Reachtruckchauffeur

Werken als reachtruckchauffeur: iets voor jou?

Ben jij behendig achter het stuur en is inparkeren voor jou een eitje? Dan is een baan als reachtruckchauffeur misschien wel iets voor jou. Een reach-wat? Geen zorgen, wij vertellen je de belangrijkste ins en outs over dit beroep. Van de werkzaamheden tot het salaris van een reachtruckchauffeur: hier lees je alles wat je moet weten. Zo ben je er binnen no time achter of dit beroep bij je past.


Wat doet een reachtruckchauffeur?

Wat is een reachtruckchauffeur nou eigenlijk? It's all in the name: als reachtruckchauffeur bestuur je een reachtruck. Een reachtruck is een transportvoertuig waarmee je makkelijk pallets kunt tillen en verplaatsen. Het voertuig kan tussen de 1.000 en 2.500 kilo liften en heeft een hefthoogte tot wel 13 meter. Door het smalle design rijd je gemakkelijk door smalle gangpaden. Megahandig dus in magazijnen of distributiecentra. Als reachtruckchauffeur gebruik je het wagentje om zware goederen uit vrachtwagens te laden en naar de juiste stelling in het magazijn te brengen. Je bergt alles netjes op en zelfs de allerhoogste stellingen bereik je met gemak.

Jouw werkdag als reachtruckchauffeur

Hoe jouw werkdagen als reachtruckchauffeur eruitzien? Het grootste deel van de dag breng je jouw tijd door achter het stuur van je reachtruck. Je legt grote afstanden af in het magazijn en brengt goederen van A naar B. Zodra je aankomt op je werk en een praatje hebt gemaakt met je collega's, is het tijd voor actie. De vrachtwagenchauffeur heeft namelijk de eerste lading van vandaag gebracht. Jij zet je helm op en sjeest die kant op. Met jouw reachtruck help je bij het laden en lossen van de goederen. Vaak doe je dit samen met de laders en lossers en magazijnmedewerkers. Teamwork makes the dream work.

Alles uitgeladen? Dan controleer je de goederen meteen op kwaliteit en aantallen. Nadat je het papierwerk hebt afgehandeld met de chauffeur, is het tijd om alles naar de juiste stellingen te brengen. Er lopen veel collega's rond, dus het is heel belangrijk om op de veiligheid te letten. Tijdens het rijden door de smalle gangpaden houd je dus altijd goed je omgeving in de gaten. Als je bij de juiste stelling bent aangekomen, berg je de goederen zorgvuldig op. Hoe hoog de stelling ook is, jij komt er als reachtruckchauffeur met gemak bij. Daarom ben jij zo onmisbaar in het magazijn.

Naast het scheuren met de reachtruck, spring jij ook bij als collega's hulp nodig hebben bij handmatige werkzaamheden. Zo help je bijvoorbeeld bij het verzamelen en voorbereiden van orders, het uitvoeren van kwaliteitscontroles en het verzendklaar maken van pallets. Je werkt veel samen met collega's, dus gezelligheid is zeker ook een belangrijk onderdeel van je werkdag als reachtruckchauffeur.

Zit jouw werkdag er bijna op? Dan zet je de reachtruck op zijn plek en zorg je dat je alles netjes achterlaat. Als het nodig is, maak je hem schoon en laad je hem op. Zo staat ie er weer knap bij en spring je er morgen zonder problemen weer op.

Waar werkt een reachtruckchauffeur?

Als reachtruckchauffeur werk je bij een magazijn, bedrijventerrein of distributiecentrum. In welk sector je aan de slag gaat, is helemaal aan jou. Wil jij je inzetten in het magazijn van een kledingwinkel, of verplaats je liever auto-onderdelen of voedingsmiddelen? Als reachtruckchauffeur kun je echt alle kanten op. En je staat er natuurlijk niet alleen voor. Samen met magazijnmedewerkers, orderpickers, heftruckchauffeur en lader en lossers zorg je dat alles op rolletjes loopt.

