YOUNGCAPITAL
BLOG


Artikel

Door het slijk voor het Jeugdsportfonds. YoungCapital went Mud Masters!

Door Marleen Haaijer op 24-04-2017
0 reacties | 5086 views

Het was koud, nat en smerig, maar ook supergaaf! YoungCapital deed massaal mee aan Mud Masters en haalde - naast een goor pak - maar liefst € 27.252,- op voor het goede doel.

Op 23 april kleurde het Mud Masters-terrein in Haarlemmermeer knaloranje toen YoungCapital met zo’n duizend collega’s, klanten, kandidaten en vrienden het parcours bestormde. Nog geen vijfhonderd meter verder werden de oranje shirts al bruin geverfd in de eerste trenches. Er werd geklommen, gevallen, gevloekt en gezwommen. Maar na zes kilometer afzien, finishten alle YoungCapital-teams met een grote grijns (en de modder tot achter hun oren).

mudmasters afterEr zit nog wat achter je oor...

Actie en teamwork

Bij Mud Masters gaat het niet om snelheid, maar om actie en teamwork. De actie varieerde van de gevreesde Monkey Bars (hangend aan je armen vooruit, of te pletter storten in een ijskoud bad) en veertig meter hoge Toetanchamon Steps (verzuring!) tot de Flyer (van een 12 meter hoge glijbaan het ijskoude water in). Als toetje was er vlak voor de finish schrikdraad gespannen, waar onderdoor moest worden getijgerd.

mudmasters sizzlerSizzling!

Teamwork werd getest met de Pipe Runner (sprintend een halfpipe op en de hand van een teamgenoot grijpen) en de Great Walls (over een metershoge muur heen klimmen, met behulp van je team).

mudmastersWas goed te doen, die Pipe Runner. Echt!

27.252 euro voor het Jeugdsportfonds

YoungCapital vindt dat ieder kind moet kunnen sporten. Maar bij één op de negen Nederlandse kinderen is er thuis geen geld voor sport, terwijl sporten wel heel belangrijk is. Sporten helpt kinderen aan hun social skills te werken - en die hebben ze later keihard nodig. Niet alleen privé, maar ook op de werkvloer. En dus was het tijd voor actie. Alle YoungCapital-deelnemers lieten zich door vrienden en familie sponsoren en haalden samen maar liefst € 27.252 op voor het Jeugdsportfonds.

mudmasters bedragOp de dag zelf steeg het sponsorbedrag nog met ruim duizend euro

Wij een nat pak, zij een kans

Hugo de Koning, medeoprichter van YoungCapital is onwijs trots op de sponsoropbrengst. “Met dit bedrag kunnen 109 kinderen die het thuis niet zo breed hebben, zich toch inschrijven bij een sportvereniging in hun gemeente. Het Jeugdsportfonds betaalt de contributie en de benodigde sportattributen. Super, toch?”

Mud Masters was een onvergetelijke ervaring. We willen dan ook een dikke shout-out geven naar iedereen die samen met ons een moddermasker nam voor het Jeugdsportfonds. Bedankt!

Voor iedereen die wil nagenieten: check de aftermovie (boven) en de foto's hieronder!

YoungCapital warming up Mud MastersEen goed begin is het halve werk

YoungCapital op de Flyervan Mud MastersVan 12 meter hoog het ijskoude water in

YoungCapital Monkey Bars Mud MastersDaarom heten ze 'monkeybars'

YounGCapital Tires Mud MastersKunnen we nog lachen?

YoungCapital beat the pyramid mud mastersYes, dat lukt nog!

mudmasters muurWho run the wold?

YoungCapital door het slijk mud mastersAls getrainde mariniers onder prikkeldraad door

mudmasters juichenAanmoedigen op z'n best

Stoer hoor mud masters youngcapitalZo ziet stoer van de voorkant eruit...

stoer achterkant mud masters youngcapital...en zo van de achterkant.

mudmasters eerste finishersDeze drie helden gingen als eerste over de finish!

Reacties

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste die een reactie plaatst?


Plaats jouw reactie