YOUNGCAPITAL BLOG

Het was koud, nat en smerig, maar ook supergaaf! YoungCapital deed massaal mee aan Mud Masters en haalde - naast een goor pak - maar liefst € 27.252,- op voor het goede doel.

Op 23 april kleurde het Mud Masters-terrein in Haarlemmermeer knaloranje toen YoungCapital met zo’n duizend collega’s, klanten, kandidaten en vrienden het parcours bestormde. Nog geen vijfhonderd meter verder werden de oranje shirts al bruin geverfd in de eerste trenches. Er werd geklommen, gevallen, gevloekt en gezwommen. Maar na zes kilometer afzien, finishten alle YoungCapital-teams met een grote grijns (en de modder tot achter hun oren).

mudmasters after

Actie en teamwork

Bij Mud Masters gaat het niet om snelheid, maar om actie en teamwork. De actie varieerde van de gevreesde Monkey Bars (hangend aan je armen vooruit, of te pletter storten in een ijskoud bad) en veertig meter hoge Toetanchamon Steps (verzuring!) tot de Flyer (van een 12 meter hoge glijbaan het ijskoude water in). Als toetje was er vlak voor de finish schrikdraad gespannen, waar onderdoor moest worden getijgerd.

mudmasters sizzler

Teamwork werd getest met de Pipe Runner (sprintend een halfpipe op en de hand van een teamgenoot grijpen) en de Great Walls (over een metershoge muur heen klimmen, met behulp van je team).

mudmasters

27.252 euro voor het Jeugdsportfonds

YoungCapital vindt dat ieder kind moet kunnen sporten. Maar bij één op de negen Nederlandse kinderen is er thuis geen geld voor sport, terwijl sporten wel heel belangrijk is. Sporten helpt kinderen aan hun social skills te werken - en die hebben ze later keihard nodig. Niet alleen privé, maar ook op de werkvloer. En dus was het tijd voor actie. Alle YoungCapital-deelnemers lieten zich door vrienden en familie sponsoren en haalden samen maar liefst € 27.252 op voor het Jeugdsportfonds.

mudmasters bedrag

Wij een nat pak, zij een kans

Hugo de Koning, medeoprichter van YoungCapital is onwijs trots op de sponsoropbrengst. “Met dit bedrag kunnen 109 kinderen die het thuis niet zo breed hebben, zich toch inschrijven bij een sportvereniging in hun gemeente. Het Jeugdsportfonds betaalt de contributie en de benodigde sportattributen. Super, toch?”

Mud Masters was een onvergetelijke ervaring. We willen dan ook een dikke shout-out geven naar iedereen die samen met ons een moddermasker nam voor het Jeugdsportfonds. Bedankt!

Voor iedereen die wil nagenieten: check de aftermovie (boven) en de foto's hieronder!

YoungCapital warming up Mud Masters

YoungCapital op de Flyervan Mud Masters

YoungCapital Monkey Bars Mud Masters

 

YounGCapital Tires Mud Masters

 

YoungCapital beat the pyramid mud masters

 

mudmasters muur

YoungCapital door het slijk mud masters

mudmasters juichen

Stoer hoor mud masters youngcapital

 

stoer achterkant mud masters youngcapital

 

mudmasters eerste finishers

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.