Goed betaalde bijbaan

Top 5 best betaalde bijbanen

Op zoek naar een goed betaalde bijbaan? We begrijpen het. Het studentenleven is niet goedkoop. Studiegeld, huur, biertjes in je favoriete kroeg… De kosten lopen al snel op. Als student heb je weinig tijd om te werken, maar een torenhoge schuld aan het einde van je studie is ook niet alles. Daarom is het handig om te zoeken naar een goed betaalde bijbaan, waarmee je in weinig tijd zoveel mogelijk geld verdient. Om je te helpen hebben we een overzicht gemaakt met jobs die je gewoon via YoungCapital kunt scoren. Zo vind je in no time jouw favoriete best betaalde bijbaan. Benieuwd naar andere goed verdienende banen? Check dan de pagina met best betaalde banen.

1. Administratief medewerker

Administratief medewerker is een van de best verdienende bijbanen. In deze veelzijdige functie verwerk je belangrijke informatie van het bedrijf waar je werkt. Je stelt documenten samen en behandelt offertes. Daarnaast heb je contact met collega’s van andere afdelingen en behandel je vragen van klanten. Het is bij deze goed betaalde bijbaan dus belangrijk dat je snel kunt schakelen tussen de verschillende werkzaamheden. Je kunt in deze functie zowel parttime als fulltime aan de slag en bij sommige bedrijven krijg je de mogelijkheid om (deels) thuis te werken. Ideaal om te combineren met je studie of andere verantwoordelijkheden dus.

Het mooie aan deze goed betaalde bijbaan is dat er verschillende specialisaties zijn. Ben je een kei met cijfers? Dan is financieel administratief medewerker misschien wat voor jou. Ben je meer fan van het plannen en organiseren? Kijk dan eens tussen de commercieel administratief medewerker vacatures. Voor deze baan heb je minimaal een mbo-diploma nodig. Benieuwd naar de meest betaalde bijbaan met deze eis? Je vindt het in onze top 5 met best betaalde banen op mbo-niveau.

Wat levert het op?

Heb je interesse in zo’n goed verdienende bijbaan als administratief medewerker? Dan wil je natuurlijk wel weten hoeveel je eraan overhoudt. Het gemiddelde loon ligt rond de € 15,- per uur. Daarnaast krijg je bij veel bedrijven een laptop van de zaak en de mogelijkheid om verschillende trainingen en cursussen te volgen voor je persoonlijke ontwikkeling. Een goed betaalde bijbaan met doorgroeimogelijkheden dus.

Alle feiten op een rijtje

 • Een gemiddeld loon tussen de € 14,- en € 18,- per uur.
 • Gemiddeld maandloon tussen de € 2.000 en € 3.000.
 • Je kunt zowel parttime als fulltime werken.
 • Je hebt minimaal een mbo-diploma.

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 3 juni 2022

2. Klantenservice medewerker

Een andere bijbaan waar je veel geld mee verdient, is klantenservice medewerker. Voor deze functie moet je sterk in je schoenen staan. Sommige mensen worden bijvoorbeeld emotioneel wanneer ze een klacht indienen. Maar het is ook een baan waaruit je voldoening haalt. Want hoe leuk is het om mensen te helpen met hun problemen en op die manier hun dag weer goed te maken? Afhankelijk van het bedrijf waar je werkt, heb je contact met klanten via de telefoon, e-mail, social media of een combinatie hiervan. Naast klantencontact heb je ook administratieve taken.

Voor deze flexibele baan heb je meestal geen opleiding nodig. Bij bepaalde bedrijven is het wel handig om specifieke skills te hebben, bijvoorbeeld het spreken van een vreemde taal. Deze functie is dus het bewijs dat je ook zonder diploma een goed betaalde bijbaan kunt hebben. Benieuwd welke banen er nog meer zijn in deze categorie? Check dan onze top 5 van best betaalde banen zonder diploma.

Wat levert het op?

Deze baan is dus goed te combineren met jouw drukke leven en het levert ook nog eens wat op. Hoeveel? Het gemiddelde uurloon van een klantenservicemedewerker ligt rond de € 15,-. Afhankelijk van hoeveel je werkt, verdien je maandelijks ongeveer € 2.000. Daarnaast bieden veel bedrijven trainingen om je communicatie skills te verbeteren en doe je ervaring op in de branche waarin je werkt. Wil je graag de financiële wereld in? Begin als klantenservice medewerker bij een bank. Doorgroeien tot teamleider? Ook dat kan bij deze goed betaalde bijbaan.

Alle feiten op een rijtje

 • Een uurloon van gemiddeld € 15,-.
 • Een maandloon tussen de € 2.000 en € 2.500.
 • Geen diploma nodig.
 • Mogelijkheden om te specialiseren en door te groeien.

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 3 juni 2022

Maak een account aan

Wil je op de hoogte blijven van onze best betaalde banen? Maak binnen 2 minuten een gratis een account aan en vind die leuke baan.

3. Promotiemedewerker

Stap jij zonder moeite af op mensen die je niet kent en heb je een overtuigingskracht waar je u tegen zegt? Dan zou promotiewerk weleens wat voor jou kunnen zijn. In deze goed betaalde bijbaan is het jouw taak om een product of dienst onder de aandacht van potentiële klanten te brengen. Dit doe je door het uitdelen van hapjes, drankjes, flyers, make-up en nog veel meer. Met jouw vlotte babbel haal je mensen in een mum van tijd over om een aankoop te doen of een abonnement af te sluiten. Afhankelijk van jouw wensen neem je korte opdrachten aan, of ga je voor langere tijd bij een bedrijf in dienst.

