Newsroom

Persberichten

YoungCapital boekt recordomzet van 100 miljoen

05-02-2015

Hoofddorp – YoungCapital heeft in 2014 opnieuw een recordomzet en -winst behaald. De uitzendorganisatie voor jong talent, bekend van StudentenWerk, boekte over heel 2014 een omzet van 100 miljoen euro, een stijging van 16 procent ten opzichte van 2013. Met deze double digit-omzetgroei is het bedrijf voor de vierde maal op rij harder gegroeid dan de markt.


youngcapital boekt recordomzet van 100 miljoen
Investeren in mensen, marketing en IT
Naast de omzet steeg ook de winst van YoungCapital, met bijna 25 procent. “Dat gaan we investeren in mensen, marketing en IT”, zegt CEO Ineke Kooistra. “Voor 2015 leggen we de lat hoger: we willen 25 procent groeien dit jaar. Daar hebben we goede mensen voor nodig, onder andere in de operatie en op onze IT-afdeling om te kunnen blijven innoveren. Bovendien laten we flink van ons horen dit jaar. We starten een grote marketingcampagne en vieren ons 15-jarig jubileum.”'Jongeren zijn aanjagers van de vernieuwing'
2014 stond in het teken van de rebranding van het bedrijf onder de nieuwe naam YoungCapital. Een naam die de bedrijfsvisie goed samenvat, aldus Kooistra: “Jongeren zijn aanjagers van vernieuwing. Wij geloven daarom dat jong talent het kapitaal is van elk bedrijf, want alleen in door in hoog tempo te blijven innoveren kunnen bedrijven bijblijven in de huidige markt. Ons eigen bedrijf is het levende bewijs dat een vernieuwende aanpak wordt gewaardeerd. Dat blijkt niet alleen uit onze cijfers, maar ook uit onze nominatie voor de Erasmus Innovatie Award van vorig jaar.”

Groei voor detacheringslabel en internationale netwerk

De positieve jaarcijfers zijn onder meer het resultaat van de groei die de dochterondernemingen van YoungCapital hebben doorgemaakt. Zo zag YoungCapital Professionals, het detacheringslabel voor Finance en IT, haar omzet met vijftig procent stijgen. Ook de internationale tak van YoungCapital groeide. Ruim 388 duizend Europese jongeren schreven zich vorig jaar bij YoungCapital in via de zeven jobboards van StudentJob International. In 2015 bouwt YoungCapital haar activiteiten in het buitenland verder uit. Kooistra: "We gaan bijzondere projecten draaien in Duitsland, Suriname en in Zweden.” De traffic naar het internationale online netwerk van YoungCapital steeg met bijna 20 procent naar ruim 10 miljoen unieke bezoekers.

Over YoungCapital
YoungCapital linkt hoogopgeleid jong talent aan werkgevers. Tijdens de studie, vlak na het afstuderen of als young professional. Met bijna 300 medewerkers en 25 vestigingen is YoungCapital marktleider van de recruitmentbranche voor de nieuwe generatie. YoungCapital is actief onder de labels StudentenWerk, YoungCapital Professionals en StudentJob International. Met een database van bijna 3 miljoen kandidaten beschikt YoungCapital over het grootste talentennetwerk van Europa.


Share me!