TIJDELIJK CONTRACT

Nice! Je hebt een nieuwe job en je tijdelijke contract is ondertekend. Of misschien moet je die nog ondertekenen. Heb je geen idee wat een tijdelijk contract eigenlijk inhoudt en wat het verschil is met een vast exemplaar? En vraag jij je af hoeveel tijdelijke contracten je kunt krijgen? Of hoe vaak een tijdelijk contract verlengd mag worden voordat je een vast contract krijgt? Misschien ben je nog op zoek naar een nieuwe baan, maar wil je je vast even inlezen over contracten (check dan onze vacatures). Op deze pagina lees je alles over tijdelijke contracten.

Ben jij nog op zoek naar een baan? Neem eens een kijkje bij onze vacatures. Er staat vast iets voor jou tussen.

Werk jij via YoungCapital?

Ben jij uitzendkracht via YoungCapital en heb je een vraag over jouw contract?
Check dan onze FAQ’s.

Wat is een tijdelijk contract?

Een tijdelijk contract is een contract voor bepaalde tijd. Dat betekent dat er een einddatum is waarop jouw tijdelijke arbeidscontract afloopt. De minimale duur van een tijdelijk contract is vaak zes maanden en de maximale duur van een tijdelijk contract meestal een jaar. Zijn jij en je werkgever beiden blij? Dan kan je tijdelijke contract verlengd worden. Net als bij een vast contract, kan het tijdelijke contract ook niet zomaar tussentijds (voor de einddatum) beëindigd worden. Meer over het tussendoor opzeggen van een tijdelijk arbeidscontract vind je verderop in dit artikel.

Gaat jouw bepaalde tijd contract verlengd worden en wil je wat meer in dat vaste contract duiken? Of heb jij dat vaste contract al in the pocket? Op deze pagina lees je meer over het vaste contract.

Wanneer krijg je een tijdelijk contract?

Als je begint met werken, krijg je vaak (in eerste instantie) een contract voor bepaalde tijd. Zo kan jouw werkgever eerst zien of hij of zij tevreden over je is. Je werkgever heeft met een tijdelijk dienstverband meer controle en bovendien minder kans op financiële risico’s als bijvoorbeeld de omzet tegenvalt. Door een tijdelijk contract af te laten lopen, kan er in dat geval zonder al te veel juridische rompslomp op salaris worden bespaard.

Tijdelijk contract verlengen

Stel, jouw tijdelijk contract loopt af. Wat gebeurt er dan? Je werkgever laat weten of je contract verlengd wordt. Zit het helemaal goed tussen jou en je werkgever en ben je verzekerd van een verlenging? Of krijg je zelfs een vast contract aangeboden? Dan is dit hét moment om nog even je cao door te nemen met je werkgever. Hoe zit het bijvoorbeeld met die loonsverhoging? En de secundaire arbeidsvoorwaarden?

Hoeveel tijdelijke contracten kun je krijgen?

Hoe vaak mag een tijdelijk contract eigenlijk verlengd worden? Vanaf 1 januari 2020 kun je binnen drie jaar maximaal drie opvolgende tijdelijke contracten krijgen. ‘Opvolgend’ betekent dat er zes maanden of minder tussen de contracten zit. Het vierde contract is dan voor onbepaalde tijd. Of heb jij al twee jaar lang opvolgende tijdelijke arbeidscontracten gekregen bij je werkgever, bijvoorbeeld twee keer een jaarcontract? Dan wordt het derde contract een onbepaalde tijdscontract en kom je in vaste dienst. Zit er tussen de contracten wél een onderbreking van meer dan zes maanden? Dan kun je weer binnen twee jaar drie opvolgende tijdelijke arbeidscontracten krijgen.

Dus, nog even in het kort: hoe vaak je een tijdelijk contract kan krijgen, hangt af van twee situaties:

  • Hoeveel tijdelijke contracten je hebt gekregen: je hebt drie opvolgende tijdelijke contracten gekregen. Na het derde tijdelijke contract volgt een vast contract.
  • Hoe lang je in dienst bent bij de werkgever: je bent twee jaar in dienst bij de werkgever. Gaat je arbeidscontract voor bepaalde tijd binnen zes maanden weer verlengd worden? Dan is dat automatisch een vast contract.

Let op: werk jij als uitzendkracht via een uitzendbureau dat de ABU-cao volgt, zoals YoungCapital? Dan lopen jouw contracten volgens het zogenaamde ABU-fasensysteem. Zo kun je in fase A bijvoorbeeld een onbeperkt aantal tijdelijke contracten krijgen. In fase B zijn dat maximaal zes tijdelijke contracten, in een periode van maximaal vier jaar. Onderaan de pagina over cao vind je meer info over de verschillende fases.

Wordt je tijdelijk contract niet verlengd?

Natuurlijk komt het ook voor dat een tijdelijk contract niet wordt verlengd. Na de einddatum wordt dan de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd beëindigd. Jouw werkgever moet dit altijd één maand van tevoren aan je laten weten. Loopt jouw bepaalde tijd contract af en is jouw werkgever niet bereid om je contract te verlengen, of om je een vast contract te geven? Dan houdt de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd helaas op. Ook kun je er natuurlijk zelf voor kiezen om het arbeidscontract voor bepaalde tijd niet te verlengen. Op deze pagina lees je meer over ontslag krijgen en nemen.

Kun je een tijdelijk contract tussentijds opzeggen?

Ben je niet tevreden met je huidige baan en wil je jouw tijdelijke contract opzeggen? Dat mag niet zomaar. Er moeten duidelijke afspraken staan in jouw contract over tussentijds opzeggen. Check dat dus goed. Mag je tussentijds opzeggen? Dan zijn er nog wel een paar zaken waarmee je rekening moet houden, bij het tussendoor opzeggen van een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd, namelijk de opzegtermijn en jouw recht op een WW-uitkering.

De opzegtermijn

Een tijdelijk contract kan verschillende opzegtermijnen hebben, afhankelijk van de afspraken in jouw contract:

  • De wettelijke opzegtermijn van een tijdelijk contract: die is net als bij een vast contract een kalendermaand. Dat betekent dus dat jij voor 1 april moet opzeggen als je op 1 mei uit dienst wilt gaan.
  • De opzegtermijn bepaald door de werkgever: een tijdelijk contract kan ook een afwijkende opzegtermijn hebben, die wordt bepaald door de werkgever. Deze staat in jouw contract.

Jouw recht op een WW-uitkering

Meestal heb je geen recht op een uitkering bij het zelf opzeggen van een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd. Houd daar dus altijd rekening mee. Meer weten hierover? Check onze pagina over werkloosheid.

Wil je nog meer informatie over een tijdelijk contract? Lees dan ook dit artikel over een tijdelijk contract op Jobbird.

Klaar om te solliciteren!

Toe aan een nieuwe baan? Bekijk dan ons aanbod vacatures en start met solliciteren.

Alles over contract