Newsroom

Persbericht

YoungCapital voor vijfde keer uitgeroepen tot Best Managed Company

30-11-2015

Hoofddorp - YoungCapital is voor het vijfde jaar op rij uitgeroepen tot Best Managed Company. Dat heeft Deloitte, organisator van de verkiezing, dinsdag bekendgemaakt. YoungCapital, Nederlandse marktleider in recruitment van jong talent, behoort hiermee tot de best bestuurde bedrijven van Nederland.

Dit jaar was ‘Hoe flexibel is uw businessmodel’ het thema van het Best Managed Companies-programma. De jury roemde de innovatieve en flexibele aanpak van YoungCapital. “Jonge mensen jagen vernieuwing aan bij bedrijven. De gemiddelde leeftijd bij YoungCapital is 27 jaar. Onze medewerkers bezitten echte drive, energie en ondernemerschap. Daardoor kunnen we snel schakelen en nieuwe diensten introduceren”, verklaart Ineke Kooistra, CEO van YoungCapital. “Zo lanceerden we het afgelopen jaar een virtual reality-recruitmentvideo waarmee we de werving kracht bijzetten, en kunnen kandidaten bij ons solliciteren via WhatsApp.”

Daarnaast zet YoungCapital sterk in op sociale innovatie. Kooistra: “Een voorbeeld hiervan is ons werkgeversbeleid. Sinds dit jaar nemen we alleen nog mensen aan vanuit een wederzijds commitment voor langere periode. Ook kunnen we trainees een huurwoning bieden bij hun nieuwe baan.” Dat deze aanpak loont blijkt ook uit de Erasmus Innovatie Monitor; die beoordeelde YoungCapital vorige maand tot een van de vier meest innovatieve bedrijven van Nederland.

Over Best Managed Companies
Jaarlijks gaan Deloitte en ING op zoek naar de best geleide bedrijven binnen het Nederlandse midden- en grootbedrijf. Daarvoor beoordelen Deloitte en ING de strategie, de bedrijfsvoering, de mate van innovatie en de financiële resultaten van de deelnemende bedrijven. Het Best Managed Companies- programma richt zich op Nederlandse ondernemingen die een omzet hebben van minimaal vijftien miljoen euro, financieel gezond zijn en een aandeelhoudend of zelfstandig bevoegd management hebben. Een overzicht van de winnaars verschijnt vandaag op www.bestmanagedcompanies.nl.

Over YoungCapital
YoungCapital brengt bedrijven in contact met het beste jonge talent. En snel ook. Jong talent is het kapitaal van elk bedrijf dat wil blijven vernieuwen. Die vernieuwing is keihard nodig, want alleen zo kunnen bedrijven bijblijven in de huidige, snel veranderende markt. Met zo’n 350 medewerkers en 25 vestigingen is YoungCapital marktleider in recruitment voor de nieuwe generatie. De kracht van YoungCapital blijkt onder meer uit haar nominaties en onderscheidingen, zoals de Erasmus Innovatie Award, de Nieuwe Kampioen en National Champion van de European Business Awards.

Share me!