YOUNGCAPITAL BLOG

Winners train, losers complain! Met deze tips heb jij binnen no-time je summerbody.
Plof. Je belandt na het werk weer uitgeput op de bank. Je zou heus wel willen sporten, maar het was een lange dag en je moet morgen weer vroeg op. En trouwens, je bent Superman niet. Right? WRONG! Vanaf nu geen excuses meer. Met deze tips kom zelfs jij in beweging! 

Wees eens eerlijk…

…Hoe vaak zit je op de bank naar de zoveelste herhaling van een sitcom te kijken? Je mist écht niks als je de tv uitzet. Netflix wacht wel, kom van die bank af! Besteed dat halfuurtje liever aan een wandeling of aan een korte workout in de sportschool.

#hackjezelf

Als je toch per se voor de buis wilt hangen, doe dan eens wat push-ups en sit-ups terwijl je tv kijkt. Dat voelt misschien wel een tikkie Nederland in Beweging, maar het levert je wel een strakke beach body op. Gordijnen dicht, en iedereen denkt dat je gewoon goeie genen hebt.

Winners train, losers complain! Met deze tips heb jij binnen no-time je summerbody.

Gebruik simpele lifehacks om jezelf te dwingen: leg de zakdoekjes tijdens All you need is love aan de andere kant van het huis, zet de popcorn net buiten je bereik, loop een rondje tijdens het bellen (niet te snel, word geen hijger) of dans op je lievelingsmuziek bij het koken.

Money = motivation

Geld motiveert, dus huur die personal trainer in! Als je veel geld betaalt voor een persoonlijke drillsergeant is het zonde als je niet komt opdagen, toch? Net zo zonde als wanneer je dat dure sportschoolabonnement, flitsende sportpak en die attributen niet gebruikt.

Heb je geen geld voor een sportschoolabonnement? Ga dan zelf het bos in en doe je eigen bootcamp. Rol een boomstam om, ren, spring en gebruik wat dikke takken als dumbells. Natuurlijk wel! 

YouTube & apps

Geen inspiratie? Geen excuus. YouTube staat bol met workouts, van yoga-headstands tot woedende spiertrainingen. Er is altijd wel iets dat bij je past. Ook gratis apps als 7 Minute Workout en Just 6 Weeks helpen je variatie aan te brengen in je buikspierkwartier of push-up-routine. Wandel je liever? Ga weer Pokémon Go spelen. Retro, yeah!

Zoek een buddy 

Vind iemand die in hetzelfde schuitje zit als jij. Spreek samen af om te gaan sporten, toon enthousiasme en motiveer elkaar. Als een ander op je rekent, haal je het niet in je hoofd om af te zeggen.

Winners train, losers complain! Met deze tips heb jij binnen no-time je summerbody.
No excuses

We kennen je smoezen inmiddels. En we kunnen ze keihard tackelen.

“Maar ik heb geen tijd!”
Tijd héb je niet, tijd máák je. En wie zegt dat je een uur bezig moet zijn? Een kwartiertje is beter dan niets. Doe wat voor jou praktisch is.

“Maar ik ben moe!”
Van sporten krijg je energie. Hop!

“Maar de finale van m’n favoriete show is vanavond op TV!”
Kijk het terug op internet… 2017, vriend. Oh, én zet je telefoon uit. #spoileralert

“Maar het regent!”
Ja Sherlock, we wonen in Nederland. Doe je capuchon op!

“Ja maar…”
Nee. 

Het gaat erom hoe je je mindset

Leer jezelf om creatief met je tijd om te gaan. Denk in kansen, niet in problemen. Elke minuut beweging is toch mooi meegenomen. En dit artikel had je ook op de hometrainer kunnen lezen.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.