typetest

Hoe snel kun jij typen? Binnen één minuut weet je het!

Met deze gratis typetest kom je erachter hoe snel jij kunt typen. Binnen 1 minuut kun jij je typsnelheid testen. Wist je dat het met name bij administratieve banen erg belangrijk is om snel te kunnen typen? Voor een werkgever kan het dus interessant zijn om te weten wat jouw typesnelheid is. Uiteraard krijg je de kans je eigen record te verbeteren. Let wel op: het gaat niet alleen om snelheid, maar ook om precisie. Als je te veel fouten maakt tijdens de typetest zal je precisiepercentage lager zijn en je score dus minder hoog. Log in of schrijf je nu gratis in en start de typetest.

Waarom een type test?

Kun jij razendsnel blind typen? Daar kom jij snel genoeg achter met de gratis type test van YoungCapital. Voor veel banen is een hoge typesnelheid nodig. Je vraagt jezelf af: ¨Hoe snel kan ik typen?¨. Binnen een minuut weet je of je snel én foutloos tikt. Voor veel kantoorbanen is het belangrijk dat je snel, maar secuur kunt typen. Heb jij een heel hoge score? Dan is een administratieve (bij)baan of een andere baan waarbij je veel moet schrijven of rapporteren jou vast op het lijf geschreven.

type test
type test

Hoe werkt deze type test?

Je typt een tekst zo snel en foutloos mogelijk. De tijd begint te tellen op het moment dat jij begint met typen. Je hebt één minuut de tijd om zo ver mogelijk te komen. Daarna krijg je een score voor je typesnelheid en een score voor je precisie. Is snel blind typen niet echt voor jou weggelegd? Je kunt meteen zien of je onder- of bovengemiddeld scoort. Misschien krijg jij de tekst wel foutloos af.

Kan ik de typetest opnieuw doen?

Snel typen kun je leren. Je kunt natuurlijk je typevaardigheid verbeteren door te oefenen. En blijven testen door de type test opnieuw te maken. Als je score aan de lage kant is, maar jij een carrière als redacteur, secretaresse of IT’er ambieert kun je ook kiezen voor een typecursus.

type test
type test

Bij welke vacatures kan ik mijn typevaardigheid inzetten?

Kun jij snel blind typen en tik jij altijd hele verslagen uit de losse pols? Bij administratieve en financiële, maar ook creatieve banen komen jouw vaardigheden goed van pas. Natuurlijk kun jij je skills binnen (online)marketing, als jurist of in de IT al helemaal goed gebruiken. Het is dus mooi meegenomen als jij snel en foutloos kunt typen.

nu starten

Onze tests

Onze tests helpen je inzicht te krijgen in jouw skills en talenten. En zo kun jij gericht op zoek naar een baan. Onderstaande link opent jouw persoonlijke pagina waar je alle tests terugvindt. Log in of schrijf je in om direct te starten!