YOUNGCAPITAL BLOG

Voor een buitenstaander is iedere student hetzelfde. Maar als insider spot jij met gemak wie irritant gemotiveerd is, altijd veel te laat komt of nog dronken in de collegezaal verschijnt. Deze 12 studententypes vind je ook in jouw collegezaal. Wie herken jij?

1. De laatkomer

Hoe laat ze ook binnenkomen, ze zorgen er altijd voor dat je ze kunt horen. Schuifelen met hun koffiebeker in de hand voor je langs om dat ene lege plekje in de hoek in te nemen. Sommigen roepen vrolijk “hoi!” als ze er ein-de-lijk zijn. Is wel zo vriendelijk.

studententypes


2. De ijverige student

De ijverige student spot je op de eerste rij van de collegezaal, met zijn hand al in de lucht voordat de docent zijn vraag heeft kunnen afmaken. Het irritantste? Zijn antwoorden kloppen nog ook.

studententypes


3. De bejaarde met nieuwe hobby

Jij hebt eerbied voor zijn grijze haren, hij heeft een uitgebreide samenvatting van elk boek. Met mindmap, illustraties en hier en daar een eerste letter gekalligrafeerd. Want de bejaarde heeft zeeën van tijd én oprechte interesse in het vak. Nieuwe lievelingsopa/-oma!

studententypes


4. De slacker

Als een geest beweegt de slacker zich door de collegezaal. Hij is er wel, maar toch ook weer niet. Vanuit je ooghoek zie je hem zo nu en dan indutten. “Hé, mag ik je aantekeningen overnemen?” is zijn enige reactie na het college.

studententypes


5. De afkijker

Zit er opeens iemand absurd dicht naast je tijdens een tentamen? Dan heb je te maken met een afkijker. Zijn motto is ‘twee weten meer dan een’, waarmee hij keer op keer bewijst dat je ook zonder leren een voldoende kunt halen.

studententypes


6. De nachtbraker

Met het motto ‘work hard, play hard’ verschijnt de nachtbraker ’s ochtends bij het college. Maar daarmee is dan ook alles gezegd. In de collegezaal herken je hem aan de sterke biergeur van gisteravond.

studententypes


7. De show-off

Hoe spot je een show-off die een 10 voor een tentamen heeft gehaald? Geen zorgen, dat laat ‘ie je zelf wel weten.

studententypes


8. De betweter

Ja, we know: tijdens je studie moet je kritisch leren kijken naar onderzoek en bronnen. De betweter neemt dat wel héél letterlijk en voert discussie na discussie met de docent. “Maar meneer, is het niet zo dat… [trekt wat er net besproken is in twijfel]”. Het liefst doet hij dat in de laatste minuut. Fijn.

studententypes


9. De veteraan

De eeuwige student is chill en kent de beste feesten, heeft inside info over tentamens en weet precies welke vakken je moet kiezen. Zelfs de (net zo eeuwige) kater van deze student is cool. Maar eerlijk is eerlijk: zijn papiertje behaalt hij waarschijnlijk nooit.

studententypes


10. Het ochtendmens

Ken je die student die om 9.00 uur ’s ochtends al met zijn blije kop in de collegezaal zit? Dat is het ochtendmens. Altijd irritant vrolijk en onbegripvol voor jou als ‘normale’ student.

studententypes


11. De corpsbal

“Pff, dat nulletje moest al een braakje leggen nadat hij zijn eerste BVO’tje weggetikt had...” Ehh, oké kerel. #dichtgetikt

studententypes


12. De allemansvriend

Aardig, grappig én slim. De allemansvriend heeft the full package. Een groepsproject? Niet alleen jij maar echt ál je studiegenoten weten al bij wie ze in de groep willen.

studententypes


13. De stresskip

Zodra het woord deadline valt, vraagt je buurman meteen aan de docent wat er gebeurt als hij niet op tijd is. Niet dat dat gaat gebeuren, maar voor de zekerheid. Hij is al op weg naar de UB als je hem hoort roepen: “Over vijf weken moet alles af zijn!”

studententypes


Welke studententypes herken jij nog meer?

Je kunt vast nog veel meer studententypes spotten bij jou op school. Welke types herken jij nog meer?

studententypes

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.