De taken van een reachtruckchauffeur

 • Besturen van een reachtruck.
 • Laden en lossen van goederen.
 • Goederen op de juiste plaats zetten.
 • Handmatige magazijnwerkzaamheden.
 • Veiligheidsinstructies in acht nemen.

Maak een account aan

Wil je op de hoogte blijven van onze logistieke vacatures? Maak binnen 2 minuten een gratis een account aan en vind die leuke baan.

Werken als reachtruckchauffeur: hoe is dat?

Zoals elke baan, heeft ook werken als reachtruckchauffeur leuke en minder leuke kanten. Wij hebben de grootste voor- en nadelen voor je op een rij gezet.

Voordelen van werken als reachtruckchauffeur

 • Werken als reachtruckchauffeur betekent werken in een gezellige sfeer. Je hebt veel verschillende collega's, dus er is naast het harde werk genoeg mogelijkheid voor een kletspraatje en wat grappen en grollen op de werkvloer.
 • Hoe jouw leven ook is ingericht, een baan als reachtruckchauffeur past er altijd bij. Je kunt namelijk zowel fulltime als parttime aan de slag. Zelfs 's avonds of 's nachts werken behoort tot de mogelijkheden als je kiest voor ploegendiensten (hallo extra toeslagen). Aan jouw de keus.
 • Hoewel je misschien denkt van niet, kan werken als reachtruckchauffeur heel afwisselend zijn. Je bestuurt namelijk niet alleen de reachtruck, maar doet ook handmatige werkzaamheden en helpt collega's waar nodig. Never a dull moment.

Nadelen van werken als reachtruckchauffeur

 • Ga jij liever vandaag dan morgen aan de slag als reachtruckchauffeur, maar heb je nog geen reachtruckcertificaat? Dan moet je nog even geduld hebben, want dat certificaat is echt nodig. Het goede nieuws: vaak kun je deze via je werkgever halen, dus dat scheelt jou weer knaken.
 • Als reachtruckchauffeur ben je nooit alleen en is teamwork cruciaal. Heb jij meer behoefte aan me-time? Wat dacht je van een baan als bezorger of postbode?
 • Zit je het liefst achter de computer te tikken? Dan is een actieve baan als reachtruckchauffeur misschien niet helemaal jouw ding. Gelukkig zijn er in de logistiek ook kantoorbanen die misschien beter bij je passen.

Jouw salaris als reachtruckchauffeur

We horen je denken: wat verdient een reachtruckchauffeur eigenlijk? Het salaris van een reachtruckchauffeur ligt tussen de € 1.800 en € 2.500 bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Als je een starter bent, ligt je salaris natuurlijk lager dan wanneer je al een langere tijd als reachtruckchauffeur werkt. En ook leeftijd en skills hebben invloed op de hoogte van je salaris. Hoe meer je jezelf ontwikkelt en hoe meer ervaring je opdoet, hoe meer verantwoordelijkheden je krijgt. Dit zie je zeker ook terug op je loonstrookje. Vergeet by the way ook niet dat je extra toeslagen pakt als je in ploegendienst werkt. Zo tikt het lekker aan!

De volgende stap als reachtruckchauffeur

Heb je al een tijdje ervaring opgedaan als reachtruckchauffeur? Dan ben je misschien wel toe aan iets nieuws. Vind je het besturen van de reachtruck nog erg leuk, maar wil jij je takenpakket uitbreiden? Bespreek met je leidinggevende wat de mogelijkheden zijn. Haal bijvoorbeeld je heftruckcertificaat of pak extra werkzaamheden op. Meer skills betekent vaak meer verantwoordelijkheid en dat zie je uiteindelijk ook terug in de vorm van salarisverhoging. Kassa!

Klaar voor nog meer uitdaging en wil je het hogerop zoeken? Wie weet past een leidinggevende functie dan wel bij je. Ga bijvoorbeeld voor een job als voorman of shiftleader.

Reachtruckchauffeur worden: wat heb je nodig?

