YoungCapital Company Blog

teambuilding_op_afstand

De coronacrisis vraagt steeds weer om een flinke dosis creativiteit. Om nieuwe koersen te bepalen, plannen te wijzigen en uit de comfortzone te stappen. Ook als het gaat om het waken over de bedrijfscultuur. Want betrokken medewerkers, verbondenheid, samenwerking en onderling contact zijn cruciaal voor de energie binnen het bedrijf. En dus voor de resultaten. Maar hoe houd je in tijden van thuiswerken en lege kantines de teamspirit erin? Wij daagden bij YoungCapital al onze collega’s uit om met nieuwe ideeën voor teambuilding op afstand te komen. Met resultaat. Hieronder lees je onze ervaring en wat jij kunt doen om (onderlinge) verbondenheid te behouden.

Waarom teambuilding op afstand nodig is

Thuiswerken en eenzaam zijn: twee kanten van dezelfde medaille. Ruim 70 procent van de thuiswerkers ziet nooit of maximaal één keer per werkdag collega’s, patiënten, klanten of leerlingen. Dat blijkt uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) van TNO en CBS. Werknemers die wél op locatie werken, zijn vaak niet veel beter af. Denk aan schoonmakers in lege kantoorpanden. En dat terwijl contacten zó belangrijk zijn voor een gevoel van verbondenheid. Om de mentale gezondheid tijdens het thuiswerken op peil te houden, zijn teambuilding op afstand, (online) bedrijfsuitjes en momenten van écht contact belangrijk.

Work, Play, Win-challenge

Work, Pl… what challenge? Wij vroegen onze medewerkers om zélf met een creatief idee te komen voor teambuilding op afstand. Een activiteit waarmee alle medewerkers de YoungCapital-spirit weer even voelen. Zonder restricties: zolang het binnen de coronamaatregelen past en iedereen eraan mee kan doen, mag alles. De jury beoordeelt alle ideeën en de inzenders van de tien beste ideeën winnen een geldprijs. Het allerbeste idee wordt uitgevoerd.

Waarom dit werkt? Wanneer mensen zelf met ideeën voor activiteiten komen, zijn ze eerder geneigd eraan mee te doen. Ga jezelf maar na. Heb je meebesloten over het (online) teamuitje? Dan is de voorpret extra groot. Bovendien zorgt het (samen) brainstormen over activiteiten überhaupt al voor verbinding. Lekker wegdromen met collega’s. En laten we eerlijk zijn: na een jaar lang inspelen op de coronacrisis, is ons creativiteitsbron als werkgever, leidinggevende of HR-medewerker ook wel eens op. Hoe fijn is het dan als je mailbox volstroomt met originele ideeën om, juist nu, met elkaar in contact te staan.

Van YC.FM naar YC-spirit

Heel fijn. Zeker als je maar liefst 36 unieke, uitgewerkte ideeën binnenkrijgt. De winnaars? Een online escaperoom in YoungCapital-stijl. Cookorona: samen een culinair hoogstandje maken tijdens een livestream van een sterrenchef. En een heus online YoungCapital-moordspel (Cluedo meets YoungCapital). Er wordt momenteel druk gestemd door onze medewerkers om de nummer één te bepalen.

Hoe we aan zoveel inzendingen voor teambuilding op afstand komen? De oproep deden we niet via een ‘Hallo collega, we hebben je nodig’-mailtje, maar via ons eigen radioprogramma YC.FM. Een maandelijkse live-uitzending voor en door collega’s. Vol smeuïge updates, leuke gasten, (live)muziek en quizzen. Met honderden streamende (inter)nationale collega’s een voor ons succesvol middel om de YoungCapital-spirit erin te houden.

Challenge jouw personeel

Waken over je bedrijfscultuur is een uitdaging. Juist nu borrels, bedrijfsuitjes (met afterparty) en samen lunchen mijlenver lijken. Des te meer reden om je medewerkers erbij te betrekken. Door niet top-down, maar bottom-up te werk te gaan, is de kans groot dat jouw (online) bedrijfsuitje of teambuildingspel een succes wordt. Zo voorkom je eenzaamheid tijdens het thuiswerken en kan jouw team of bedrijf er weer even tegenaan. Ons winnende idee én de uitvoering daarvan? Daar hoor je snel meer over.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.