YOUNGCAPITAL BLOG

Op 30 maart 2017 maakte YoungCapital bekend een dating-app te lanceren met de naam YoungCupido. De app zou slim gebruik maken van big data en machine learning; met een algoritme kon de perfecte liefdesmatch tussen jongeren worden gemaakt. Wie zoekt naar ware liefde, moet echter nog even geduld hebben: het was een 1 aprilgrap. Voor nu, althans.

1 aprilgrap

Hugo De Koning, medeoprichter van YoungCapital, sluit niet uit dat die dating-app er op een dag toch nog komt. De stap van recruitment naar dating is namelijk minder groot dan je op het eerste gezicht zou denken. “Recruiters zijn matchmakers. We koppelen al jaren succesvol jongeren aan bedrijven. Hierbij gaan we altijd voor een duurzame relatie, een echte connectie”, aldus De Koning. “Waarom zou ons dat niet lukken voor jongeren onder elkaar?”

Niet romantisch uit eten

De jongerenuitzender zette een vacature voor testers van de app open, waarop direct enthousiaste reacties binnenstroomden. Als troost worden dinerbonnen verloot onder de sollicitanten. De winnaars kunnen daar gezellig van uit eten ... Met hun Tinderdate bijvoorbeeld.

1 aprilgrap

1 aprilgrap
1 aprilgrap

Toekomstmuziek

Op dit moment verkent de jongerenuitzender de mogelijkheden van machine learning voor het recruitmentproces. Met zelflerende algoritmes zou het mogelijk kunnen zijn om sneller en efficiënter selecties te maken. Maar een liefdesalgoritme? Dat zit er voorlopig nog niet in.

Over matchen gesproken…

Meer weten over het maken van duurzame matches, maar dan tussen jong talent en bedrijven? Lees er alles over in onze nieuwe New Generation Recruitment Guide, die half april verschijnt. 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.