Maaltijdbezorger

Werken als maaltijdbezorger: iets voor jou?

Geïnteresseerd in het werk van een maaltijdbezorger? Waarschijnlijk weet je wel ongeveer wat dat inhoudt. Maar wat verdient een maaltijdbezorger, en wat zijn de voor- en nadelen van de job? YoungCapital heeft het allemaal op een rijtje gezet voor jou.


Wat doet een maaltijdbezorger?

Als maaltijdbezorger bezorg je … hier komt het: maaltijden. Van pizza's en pasta tot sushiboxen en patat: jij bent de held voor hongerige mensen. Je werkt voor een restaurant of maaltijdservice. Klanten bestellen eten, jij als bezorger haalt de bestelling af, springt op (of in) je voertuig en off you go. Natuurlijk doe je dit zo veilig en snel mogelijk, zodat jij en het eten heel aankomen. Het mooiste van deze job? Het is een ideale bijbaan voor naast je studie of andere verantwoordelijkheden. Of als je een extra centje wilt bijverdienen.

Jouw werkdag als maaltijdbezorger

Voordat je dienst als maaltijdbezorger begint, tank je nog even bij en check je het weerbericht. Je krijgt je eerste bestelling binnen op je werk-app en rijd binnen no time met de fiets, scooter of auto naar het restaurant. Je wacht nog even tot het eten klaar is, controleert of de bestelling compleet is, en dan ben je alweer weg. Dankzij je werk-app, navigatieskills en kennis van de omgeving weet je precies waar je moet zijn.

Aangekomen op het juiste adres? Met een glimlach en een vriendelijke groet lever je het eten warm af. De klant heeft meestal online al betaald, dus dat hoef je niet meer te regelen. Easy. Misschien krijg je wel een lekkere fooi. Daarna ga je verder naar het volgende adres. Aan het einde van de dag heb je een flinke hoeveelheid bestellingen afgeleverd en heel wat mensen blij gemaakt.

Waar werkt een maaltijdbezorger?

Bij een functie als maaltijdbezorger is het niet de vraag waar je werkt, maar voor wie je werkt. Vaak werk je voor een restaurant of maaltijdservice. Werken als restaurant bezorger is iets minder afwisselend, omdat je alleen heen en weer gaat tussen hetzelfde restaurant en de klanten. Een maaltijdservice, bijvoorbeeld Thuisbezorgd, is de schakel tussen klant en restaurant. De klant bestelt een maaltijd via de service en de maaltijdservice stuurt jou naar het restaurant om dit op te halen en te bezorgen. Je krijgt dus bestellingen van verschillende soorten restaurants.

Maar dat zijn niet je enige opties. Je kunt ook aan de slag bij leveranciers die maaltijdboxen of kant-en-klare maaltijden bezorgen. Vaak heb je voor de eerste optie wel een rijbewijs nodig.

De taken van een maaltijdbezorger

 • Opdrachten aannemen op je werk-app.
 • Bestellingen ophalen bij restaurants.
 • Controleren of de bestelling klopt.
 • Zo snel en veilig mogelijk maaltijden bezorgen.
 • Contant geld of pinbetalingen aannemen.

Maak een account aan

Wil je op de hoogte blijven van onze logistieke vacatures? Maak binnen 2 minuten een gratis een account aan en vind die leuke baan.

Werken als maaltijdbezorger: hoe is dat?

Een baan als maaltijdbezorger heeft voor- en nadelen. Het is wel zo handig om daarvan op de hoogte te zijn. Zo weet je of werken als eten bezorger iets voor jou is.

Voordelen van werken als maaltijdbezorger

 • Het is vaak een flexibele functie. Je deelt je eigen uren in en kunt zowel overdag als 's avonds (en soms zelfs ‘s nachts) werken.
 • Je werkt in de buitenlucht, bent sportief bezig en leert je buurt nog beter kennen.
 • Na een tijdje iets anders dan eten bezorgen? Dat kan. Er zijn namelijk zat doorgroeimogelijkheden.

Nadelen van werken als maaltijdbezorger

 • Hittegolf of vrieskou, helaas moet jij erdoorheen rijden of fietsen. Want juist dan is eten bestellen populair.
 • Ongeluk zit in een klein hoekje, zeker als we spreken over het verkeer. Je moet dus extra voorzichtig zijn in het verkeer.
 • Het salaris van een fulltime maaltijdbezorger ligt rond de € 2.000 bruto. Wil je meer geld op je rekening? Daarvoor moet je doorgroeien of binnen een andere functie aan de slag.

