Warehouse manager

Werken als warehouse manager: iets voor jou?

Heb jij altijd alles tot in de puntjes geregeld? Dan zijn jij en de functie warehouse manager vast een match. Als warehouse manager trek jij namelijk aan alle touwtjes in een magazijn, van leidinggeven tot het beheren van de goederenstroom. Hoe je dit doet? Lees op YoungCapital de functieomschrijving, het salaris en de skills van een warehouse manager.


Wat doet een warehouse manager?

We draaien er niet omheen: de functieomschrijving van een warehouse manager is erg breed en varieert per werkgever. Toch is er altijd één overkoepelend doel: de productiviteit in een magazijn monitoren. Je plant en leidt alle logistieke processen binnen de goederenstroom. Je weet precies wat er binnenkomt, opgeslagen wordt en weer weggaat. De administratie daarvan bijhouden en problemen naar klanten communiceren hoort ook bij je werk.

Daarnaast kijk je of het team in het magazijn de afgesproken KPI's (Key Performance Indicators, ook wel targets) haalt. Gaat het wat moeizaam? Dan stuur je de logistiek teamleider of logistiek supervisor aan om dat op te lossen. Kunnen de medewerkers veilig hun werk doen en er is genoeg ruimte in het magazijn voor de voorraad? Dan heb jij als warehouse manager je werk gedaan.

FYI: warehouse manager is bijna dezelfde functie als magazijnchef en magazijnbeheerder. Het verschil? Je voert als manager zelf geen magazijnwerkzaamheden uit.

Jouw werkdag als warehouse manager

Koffie op, mailbox leeg. Tijd om je dag als warehouse manager écht te beginnen. Je agenda ziet er weer kleurrijk uit, maar dat vind je alleen maar leuk. Je opent Zoom en start de eerste vergadering van de dag: een korte ochtend check-in met de logistiek manager. De vergadering duurt nooit lang, het is meer een moment om te kijken hoe alles in het magazijn gaat. Gelukkig heeft het team de KPI's gisteren makkelijk gehaald, dus er is weinig om te rapporteren. Wel begint de voorraad wat te krimpen: er zijn weinig airco-onderdelen over. De logistiek manager neemt dit mee als actiepunt voor de inkopers.

Ochtendmeeting klaar. Wat nu? Werken aan een presentatie, zodat je wat mooie cijfers aan het hoger management kunt tonen. Je hebt niet veel tijd, want er komt een logistiek teamleider binnen om een probleem aan te kaarten. Twee mensen hebben zich ziek gemeld, dus er is tekort aan mankracht. Je denkt direct mee over een oplossing. Het slim inzetten van mensen is nu key. Samen herverdelen jullie het personeel en geef je iedereen de instructie om te multitasken. Je belt ook direct de klant om vertraging aan te geven.

Zo vliegen meer meetings, lunch en een potje tafelvoetbal tegen de logistiek manager voorbij. Zijn de KPI's al behaald? Nog niet, maar je gokt dat het werk rond 17:00 uur wel klaar is. Anders wordt overwerk toch een feit. Gelukkig zijn de medewerkers in het magazijn toppers en zie je mooie groene cijfers op je computer verschijnen. Mooi, je sluit je dag als warehouse manager lekker op tijd af.

Waar werkt een warehouse manager?

Je had het vast al door: als warehouse manager werk je bij een logistiek bedrijf met een magazijn of distributiecentrum. Maar denk dan niet alleen aan post- of pakketbedrijven. Je bent bijvoorbeeld ook welkom bij een koffieleverancier of supermarktketen, zoals Jumbo. Maar of je nou toezicht houdt op de productie van fietsbanden of het vervoer van kilo's suiker, jij doet je werk lekker vanachter je bureau. Zin om de benen te strekken? Dan pak je zo je veiligheidshesje en loop je even door het magazijn.

