Newsroom

Persbericht

Essent kiest YoungCapital en Adecco als flexpartner

21-02-2017

Hoofddorp, 21 februari 2017 – Essent heeft YoungCapital en Adecco verkozen tot flexpartner. Beide allround HR-dienstverleners gaan voor Essent de komende twee jaar de werving, selectie en opleiding van klantadviseurs voor het klantcontactcenter en de retailkanalen van Essent uitvoeren. Essent koos voor YoungCapital vanwege haar ondernemerschap en specialisme in jong talent.

De keus voor de twee partijen is de uitkomst van een tenderprocedure waar zes uitzendondernemingen aan deelnamen. YoungCapital en Adecco slaan de handen succesvol ineen om Essent op het gebied van instroom en behoud van talentvolle klantadviseurs volledig te ontzorgen.

Maarten Top, directeur consumentenzaken bij Essent: “Wanneer je talent weet te boeien en langer aan je weet te binden, kun je als bedrijf waarde toevoegen voor je klanten. Dat wordt steeds belangrijker in de dynamische energiemarkt. Klantadviseurs moeten klanten oplossingen kunnen bieden. Op een manier die past bij Essent. YoungCapital en Adecco helpen ons om een goede match te maken.”

Essent kiest voor duurzame match
Naast werving en selectie zullen YoungCapital en Adecco ook de opleiding en training van medewerkers op zich nemen. Rob Groot, Business Development Director bij YoungCapital: “De focus ligt daarbij op het ontwikkelen van het juiste talent. Wij vinden het enorm belangrijk dat kandidaten passen binnen de cultuur van een bedrijf. Daarom selecteren wij op persoonlijkheid en potentieel om te groeien. Matchende kandidaten voorzien we van de juiste vakkennis. Dat resulteert in duurzame matches. We zijn heel blij dat Essent deze visie deelt en jong talent op deze manier de kans geeft zich verder te ontwikkelen binnen haar organisatie.”

Nienke Overgaauw, Account Director bij Adecco: “De kwaliteit van je klantcontacten hangt nauw samen met de kans die medewerkers krijgen om zich te blijven verbeteren en ontwikkelen. Met diverse opleidingsmogelijkheden verduurzamen we de match en vergroten we de binding met Essent. Meer kwaliteit bij de werkgever; meer perspectieven voor de externe medewerkers. Een win-winsituatie!”

Over Essent
Essent is een energieleverancier die elektriciteit, gas en andere energieproducten, zoals zonnepanelen, levert aan 2,5 miljoen consumenten en bedrijven in Nederland en België. Het hoofdkantoor van Essent staat in ’s-Hertogenbosch. Essent is sinds 1 april 2016 onderdeel van innogy SE.

Over YoungCapital
YoungCapital gelooft in de kracht van jonge mensen. Als digital natives jagen ze vernieuwing aan bij organisaties. De recruitmentspecialist ziet jongeren als het groeikapitaal dat elk bedrijf nodig heeft. YoungCapital doet er alles aan om het beste naar boven te brengen bij jongeren én bij bedrijven. Zodat ze elkaar blijven stimuleren tot groei.

Over Adecco
Adecco verbindt talent met bedrijven en zet daar een variëteit van diensten voor in, met de nadruk op recruitment, uitzenden, detacheren, testen en opleiden. Adecco beschikt over gespecialiseerde recruiters die bekend zijn met de operationele processen op klantcontactcenters. De HR-leverancier scoort hoog op de jaarlijkse Best Place to Work®-lijst. Adecco is onderdeel van Adecco Group, die wereldwijd actief is in meer dan zestig landen.

Share me!