Waarom een beroepskeuzetest?

Struggle jij met de vraag ‘Wat wil ik worden?’ Ben je op zoek naar een baan, maar ben je het overzicht kwijt met al die duizenden vacatures? En wil je nu eindelijk eens weten welke baan écht bij jou past? Maak dan deze professionele beroepskeuzetest en ontdek welke beroepen interessant zijn voor jou. Oh, en wist je dat deze beroepskeuzetest gratis is?

Hoe werkt deze gratis beroepskeuzetest?

Deze beroepskeuzetest is in het Nederlands en bestaat uit dertig vragen. Bij iedere vraag maak je een keuze uit twee verschillende activiteiten. Bijvoorbeeld een huis schilderen of een schilderij maken. Denk vooral niet te lang na over je antwoorden. Zo krijg je na afloop van deze beroepskeuzetest gratis een goed overzicht van leuke beroepen voor jou.

Wat weet ik na deze beroepskeuzetest?

Na deze beroepskeuzetest heb jij een goed idee wat voor persoon jij bent én welke beroepen bij jou passen. Je krijgt namelijk een score per schaal van het RIASOC-model: Realistisch, Intellectueel, Artistiek, Sociaal, Ondernemend en Conventioneel.

Wat betekent mijn RIASOC-score in deze beroepskeuzetest?

De RIASOC-score per schaal laat zien wat jij leuk vindt en waar je waarschijnlijk in uitblinkt. Scoor jij bijvoorbeeld hoog op ‘ondernemend’? Dan ben je van nature goed in leidinggeven en neem je graag het initiatief. En ben jij ‘artistiek’? Dan is een baan waarin jij jouw creativiteit kwijt kunt, zeker iets voor jou. Benieuwd? Met deze gratis beroepskeuzetest kom jij erachter.

Welke baan past bij mij?

Naast de uitslag en uitleg van het RIASOC-model krijg je bij het resultaat van deze professionele beroepskeuzetest ook een lijst met beroepen te zien. Heb jij de vragenlijst eerlijk ingevuld? Dan zijn dit beroepen die goed bij jou kunnen passen. Zo weet je na deze beroepskeuzetest waar jouw interesses écht liggen. En kun je verder met de vraag ‘Wat wil ik worden?’

Onze tests

Onze tests helpen je inzicht te krijgen in jouw skills en talenten. En zo kun jij gericht op zoek naar een baan. Onderstaande link opent jouw persoonlijke pagina waar je alle tests terugvindt. Log in of schrijf je in om direct te starten!