logistiek, want je hebt geen diploma of werkervaring nodig.
 • In deze functie ben je de hele dag fysiek in de weer. Top voor wie een kantoorbaan maar saai vindt.

Nadelen van werken als inpakker

 • In deze functie werk je vaak in ploegendiensten, dus je moet wel een beetje flexibel zijn. In het weekend of 's nachts werken hoort erbij. Maar daar staat wel iets tegenover: lekkere toeslagen.
 • Omdat je als inpakmedewerker op de gekste tijden werkt, is het hebben van eigen vervoer vaak een must om op je werk te komen. Zonder rijbewijs wordt het daarom lastig.
 • Je voert tijdens een werkdag steeds dezelfde handelingen uit. Je moet voor dit werk dus wel van routine houden. Niet jouw ding? Er zijn gelukkig nog veel meer logistieke functies.

Jouw salaris als inpakmedewerker

Benieuwd wat je verdient met deze job? Het inpakker salaris ligt meestal tussen het minimumloon en € 2.500 bruto per maand. Hoe langer je werkt en hoe meer ervaring je hebt, hoe hoger je loon als inpakker vaak is. Het gemiddelde salaris van een inpakmedewerker ligt rond de € 2.100. Ben je jonger dan 21 jaar? Dan krijg je meestal het (minimum)jeugdloon. Nice to know: bovenop het salaris komen nog toeslagen als je in ploegendiensten werkt. Daardoor loopt het inpakmedewerker salaris lekker op.

De volgende stap als inpakmedewerker

Ready for the next step? Als je al een tijdje als inpakker werkt, wil je misschien weleens iets anders. Meer verantwoordelijkheden of meer geld op je rekening, bijvoorbeeld. Misschien kun je wel doorgroeien naar een leidinggevende rol, zoals teamleider. Je stuurt dan een team van inpakkers aan en zorgt ervoor dat alle pakketten op tijd de deur uitgaan.

Is een leidinggevende baan niks voor jou? No worries, je kunt ook aan de slag met een andere logistieke job. In het magazijn zijn er veel functies met net wat meer verantwoordelijkheden en een breder takenpakket. Denk aan magazijnmedewerker en heftruckchauffeur. Voor die laatste functie heb je natuurlijk wel het juiste certificaat nodig. Misschien kun je die wel behalen via je werkgever. Zo doe je al nieuwe skills op voordat je aan de slag gaat.

Inpakmedewerker worden: wat heb je nodig?

Om te werken als inpakker heb je geen diploma of werkervaring nodig. Meestal kun je met vmbo-werk- en -denkniveau al aan de slag. Soms vraagt de werkgever wel om een VCA-diploma. Daarmee laat je zien dat je basiskennis hebt over veiligheid, gezondheid en milieu. Vaak krijg je via je werkgever de mogelijkheid dit diploma binnen te slepen met een een- of tweedaagse cursus.

Jouw skills

VCA-diploma op zak en klaar om aan de slag te gaan? Ho, wacht. Het is slim om ook te checken of je het juiste type bent voor deze baan. Het is bijvoorbeeld wel zo fijn dat je van routine houdt. Bestelling nummer 327 pak jij met net zoveel plezier en concentratie in als de eerste. En ook belangrijk: het tempo zit er dan nog steeds goed in.

Daarnaast moet je een beetje flexibel zijn. Grote kans dat je in ploegendiensten werkt en daarom soms 's avonds, 's nachts en in het weekend aan de slag moet. Voor jou geen probleem, want je houdt van spontaniteit en plant je persoonlijke agenda makkelijk om je werkrooster heen. Ook werk je als inpakmedewerker liever met je handen dan dat je aan een bureau zit.

Cheat sheet voor je cv

Ga jij vol voor een baan als inpakmedewerker? Met onderstaande skills op je cv kiezen werkgevers zeker voor jou.

Skills
Efficiënt werken Resultaatgericht
Energiek Samenwerken
Flexibel Snel werken
Nauwkeurig werken Zelfstandig werken

Check onze logistieke vacaturesEen andere baan in de logistiek

Lijkt een baan als inpakker je wel leuk, maar ben je nog niet helemaal overtuigd? Check dan zeker ook onze andere logistieke functies, want er zit vast een beroep tussen waar je meteen enthousiast over bent. Wat dacht je bijvoorbeeld van een baan als vulploegmedewerker? In die functie zorg je voor strakke en goed gevulde schappen. Ben jij niet zo van het fijne en precieze werk, maar ga je bijvoorbeeld liever met een heftruck aan de slag? Kan ook, bijvoorbeeld als loodsmedewerker. De keuze is reuze in de logistiek.

Overzicht inpakmedewerker

Beroepsgroep Logistiek
Opleidingsniveau Geen diploma vereist
Salarisindicatie (21+) € 1.800 - € 2.500
Gerelateerde functies Magazijnmedewerker, orderpicker

Veelgestelde vragen

 • Wat is het salaris van een inpakker?

 • Het gemiddelde inpakmedewerker salaris ligt rond de € 2.100 bruto per maand. Hoeveel je precies verdient, is onder andere afhankelijk van je ervaring en werkgever.

 • Ik wil werken als inpakker. Hebben jullie een baan voor me?

 • Dat zou zomaar kunnen. Ons aanbod verandert continu, maar er staan vaak leuke jobs als inpakmedewerker open. Check onze logistieke vacatures eens of vind jouw nieuwe baan als inpakker met behulp van de zoekbalk.

 • Onder welke cao val je als inpakker?

 • Dat ligt eraan bij wat voor soort bedrijf je werkt. Ben je in dienst van een logistiek bedrijf? Dan val je mogelijk onder de cao Beroepsgoederenvervoer. Maar als je bijvoorbeeld als inpakmedewerker werkt voor een winkel, val je waarschijnlijk onder de cao Retail Non-Food.

Bekijk ook eens deze logistieke functies