YoungCapital Company Blog

In deze moeilijke tijd, is het hartverwarmend om te zien hoeveel mooie initiatieven er ontstaan van mensen die voor elkaar willen zorgen. Ook werkgevend Nederland draagt haar steentje bij. Een greep uit de initiatieven.

lege schappen hamsteren zorgpersoneel

Meer dan applaus voor zorgpersoneel

Van applaus alleen kan ons zorgpersoneel niet leven. Dat realiseren veel bedrijven zich ook. En dus ontstaan talloze mooie initiatieven om onze zorghelden een hart onder de riem te steken waar ze écht iets aan hebben.

 • Jumbo op de Amsterdamse Westerstraat houdt boodschappen voor zorgpersoneel apart, om te voorkomen dat ze slachtoffer worden van het hamstergedrag van anderen. Weinig zo vervelend als na een lange dag hard werken naast het wc-papier grijpen.

 • Thuisbezorgd en andere food-deliverybedrijven in heel Nederland stelden pakketten met gezond eten samen en brachten die langs bij ambulancepersoneel, ziekenhuizen en andere zorginstellingen. 

  steun corona thuisbezorgd
 • Diks Autoverhuur (van de reclameslogan ‘chicks love Diks’) stelt 50 auto’s ter beschikking aan mensen in nood of mensen met een mooi initiatief. Je kunt je aanmelden via hun speciale landingspagina Diks voor elkaar.

 • Autoverhuurder Enterprise verlaagt het tarief voor medisch personeel en medewerkers uit de zorgsector. Een rit met de auto kost nu evenveel als een rit met het OV zou kosten. “De auto’s kunnen volledig gedesinfecteerd worden opgehaald en ze kunnen er de komende 2 maanden in blijven rijden als zij dat willen”, zegt CEO Thomas Wolters tegen Sprout.

 • Ook onze gedetineerden maken zich nuttig. Zij naaien mondkapjes, zo zagen we op de Instagram van Sander Dekker. 
  mondkapjes naaien gevangenis

 

Etenover en #helpdehoreca

 • Door de abrupte sluiting van de horeca zitten veel leveranciers nog tot het dak in de voorraad, die dreigt te bederven. Je kunt ze van hun spullen afhelpen via de site Etenover.nl  

 • Onder de hashtag #helpdehoreca is een steunactie gestart. Je kunt een waardebon kopen voor jouw favoriete restaurant, om dat nu financieel steunen. Na de coronacrisis kun je daarvan weer lekker uit eten.

 • Teleurgesteld dat je jouw lievelingsgerecht van je favo tentje moet missen? Misschien is dat niet nodig; de meeste restaurants proberen nog wat bij te verdienen met een bezorgservice of afhaalloket. 

NLvoor elkaar 

Op het vrijwillligersplatform NLvoorelkaar is een extra categorie 'corona' toegevoegd. Hier kun je lokale hulpvragen posten of juist lokaal helpen. Kaartjes schrijven voor eenzame ouderen of met ze bellen, boodschappen doen voor zorgmedewerkers, dat werk. Je kunt filteren op postcode vanaf een straal van 2 kilometer. Handig! 

Kaartjes voor ouderen in lockdown

YoungCapital-medewerkers schrijven kaartjes om de ouderen die niet meer naar buiten mogen een hart onder de riem te steken.

kaartjes youngcapital

Gratis toegang tot leerplatformen

 • Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) bieden horecamedewerkers die gedwongen thuiszitten een gratis toegang tot het grootste e-learning platform voor de horeca. Een maand lang zijn de licenties voor keuken, bediening en fastservice volledig opengesteld. Met een hashtag natuurlijk. #StayHomeHospitalityAcademy

 • Ook Studytube maakt bedrijfstrainingen gratis tot eind april. De Online Academy ‘Learn Together’ bevat ruim 250 trainingen en 500 microlearnings van experts. Dat gaat van 'Excel 365 – Basisvaardigheden' tot 'Omgaan met tegenslagen’ en ‘Theorie Vorkheftruck’.

 • YoungCapital zet eveneens haar digitale leerplatform YC Skills open voor uitzendkrachten die door de coronacrisis gedwongen thuiszitten, maar wel graag nuttig willen blijven. 

Slim inzetten van mensen

 • Eigen Haard heeft een marktplaats gemaakt waarop medewerkers die omkomen in het werk, klussen kunnen plaatsen voor collega's die minder te doen hebben. 
   
 • Waar in de ene sector geen werk meer is, is in de andere sector de drukte ongekend. Daarom lanceert de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU) het besloten platform ABUmetelkaar, waar ABU-uitzenders met vraag en aanbod  bij elkaar kunnen brengen. Zo proberen de ABU-leden samen zoveel mogelijk mensen aan het werk te houden.  

Speciaal voor deze bijzondere situatie hebben wij 24/7 de We Give Work Hotline geopend. Heb jij snel extra medewerkers nodig? Bel 023-751 92 40

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.