Wat kost een uitzendkracht?

Wie weet kan een uitzendbureau je helpen aan nieuw personeel. Maar voor je eraan begint, is één vraag erg belangrijk: wat kost een uitzendkracht? Natuurlijk is het tarief van elk uitzendbureau anders, maar maak je geen zorgen. Je tast met dit artikel niet volledig in het duister als het gaat om de kosten van een uitzendkracht. Direct weten wat een uitzendkracht kost voor jouw bedrijf? Klik op onderstaande button voor een kostenoverzicht op maat.

Ready, set, tarief berekenen?

Verspil geen budget en ontdek hoe uitzendkrachten jouw bedrijf verder helpen.

Kosten uitzendkracht berekenen met omrekenfactor

In principe is de berekening van de kosten van een uitzendkracht simpel. Daar heb je namelijk alleen het bruto-uurloon en de omrekenfactor voor nodig. Anders gezegd: de omrekenfactor bepaalt het tarief dat je betaalt aan het uitzendbureau. Logisch, want behalve het bruto-uurloon zorgt het uitzendbureau ervoor dat alles goed geregeld is voor de uitzendkracht. YoungCapital betaalt bijvoorbeeld werkgeversrisico’s, zoals ziekte of uitval. En ook de administratieve rompslomp, zoals de administratie en het uitbetalen van het salaris nemen we voor onze rekening.

Hieruit volgt dus een simpele berekening, om het uurtarief wat je betaalt aan een uitzendbureau te achterhalen.

bruto uurtarief uitzendkracht = bruto-uurloon uitzendkracht x omrekenfactor

Wat kost een uitzendkracht per uur voorbeeld

Hoe ziet de berekening van een uitzendbureau tarief er in de praktijk uit? Zo bijvoorbeeld:

€ 30 = € 14 x 2,14

In deze berekening gaan we uit van een bruto uurloon uitzendkracht van € 14 en een omrekenfactor van 2,14. De kosten van een uitzendkracht per uur is in dit geval dus € 30. Note: de omrekenfactor verschilt per uitzendbureau, per branche en soms zijn er zelfs meerdere variabelen in het spel die bepalen hoeveel een uitzendkracht kost. Probeer dus de exacte omrekenfactor te achterhalen om het exacte uitzendkracht uurtarief te weten te komen.

Young Magazine

Uitzendkracht kosten versus loondienst kosten

Als we de kosten van een uitzendkracht en een werknemer in loondienst naast elkaar leggen, lijkt er op het eerste oog misschien een groot verschil te zitten tussen wat een uitzendkracht kost en hoeveel je iemand in loondienst betaalt. Maar, is voor een werkgever een uitzendbureau inschakelen nou echt zoveel duurder dan de kosten van zelf personeel aannemen?

Bij een werknemer in loondienst betaal je als werkgever naast een salaris in ieder geval de werkgeverslasten. Hieronder vallen verplichte kosten, zoals loonbelasting. Maar ook aanvullende kosten, bijvoorbeeld voor secundaire arbeidsvoorwaarden. Hier hoef je bij het inhuren van een uitzendkracht geen zorgen over te maken, deze kosten zitten namelijk in het uitzendtarief berekenen inbegrepen.

Wat kost een uitzendkracht via YoungCapital?

Pf. Snel personeel nodig en geen tijd om helemaal zelf uit te zoeken wat een uitzendkracht kost? Begrijpelijk. Tijd voor een kostenoverzicht op maat. Vul het formulier in en ontdek kosten van een uitzendkracht inhuren, afgestemd op jouw situatie. En eh ... No cure, no pay. Je betaalt alleen de kosten voor de gewerkte uren.

Nog niet zeker van je zaak? Check dan of een RPO-dienst zoals een uitzendbureau wel echt bij jouw bedrijf past. Doe dat bijvoorbeeld door na te gaan wat uitzenden met YoungCapital precies inhoudt. Sluit dit toch niet helemaal aan bij de wensen en behoeften van jouw bedrijf? Misschien zijn onze andere diensten op het gebied van detacheren of als wervingsbureau wel passender. Waar je ook voor kiest, YoungCapital staat klaar als the recruitment specialist.

Recruitment specialist

Recruitment struggles?

Is recruitment een uitdaging? Dat weten wij maar al te goed. Gelukkig staat jouw bedrijf er niet alleen voor, ons team van recruitment experts helpt je graag.


Veelgestelde vragen

  • Wat kost een uitzendkracht voor een bedrijf?

  • Het uurtarief van een uitzendkracht bereken je als volgt: bruto uurloon uitzendkracht x omrekenfactor. Dit komt ongeveer overeen met het uurloon plus de werkgeverslasten, als je als bedrijf zelf personeel aanneemt.

  • Wat kost een uitzendkracht via YoungCapital?

  • Iedere situatie is natuurlijk anders, dus met een kostenoverzicht op maat weet je snel waar je aan toe bent. Vul het formulier in en we berekenen snel ons uitzendbureau tarief.

Alles over recruitment kosten