Bijbaan 13 jaar

Er zijn 3 Bijbaantjes voor 13-jarigen

Werken als 13-jarige? Dat kan! Op deze pagina vind je alle informatie over baantjes voor 13-jarigen. Folders bezorgen, oppassen of vakkenvullen? Let wel op de regels die gelden voor 13-jarige werknemers. Maar geen zorgen, wij zetten alles voor je op een rijtje. Enthousiast? Check hieronder alle vacatures voor baantjes voor 13-jarigen.

Soorten 13-jarige bijbaantjes

Bijbaantjes voor 13-jarigen zijn onder andere oppassen, een folderwijk lopen of werken als vakkenvuller in een supermarkt. Ook kun je als 13-jarige geld verdienen met heitje voor karweitje, zoals het inzamelen van plastic flessen of de honden uitlaten van de buren. Of doe je liever een klusje voor familie of vrienden? Denk aan het oppassen op je broertje of zusje, het uitlaten van honden in de buurt of het helpen met tuinieren bij ouderen in de straat.

Wat mag je niet doen als 13-jarige?

Ben jij op zoek naar baantjes voor 13-jarigen? Houd rekening met de regels die opgesteld zijn voor 13-jarigen die willen werken. Enkele voorbeelden van werkzaamheden die je niet mag doen als 13-jarige zijn:

 • werken in een fabriek;
 • werken met gevaarlijke en/of giftige stoffen;
 • dingen tillen die zwaarder zijn dan 10 kilo;
 • dingen duwen of trekken van meer dan 20 kilo.

Daarnaast moet je je als 13-jarige houden aan de wettelijke arbeidstijden. Zo mag je als 13-jarige niet werken op zondagen. In vakantieweken mag je maximaal 35 uur per week werken, verdeeld over maximaal 7 uur per dag en niet langer dan drie weken achter elkaar. In een schoolweek mag je maximaal 5 dagen per week werken en je werktijden dienen tussen 7:00 en 19:00 te zijn. Hier geldt een maximum van 12 uur per week verdeeld over schooldagen en zaterdag.

Waar heb je recht op als 13-jarige?

Heb jij een bijbaantje als 13-jarige? Dan heb je recht op een aantal dingen. Zo heb je als 13-jarige recht op een pauze van 30 minuten, als je langer dan 4,5 uur achter elkaar werkt. Daarnaast moet je iedere dag minimaal 14 uur rust hebben.

De overheid heeft geen minimumloon vastgesteld voor 13-jarige, maar je mag wel werken als 13-jarige als het maar licht en niet-industrieel werk is. Kun jij niet wachten om te werken als 13-jarige? Met onze sollicitatietips heb jij binnen de kortste keren een leuke bijbaan te pakken. Schrijf je vandaag nog in bij YoungCapital en solliciteer direct op een van de vele beschikbare vacatures voor 13-jarigen.


FAQ's Bijbaan 13 jaar

 • Waar kan je werken als je 13 bent?

  Als 13-jarige zijn er beperkte opties om te werken, vanwege de wetgeving. Wat je wel kan doen is folders bezorgen, oppassen, vakkenvullen, tuinieren of klusjes doen voor buren en familie.

 • Welk werk mag je doen als je 13 bent?

  Werk wat 13-jarige mogen doen is: klusjes doen, licht en niet-industrieel werk. Het werk mag geen nadelige gevolgen hebben voor je veiligheid, gezondheid of ontwikkeling. Je mag bijvoorbeeld niet werken in een fabriek of magazijn, of met machines of gevaarlijke stoffen.

 • Hoeveel uur mag je werken als je 13 bent?

  Als je 13 jaar bent, mag je maximaal 35 uur per week werken tijdens vakanties en maximaal 12 uur per week tijdens schoolweken. En je mag niet op zondag werken. Ook geldt dat je niet mag werken tussen 19:00 en 7:00.