In deze functie werk je vaak op verschillende plekken. Zo leer je Nederland ook eens op een andere manier kennen. Vaak sta je buiten, maar ook in winkelcentra of op evenementen kom je promotiemedewerkers tegen. Ben je een echte verkoper, maar werk je liever vanachter je bureau? Je kunt natuurlijk ook aan de slag als sales medewerker en telefonisch nieuwe klanten binnenhalen. Ook bij deze baan heb je flexibele werktijden. Benieuwd naar andere banen die makkelijk te combineren zijn met bijvoorbeeld je studie? Check dan de vacatures voor flexibele bijbanen.

Wat levert het op?

Deze flexibele en afwisselende job heeft terecht een plekje in de top 5 van goed verdienende bijbanen veroverd. Het gemiddelde loon ligt rond de € 12,- per uur. Daarbovenop krijg je vaak leuke bonussen als je meer verkoopt. Veel bedrijven bieden ook nog eens leuke cursussen en trainingen om zo het beste uit je carrière te halen.

Alle feiten op een rijtje

 • Een lekker uurloon tussen de € 11,- en € 13,-.
 • Een maandsalaris van gemiddeld € 2.200.
 • Meer verkopen = meer geld. Kom maar door met die bonus!

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 3 juni 2022

4. Magazijnmedewerker

De functie magazijnmedewerker staat ook in het rijtje van goed betaalde bijbanen. In het magazijn ben je constant in beweging. Met een scanner ga je de stellingen af, op zoek naar de producten die zijn besteld. Deze maak je verzendklaar en daarna laad je ze in de vrachtwagens. Dit doe je natuurlijk niet alleen, maar in een gezellig team. Veel distributiecentra zijn van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat open. Je bepaalt dus zelf welke uren het beste bij jouw drukke leven passen. Voor deze functie moet je meestal minimaal 18 jaar oud zijn. Te jong? We hebben gelukkig ook goedbetaalde vacatures voor 16-jarigen.

Wat levert het op?

Klinkt goed: flexibele uren en lekker in beweging zijn. Maar hoeveel schuift deze goed betaalde bijbaan dan? Als magazijnmedewerker ligt je loon tussen de € 12,- en € 14,- per uur. Bovenop dat loon krijg je vaak ook nog onregelmatigheidstoeslagen. Daarbij bieden veel bedrijven opleidingen aan, bijvoorbeeld om je heftruckcertificaat te behalen. Dat is nog eens een leerzame bijbaan! Goed verdienen in de logistiek? Er zijn nog meer banen om uit te kiezen. Welke functies dat precies zijn lees je onze top 5 van best betaalde banen in de logistiek.

Alle feiten op een rijtje

 • Een uurloon tussen de € 12,- en € 14,-.
 • Maandelijks loon van gemiddeld € 2.300.
 • Fijne toeslagen en flexibele werktijden.
 • Voor deze job ben je minimaal 18 jaar oud.

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 3 juni 2022

5. Horeca

En last but not least in ons overzicht van bijbanen die goed verdienen: de horeca. Een brede sector met ontzettend veel verschillende functies. Medewerker achter de bar, in de bediening, of in de catering, het zijn allemaal functies die de titel ‘goed betaalde bijbaan’ verdienen. Hoewel de werkzaamheden verschillen, hebben ze één ding gemeen: de fooi. En dat tikt lekker aan. Echte horecatijgers houden wel van een (fysieke) uitdaging en kunnen goed met stress omgaan. Ook wanneer het druk is weet jij je zonder moeite met een goedgevuld dienblad door de wirwar van tafels en mensen te wurmen. Daarnaast ben je sociaal en weet je precies waar de klant behoefte aan heeft.

Wat levert het op?

Deze goed betaalde bijbaan staat niet voor niks in onze top 5. Naast een uurloon van gemiddeld € 12,- krijg je namelijk regelmatig fooi. Zeker wanneer je een tevreden of gulle klant hebt, is dit een leuk extraatje. Daarnaast ben je ook lekker veel in beweging. Fijn als je bijvoorbeeld de hele dag hebt zitten studeren. Ben jij op zoek naar en flexibele bijbaan naast je studie? Check dan onze vacatures voor jongeren.

Alle feiten op een rijtje

 • Een uurloon tussen de € 11,- en € 13,-.
 • Een maandsalaris van gemiddeld € 2.000.
 • Geen opleiding nodig.
 • Makkelijk te combineren met bijvoorbeeld je studie.

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 3 juni 2022

Check onze best betaalde bijbaan vacaturesVeelgestelde vragen

 • Met welke bijbaan verdien je het meest?

 • Een van de best betaalde bijbanen is administratief medewerker. In deze functie kun je tot wel € 3.000 per maand verdienen. Meteen solliciteren? Check dan de vacatures voor administratief medewerker.

 • Welke goed betaalde (bij)banen vind ik bij YoungCapital?

 • Bij YoungCapital vind je verschillende banen waar je een aardig centje mee verdient. Bekijk onze pagina met best betaalde banen en kies de functie die je het meeste aanspreekt.

 • Heb ik een diploma nodig voor een goed betaalde (bij)baan?

 • Voor sommige bijbanen die goed verdienen heb je een opleiding nodig, maar dit is zeker niet altijd zo. Bijvoorbeeld als je in de horeca gaat werken. Bekijk ook eens onze top 5 van best betaalde banen zonder diploma.

 • Wat is de beste betaalde baan voor een 14-jarige?

 • Helaas mag je op je 14e nog niet op alle banen solliciteren. Toch heb je op YoungCapital veel keuze uit functies waarmee je een leuk zakcentje verdient. Check meteen onze vacatures voor 14-jarigen en solliciteer.

Bekijk ook eens deze best betaalde banen