Newsroom

Persbericht

StudentenWerk zet Mirjam Sterk aan het werk

09-12-2013

StudentenWerk zet in december een heel bijzondere kandidaat aan het werk: Mirjam Sterk. De ambassadeur aanpak jeugdwerkloosheid gaat de komende  weken aan de slag als klantcontactagent van SNT, shopmedewerker bij T-Mobile en verkoopadviseur bij Hunkemöller. Tijdens de campagne Piekwerk wil Mirjam Sterk de aandacht vestigen op pieken in de werkgelegenheid rond de feestdagen en de kansen die deze bieden voor zowel jongeren als werkgevers.

 

In de eindejaarsperiode hebben veel bedrijven extra mensen nodig. Onder meer in de winkels en in de klantcontactbranche is het ontzettend druk. Dit ‘piekwerk’ is een ideale kans voor jongeren om extra werkervaring op te doen en een professioneel netwerk op te bouwen. Dat vergroot de kans op een volgende baan. Mirjam Sterk gaat aan het werk bij drie bedrijven die beschikken over een goed opleidingen-  en doorstroombeleid voor jongeren. “Het is belangrijk dat bedrijven investeren in hun personeel en daar zijn deze bedrijven een goed voorbeeld van. Medewerkers krijgen een opleiding en kunnen doorgroeien binnen het bedrijf”, aldus Sterk.

Lingerieadvies 
Op dinsdag 10 december gaat Mirjam Sterk aan het werk in de Hunkemöller Flagshipstore te Amsterdam (Kalverstraat 162). Het verwelkomen en adviseren van klanten draagt bij aan die perfecte winkelbeleving die zo belangrijk is voor de consument in deze tijd. Sterk gaat samen met een medewerkster klanten helpen het perfecte artikel te vinden.

 

Shopmedewerker in de telecombranche
Diezelfde dag werkt Mirjam Sterk als shopmedewerker in de T-Mobile Youngstore te Amsterdam (Kalverstraat 25). In deze winkel, die helemaal is ingericht op de jongere doelgroep, zal Mirjam Sterk het verkoopteam van jonge shopmedewerkers ondersteunen.

 

Agent Klantcontact 
Op 18 december gaat Mirjam Sterk in Groningen aan de slag voor klantcontactspecialist SNT. In SNT-vestiging Groningen Eemsgolaan zijn deze maand tachtig extra jongeren ingezet voor een eindejaarsproject van verzekeraar Menzis. Via de telefoon, e-mail, webchat en social media beantwoorden zij vragen van verzekerden over hun polis.

 

Over Piekwerk
Piekwerk is een gezamenlijke campagne van SterkTeam, StudentenWerk en de 25 arbeidsmarktregio’s. Hunkemöller, T-Mobile en SNT steunen de campagne. Mirjam Sterk wil zo veel mogelijk werkgevers overtuigen om jongeren in te zetten in de drukke periode van 20 november tot en met 5 januari, want elk werk telt. 

Mirjam Sterk bezoekt op 10 december van 14:00 tot 14:45 Hunkemöller (Kalverstraat 162) en van 15:00-16:00 T-Mobile (Kalverstraat 25). Op 18 december is zij van 10:00 tot 12:00 bij SNT Groningen Eemsgolaan.

 

Over StudentenWerk
StudentenWerk, opgericht in 2000, maakte als een van de eerste uitzendbureaus online solliciteren mogelijk. StudentenWerk zette de ‘e’ in e-recruitment met haar geavanceerde online recruitmentsysteem, dat supersnelle werving en selectie mogelijk maakt. Inmiddels is StudentenWerk met 25 vestigingen en een database van ruim 1,1 miljoen jongeren Nederlands grootste uitzendbureau voor studenten, starters en young professionals. Ook in het buitenland is StudentenWerk actief, onder de naam StudentJob. StudentenWerk won in 2013 de titels Flexspecialist van het Jaar, Best Managed Company en Leading Online Entrepreneur of the Year (LOEY). 

Share me!