Newsroom

Persbericht

Uitreiking ‘Beste jonge ondernemer van Nederland’ bij YoungCapital

19-06-2014


Hoofddorp – Vandaag wordt de ‘Beste jonge ondernemer van Nederland 2014‘ gekozen, in de Urban Playground van YoungCapital te Hoofddorp. De HR-specialist voor jong talent stelt de creatieve hotspot in zijn hoofdkantoor ter beschikking aan het Sprout-event voor ‘25 onder de 25’, de lijst met veelbelovende ondernemers jonger dan 25 jaar. Hugo de Koning, DGA van YoungCapital, neemt zitting in de jury.

Wie de ondernemers uit de ‘25 onder de 25’ zijn, maakt ondernemersnetwerk Sprout donderdagmiddag bekend. In de shortlist met kanshebbers op de titel staan een sociale onderneming voor modeliefhebbers, een onderneming die webwinkeliers helpt met een slim platform voor het verzenden van bestellingen en een Groupon-uitdager die het goed doet waar de grote Amerikaanse kortingensite volgens veel criciti de mist in gaat.

De drie kandidaten pitchen donderdag tijdens het besloten evenement voor de jury, die naast De Koning zal bestaan uit Karin Husslage, hoofdredacteur van Sprout, Danny Mekić, winnaar ‘Beste jonge ondernemer van Nederland 2009’, en Manon van Essen, ‘25 onder de 25’-veteraan.

Ruimte voor jong ondernemerstalent
De Urban Playground is volgens Sprout alleen al vanwege de uitstraling perfect voor een (besloten) Sprout-event waar enkele tientallen jonge ondernemers op afkomen. YoungCapital lanceerde de pop-up Urban Playground in april om een langdurig leegstaande kantoorruimte een (tijdelijke) nieuwe functie te geven. De ruimte werd ingericht door jonge kunstenaars met gebruikmaking van vintage, ge-upcyclede materialen. Met schommels, groenwanden en tafels met ingebouwde fietsen is een omgeving gecreëerd die een creatieve en innovatieve manier van werken stimuleert. De ruimte is in overleg beschikbaar voor startende ondernemers en zzp’ers die zelf geen geschikte plek hebben voor events of brainstormsessies.

YoungCapital Fund: steun voor start-ups
Hugo de Koning kan zijn eigen ervaring laten meewegen bij de jurering: veertien jaar geleden richtte hij als student, met zijn compagnons Rogier Thewessen en Bram Bosveld, het uitzendbureau StudentenWerk op. Inmiddels is YoungCapital (de holding van StudentenWerk) Nederlands marktleider in de doelgroep studenten, starters en young professionals en behaalde het bedrijf in 2013 een omzet van 86 miljoen euro. “Mijn compagnons en ik kennen de uitdagingen waar jonge ondernemers tegenaan lopen”, zegt Hugo de Koning. “We willen onze kennis en middelen graag inzetten om ze te helpen.” Om die reden richtten De Koning, Thewessen en Bosveld in 2010 het YoungCapital Fund op, een investeringsmaatschappij die start-ups met een technology-based businessmodel ondersteunt met kennis en kapitaal. Het YoungCapital Fund bracht o.a. internetbedrijven Stuvia, Besured en Rooming tot wasdom.

Over YoungCapital
YoungCapital verbindt hoogopgeleid jong talent aan bijzondere bedrijven. Tijdens de studie, vlak na het afstuderen of als young professional. Door de drive van haar mensen en innovatieve HR-software staat YoungCapital garant voor snelheid én kwaliteit. YoungCapital is met 250 medewerkers en 25 vestigingen de Nederlandse marktleider in HR-oplossingen voor jong talent. Internationaal is het bedrijf actief onder het label StudentJob International en beschikt het met meer dan 3 miljoen kandidaten over het grootste talentennetwerk van Europa. Om de ontwikkeling van jongeren te stimuleren, biedt YoungCapital University scholingsprogramma's aan.

Over Sprout
Sprout is een ondernemersplatform dat inspiratie biedt voor members met het belangrijkste ondernemersnieuws online, zes dikke magazines per jaar en maandelijkse diverse visits en events. Sprout brengt voor de 9e keer de 25 onder de 25-lijst uit.


Share me!