Jouw salaris als maaltijdbezorger

Hè hè, eindelijk gaan we het hebben over money. Veel mensen werken niet fulltime als maaltijdbezorger. Daarom ligt het salaris van een maaltijdbezorger ongeveer tussen de € 1.000 en € 2.000 bruto. Het precieze bedrag is afhankelijk van hoeveel uur je werkt. Iemand die 12 uur werkt, verdient natuurlijk minder dan een fulltime maaltijdbezorger. Om het je makkelijk te maken, geven we je daarom het uurloon van een maaltijdbezorger. Dit ligt rond de € 11,- per uur.

Onder welk cao een maaltijdbezorger valt? Dat verschilt. Ons advies: vraag het na bij het bedrijf waarvoor je wilt werken.

De volgende stap als maaltijdbezorger

Wil je graag wat meer geld op je rekening? Dan heb jij geluk. Als maaltijdbezorger heb je meerdere doorgroeimogelijkheden. Ga bijvoorbeeld voor een leidinggevende job. Je stuurt dan een team met bezorgers aan en zorgt dat de personeelsplanning in orde is. Heeft een maaltijdbezorger ergens moeite mee? Of moet je met roosters gaan puzzelen door vakantie of verzuim? Dan spring jij bij als support of planner.

Er zijn veel soorten bezorger. Naast maaltijden kun je ook gaan voor pakketten of post, zoals bij de functies pakketbezorger of postbezorger. Je rijdt dan in één keer door, in plaats van op en neer. Meestal heb je wel een auto nodig om pakketbezorger te worden, tenzij je met een bakfiets aan de slag kunt.

Maaltijdbezorger worden: wat heb je nodig?

Je gaat ervoor: je wilt maaltijdbezorger worden. Maar wat heb je dan allemaal nodig? Niet zo heel veel, eigenlijk. Je hebt geen papiertje of werkervaring nodig en eten bezorgen kan ook lekker met de fiets. Het is dus solliciteren en gaan. Wel heb je voor het bezorgen van maaltijdboxen meestal een rijbewijs nodig. Waarom? Omdat je vaak meerdere boxen tegelijk meeneemt en dus wat meer laadruimte nodig hebt.

Jouw skills

Maaltijdbezorger worden klinkt simpel, maar je hebt wel bepaalde skills nodig. Je bent veel onderweg, dus het is een must om de verkeersregels te kennen. Zo voorkom je overtredingen en ongelukken, én ongemakkelijke gesprekken met je werkgever. Ook bezorg je veel verschillende maaltijden op een rap tempo achter elkaar, dus stressbestendig zijn is belangrijk. En je bezorgt ook nog eens door hittegolven en onweersbuien heen. Zet jij zelfs in extreme weersomstandigheden door? En kun je daarna voor de klant een glimlach op je gezicht toveren? Als je antwoord ''ja'' is, ben jij helemaal geschikt voor de functie maaltijdbezorger.

Cheat sheet voor je cv

Wat vul je precies in op je cv? Wij hebben de antwoorden voor je. Hieronder noemen we een aantal handige skills voor maaltijdbezorgers.

Skills maaltijdbezorger
Kennis over verkeersregels Stressbestendig
Rijvaardigheid Communicatieve vaardigheden
Werken met apps Doorzettingsvermogen

Check onze logistieke vacaturesEen andere baan in de logistiek

Houd je van eten, maar is bezorger worden niet jouw ding? YoungCapital heeft genoeg andere opties. Ben je wel voor actief werk? Doe jouw dagelijkse work-out dan als magazijnmedewerker. Ben je klaar voor het zwaardere geschut? Als vrachtwagenchauffeur vervoer je geen maaltijden, maar hele ladingen. Zo ben je toch onderweg en zie je meer van het land. Zijn dit niet de opties die je zoekt? Scrol dan eens door onze andere logistieke vacatures.

Overzicht maaltijdbezorger

Beroepsgroep Logistiek
Opleidingsniveau Geen diploma vereist
Salarisindicatie (21+) € 1.000 tot € 2.000

Veelgestelde vragen

 • Wat verdien je met eten bezorgen?

 • Een maaltijdbezorger verdient ongeveer tussen de € 1.000 en € 2.000 per maand. De precieze hoogte van het salaris is afhankelijk van hoeveel uur je werkt en of je avond- of weekendwerk doet.

 • Hoe oud moet een maaltijdbezorger zijn?

 • Ben je jonger dan 16? Dan kun je geen maaltijdbezorger worden. No worries though, er zijn genoeg andere bijbaantjes. Check welk werk je mag doen als 15-jarige.

 • Moet je als eten bezorger een eigen auto hebben?

 • Het liefst wel, tenzij de zaak waarvoor je wilt werken een bedrijfsauto heeft. Maar eten bezorgen kan ook prima met de fiets, scooter of brommer. Lopend is natuurlijk ook een optie, maar alleen als je bezorgadres om de hoek ligt. Anders wordt het eten wel erg snel koud.

Bekijk ook eens deze logistieke functies