YoungCapital Company Blog

Expert-tips voor efficiënte zelfstudie

Seminars, businessboeken en een overschot aan nieuws-notificaties. Jezelf blijven ontwikkelen terwijl je de nieuwste trends bijhoudt én (fulltime) werkt, kost tijd. Soms te veel tijd. En dat terwijl een gezonde balans tussen inspanning en ontspanning belangrijk is. Wij vroegen de - altijd drukke - oprichters en CEO van YoungCapital daarom om tips voor snelle zelfstudie. Hoe blijven zij up-to-date? 

Luisterend leren

De beste managers en onderzoekers aan het woord terwijl je autorijdt, sport of je mailbox opschoont. Zowel CEO Ineke Kooistra als mede-oprichter Hugo de Koning zijn audio-liefhebbers als het gaat om snelle zelfstudie. Ineke: “Tijdens het hardlopen luister ik vaak naar de podcast van Jarno Duursma. Hij spreekt experts, wetenschappers en bekende mensen over digitale ontwikkelingen.” Ook Hugo luistert veel businesspodcasts en volgt gesprekken via Clubhouse. 

Direct naar de kern

Geen tijd voor een (korte) opleiding of cursus naast je werk? YouTube barst van de samenvattingen, talks en lezingen over allerlei (business)onderwerpen. Rogier Thewessen, mede-oprichter van YoungCapital, is fan: “Veel schrijvers van managementboeken geven lezingen die ze online plaatsen. In zo’n video bespreken ze vaak in minder dan een uur de kern van hun boek.” Niet alleen YouTube, maar ook veel andere websites staan vol met online lezingen. Denk aan de Universiteit van Nederland, waar topwetenschappers gratis online colleges geven. Zakenleven en zelfstudie zijn zo prima te combineren. 

Van breedte- naar dieptekennis 

Jezelf blijven ontwikkelen? Volg discussies, check de laatste trends in jouw vakgebied en kruip zo nu en dan in de (online) collegebanken. Maar als het om gerichte kennis en resultaten gaat, gelooft mede-oprichter Bram Bosveld niet in shortcuts: “Volgens mij heb je daar toewijding, nieuwsgierigheid en focus voor nodig.” Wil jij écht een nieuw vak leren of je (management)kennis verdiepen in plaats van verbreden? Blok dan je studie-uren in je agenda en ga full-focus aan de slag. 

Meer tips om jezelf te blijven ontwikkelen? Bestel nu gratis YOUNG. Hét magazine voor werkgevers. Boordevol inzichten en tips van experts, ervaringen van bedrijven en jongeren en uitgebreid onderzoek.

Bestel YOUNG Magazine hier

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.