Drie keer raden wat je als reachtruckchauffeur nodig hebt om aan de slag te gaan: jep, je reachtruckcertificaat. Maar schiet zeker niet in de stress als je deze niet hebt. Je kunt dit certificaat namelijk vaak al in één dag behalen. En met een beetje geluk regel je dit via je (toekomstige) werkgever en kost het je helemaal niets. Mooi meegenomen toch? Verder is er voor dit beroep geen speciale opleiding vereist. Met een goede dosis energie en motivatie kun jij zo aan de slag!

Let er wel op dat de werklocaties van magazijnen en distributiecentra vaak afgelegen zijn. Meestal kun je er niet komen met het openbaar vervoer, vooral niet als je ‘s nachts in ploegendienst werkt. Eigen vervoer is dus een must.

Jouw skills

Oké, dat reachtruckcertificaat is geen probleem. Maar welke competenties en eigenschappen zijn nodig om een goede reachtruckchauffeur te zijn? Om tussen al die smalle stellingen te manoeuvreren, heb je een goed staaltje ruimtelijk inzicht nodig. Je wilt natuurlijk wel dat alles heel blijft en dat de stellingen overeind blijven staan. Maar dat komt helemaal goed, want het woord kluns komt niet in jouw woordenboek voor. Daarnaast ben jij echt een pietje-precies en weet je heel nauwkeurig alle goederen op de juiste stelling te plaatsen. Je vindt het heel satisfying als het magazijn er helemaal netjes en strak uitziet.

Als reachtruckchauffeur werk je niet alleen. Het kan een drukke boel zijn op de werkvloer en het is belangrijk dat je goed samenwerkt. Dat komt mooi uit, want je werkt het liefst in een team. Het geeft je energie voor tien om samen met je collega's een klus te klaren. En juist omdat er veel medewerkers rondlopen in het magazijn, houd je extra veel rekening met de veiligheid als je rondsjeest met je reachtruck.

Cheat sheet voor je cv

Hoe overtuig je de werkgever er nou van dat jij de ideale reachtruckchauffeur bent? Daar helpen wij je bij. Met onderstaande skills op je cv laat jij zien dat je helemaal in het plaatje past.

Skills reachtruckchauffeur
Aanpakker Ruimtelijk inzicht
Nauwkeurig Samenwerken
Reachtruckcertificaat Veiligheid

Check onze reachtruckchauffeur vacaturesEen andere baan in de logistiek

Nog niet helemaal zeker of een job als reachtruckchauffeur bij je past? No worries, in de logistiek zijn genoeg andere banen waar je uit kunt kiezen. Zit je graag achter het stuur, maar wil je echt kilometers op de weg maken in plaats van rondrijden in een magazijn? Wat dacht je dan van buschauffeur? Liever solo de weg op? Kijk dan eens of een functie als chauffeur of bakwagenchauffeur meer jouw ding is. Of wil jij achter de schermen werken en heb je een groot talent voor plannen? Dan is een baan als logistiek planner je misschien wel op het lijf geschreven. Zoals je ziet: de keuze is reuze in de logistiek.

Overzicht reachtruckchauffeur

Beroepsgroep Logistiek
Opleidingsniveau Geen opleiding vereist
Salarisindicatie (21+) € 1.800 tot € 2.500

Veelgestelde vragen

 • Wat is een reachtruckchauffeur?

 • Als reachtruckchauffeur bestuur je een reachtruck in een magazijn, distributiecentrum of op een bedrijventerrein. Je lift en verplaatst goederen en zet ze in de juiste stellingen.

 • Hoe word je reachtruckchauffeur?

 • Om als reachtruckchauffeur aan de slag te gaan heb je een reachtruckcertificaat nodig. Deze kun je vaak via je werkgever halen. Bekijk onze vacatures voor reachtruckchauffeur en ontdek wat de mogelijkheden zijn.

 • Wat is het salaris van een reachtruckchauffeur?

 • Het loon van een reachtruckchauffeur ligt tussen de € 1.800 tot € 2.500 bruto per maand. Daar komen eventuele ploegentoeslagen nog bovenop.

Bekijk ook eens deze logistieke functies