De taken van een warehouse manager

 • Het team aansturen om afgesproken KPI's te behalen.
 • Plannen en monitoren van logistieke processen.
 • Ingrijpen wanneer het team achterloopt op schema.
 • Verbeteringen invoeren bij werkzaamheden en processen.
 • Contact houden met leidinggevenden en klanten.
 • Magazijnindeling organiseren.

Maak een account aan

Wil je op de hoogte blijven van onze logistieke vacatures? Maak binnen 2 minuten een gratis een account aan en vind die leuke baan.

Werken als warehouse manager: hoe is dat?

Elke job heeft leuke en minder leuke kanten. Dat weten we bij YoungCapital maar al te goed en daarom hebben we de voor- en nadelen voor je verzameld. Dan weet je in ieder geval zeker of het werk van warehouse manager iets voor jou is.

Voordelen van werken als warehouse manager

 • Houd je van een volle agenda? Cool, want je agenda als warehouse manager staat vol met meetings, projecten en klantengesprekken. Vervelen? Pff, niet jij.
 • Dit werk is perfect voor de sociale vlinders onder ons. Google Meets met klanten, gesprekken met medewerkers, vergaderingen met collega's van de afdeling: jij bloeit ervan op.
 • Een salaris waar je U tegen zegt. Als warehouse manager verdien je ongeveer rond de € 3.000 bruto per maand en dit loopt met ervaring op tot wel € 4.500 bruto.

Nadelen van werken als warehouse manager

 • In rust en stilte werken? Niet als warehouse manager. Je hebt natuurlijk rustigere dagen, maar over het algemeen heb je het druk, druk, druk. Wel een leuke uitdaging natuurlijk.
 • Raak je snel het overzicht kwijt? Dan past een baan als warehouse manager misschien iets minder bij je. Als je op zoek bent naar minder hectisch werk, zit je bij onze andere logistieke vacatures ook goed.
 • Fulltime werken is een feit voor warehouse managers. Vaak is er geen mogelijkheid tot parttime werk, omdat het team altijd aansturing nodig heeft. Maar daartegenover staat wel een lekker salaris.

Jouw salaris als warehouse manager

Wat verdien je eigenlijk met deze job? Word maar alvast blij, want het salaris van een warehouse manager start rond de € 3.000 bruto per maand. Werk je wat langer bij een bedrijf? Of heb je een wat groter bedrijf op het oog? Dan verdien je vaak ook meer. Je salaris loopt dan op tot zo'n € 4.500 bruto per maand. Ka-tsjing!

Check voor de zekerheid wel de cao van het bedrijf waarvoor je wilt werken. Een bedrijf actief in productiewerk heeft namelijk andere secundaire arbeidsvoorwaarden dan een bedrijf die met voedingsmiddelen werkt. Ingelezen? Dan weet je alles over het salaris, loonsverhogingen, vakantiegeld en andere benefits van een warehouse manager. Wel zo duidelijk, toch?

De volgende stap als warehouse manager

Nóg hoger op de ladder klimmen? Zet dan een stap omhoog naar de functie logistiek manager. Als warehouse manager ben je vaak alleen verantwoordelijk voor het magazijn, de werkzaamheden en het behalen van targets. Begin je als logistiek manager? Dan houd je zicht op alle logistieke processen van het bedrijf waarvoor je werkt. Distributie, transport, inkoop en verkoop, klantenservice, jij hebt het voor het zeggen. Een mooie nieuwe uitdaging dus.

Hoef je niet per se de ladder op, maar ben je wel klaar voor iets nieuws? Dan verplaats je je lekker naar een andere tak van de organisatie. Horizontaal doorgroeien, heet dat. Transport manager en supply chain manager zijn bijvoorbeeld functies waarin je wat anders doet. Mensen aansturen doe je ook als transport manager, maar dan kijk je meer naar chauffeurs en transportplanners. Als supply chain manager hang je juist als een helikopter boven alles en ben je verantwoordelijk voor de hele logistieke keten: van grondstoffen tot eindproduct.

Warehouse manager worden: wat heb je nodig?

