Recruitment kosten

Recruitment kosten, je ontkomt er niet aan, of je het proces nu zelf regelt of uitbesteedt. Misschien ontwijk je het onderwerp liever, maar het is slimmer om goed op de hoogte te zijn van het prijskaartje dat aan recruiting hangt. Dat maakt het ook makkelijker om een geschikte recruitmentstrategie te kiezen die past binnen jouw budget. Neem de artikelen van YoungCapital over recruiting kosten dus goed door, vind antwoord op vragen als ‘Wat kost een recruiter?’ en let op je moneys.

Liever direct een van onze recruitment specialisten spreken? Dat regel je zo. Of vraag meteen een vrijblijvend kostenoverzicht op maat aan voor een uitzendkracht bij jouw bedrijf.

Alles over recruitment kosten

Kosten recruitment bij zelf recruiten

Steek jij zelf (of je eigen recruiters) de handen uit de mouwen in het recruitmentproces? Logisch dat je dan te maken krijgt met allerlei recruitment kosten. Als je al wat langer aan de werkgeverskant van het verhaal zit zijn termen als werkgeverslasten, loonkosten en personeelskosten je vast al bekend, al kan een refresher nooit kwaad. En als beginnende ondernemer is het sowieso goed deze recruiting kosten eens flink onder de loep te nemen. Verder komt er nog meer kijken bij de kosten van personeel aannemen, wat we stap voor stap bespreken. Denk aan de kosten van LinkedIn Premium, wat handig kan zijn als je door middel van LinkedIn recruitment geschikte kandidaten wilt opsporen.

Kosten recruitment bij uitbesteding

Besteed je het werving- en selectieproces liever uit? Met welke recruitment kosten je dan te maken krijgt, ligt er maar net aan waarvoor je kiest. Vergelijk met onze artikelen bijvoorbeeld de kosten van een uitzendkracht, inclusief info over de omrekenfactor en de kosten van werving en selectie. Zo kom je er vanzelf achter welke vorm van RPO het beste binnen jouw budget past. Psst, je kunt ook gewoon contact met ons opnemen. Dan bespreken we graag de opties, want YoungCapital biedt diverse vormen van hulp bij recruitment aan. En over de recruitment kosten die erbij komen kijken zijn we altijd open. Wel zo handig.

Veelgestelde vragen

  • Wat zijn de kosten van een recruiter?

  • Dat ligt aan de situatie. Als je zelf recruiters in dienst hebt, heb je uiteraard te maken met hun salaris, al komen er dan ook andere kosten bij recruiting kijken. Zoals voor het plaatsen van vacatures op jobboards. Besteed je recruiting uit, dan betaal je vaak een vast tarief.

  • Wat is de gemiddelde recruitment fee?

  • Da’s best lastig te zeggen, want dit verschilt nogal per recruitmentbureau. Benieuwd naar de kosten van recruitment via YoungCapital? Check onze diensten of vraag meteen een vrijblijvend kostenoverzicht op maat aan.