Newsroom

Persbericht

Nederlandse kitesurfheld maakt internationale come-back

31-01-2018

Hoofddorp, 31 januari - Hoge golven, windsnelheden van meer dan 30 knopen en enorm spectaculaire sprongen. Zo ging het er zojuist aan toe tijdens de belangrijkste kitesurfwedstrijd van het jaar, Red Bull King of the Air 2018 in Kaapstad, Zuid-Afrika. De 29-jarige Kevin Langeree uit Noordwijk pakte de titel en maakt hiermee zijn internationale come-back.


Kevin Langeree

Credit: @CraigKolesky/Red Bull Content Pool

Kevin ging de strijd aan met zeventien andere internationale kiters, maar liet hoog boven Kite Beach de concurrentie ver achter zich. Door zijn spectaculaire big-air stunts wist hij vriend en vijand te verbazen en opnieuw de winst binnen te halen. “In 2014 heb ik al eens gewonnen. Vorig jaar ging ik weer voor de titel, maar brak ik een week voor de wedstrijd mijn enkel. Dit jaar ben ik sterker teruggekomen dan ooit en heb ik kunnen bewijzen dat ik het nog steeds in me heb”, zegt Kevin.  

Kevin is sinds januari brand ambassador van YoungCapital. Hij is het schoolvoorbeeld van een held die zijn jongensdromen heeft waargemaakt. Ineke Kooistra, CEO van YoungCapital: “Wij zijn onwijs trots op Kevin. Hij heeft laten zien dat door moed te houden en trainen alles mogelijk is. Dat is precies de reden waarom we Kevin hebben gekozen als ambassadeur.” Ook de komende tijd zal Kevin andere jongeren inspireren en motiveren met zijn verhaal. “What doesn’t kill you makes you stronger. Laat dit eens les zijn voor anderen. Vallen en opstaan hoort erbij. Maar wees vooral niet bang om je dromen na te jagen”, besluit Kevin.

Over YoungCapital
YoungCapital gelooft in de kracht van jonge mensen. Als digital natives jagen ze vernieuwing aan bij organisaties. De recruitmentspecialist ziet jongeren als het groeikapitaal dat elk bedrijf nodig heeft. YoungCapital doet er alles aan om het beste naar boven te brengen bij jongeren én bij bedrijven. Zodat ze elkaar blijven stimuleren tot groei.

Share me!