Yes, het idee om een warehouse manager te worden zie je helemaal zitten. Maar wat heb je daarvoor nodig? Werkgevers vragen vaak om een afgeronde logistieke of bedrijfskundige hbo-opleiding voor warehouse managers. Welke opleiding dat specifiek is, maakt niet heel veel uit. De hbo-opleiding Logistiek Management is bijvoorbeeld meer dan voldoende.

Mooi meegenomen is kennis van een Warehouse Management-systeem (WMS). Bijna alle bedrijven in de logistiek gebruiken een WMS om voorraden en processen bij te houden. Vaak leer je omgaan met een WMS tijdens je opleiding, maar er zijn gelukkig ook cursussen. Kijk snel online voor de aanbieders.

Jouw skills

En de skills van een warehouse manager dan? Want een papiertje zegt natuurlijk niet alles. Om te beginnen: leidinggeven en georganiseerd werken zijn erg belangrijk voor een warehouse manager. Je stuurt namelijk dagelijks mensen en werkzaamheden aan. Daarbij is het goed om te weten waar extra handen nodig zijn en waar een proces vastloopt. De voorraad appels die opraakt? Daar weet jij wel raad mee.

Hoor je altijd dat je fijn bent om mee te praten? Super, want veel praten doe je als warehouse manager zeker. Je praat niet alleen regelmatig met personeel, maar ook met klanten en leveranciers. Soms zijn deze gesprekken wat minder leuk, bijvoorbeeld wanneer een medewerker ergens mee zit. Gelukkig ben je meelevend en help je medewerkers altijd met het beste uit zichzelf halen. Kun je dit ook in het Engels? Brilliant.

Cheat sheet voor je cv

Sta je te springen om te beginnen als warehouse manager? Dan is het voor je sollicitatie wel zo indrukwekkend om een aantal goede skills op je cv te hebben. Hieronder staan een aantal voorbeelden.

Skills warehouse manager
Communicatieve vaardigheden Engelse taal
Empathisch Leidinggeven
Microsoft Excel Georganiseerd werken
Probleemoplossend WMS

Check onze logistieke vacaturesEen andere baan in de logistiek

Op zoek naar iets anders dan warehouse manager? Lucky you, op YoungCapital hebben we een breed aanbod van vacatures in de logistiek. Houd jij wel van mensen en werkzaamheden inplannen? Als logistiek planner knutsel jij zo een mooie planning voor chauffeurs in elkaar. Of ooit van de functie voorman of voorvrouw gehoord? Je bent dan leidinggevende over een team en helpt actief mee in het magazijn. En die mooie personeelsplanning? Die heb jij gemaakt. Ben je meer van de strategie? Kies dan de functie voorraadbeheerder en zorg voor een tip-top uitziende voorraad. Iets out of stock? Niet in jouw wereld.

Overzicht warehouse manager

Beroepsgroep Logistiek
Opleidingsniveau Hbo
Salarisindicatie (21+) € 3.000 tot € 4.500
Gerelateerde functies Magazijnchef, magazijnbeheerder

Veelgestelde vragen

 • Wat is een warehouse manager?

 • Als warehouse manager ben je verantwoordelijk voor het magazijn van het bedrijf waarvoor je werkt. Je plant en organiseert de werkzaamheden, leidt het team en zorgt voor een net uitziend magazijn.

 • Hoe word je warehouse manager?

 • Een afgeronde logistieke of bedrijfskundige hbo-opleiding is vaak genoeg om warehouse manager te worden. Diploma al op zak? Kijk dan snel tussen onze logistieke vacatures voor jouw toffe nieuwe baan.

 • Wat verdient een warehouse manager?

 • Het loon van een warehouse manager start ongeveer rond de € 3.000 bruto per maand. Werk je bij een groot bedrijf of ben je van plan langer bij een bedrijf te werken? Dan stijgt je salaris stap voor stap tot ongeveer € 4.500 bruto per maand.

Bekijk ook eens deze logistieke functies