YOUNGCAPITAL BLOG

Bijna iedereen loopt stage tijdens zijn studie, en doorgaans krijg je een hongerloontje voor het werk dat je verricht. Natuurlijk, het gaat om de ervaring, en die is goud waard. Maar toch… zou jij nee zeggen tegen een dikke vergoeding? Nee toch? Wij zetten de bestbetaalde droomstages voor je op een rij.

 

Stage lopen maar ook geld verdienen? Bij deze bedrijven kan het!

Onderzoeksbureau Glassdoor zocht uit welke werkgevers hun interns het beste betalen. Eén blik op de lijst met bedrijfsnamen en het is duidelijk: technologie heeft de toekomst. Money-wise in ieder geval.

Silliconenvallei

Silicon Valley is een ‘intern-walhalla’. Niet alleen omdat je hier stage loopt bij de meest toonaangevende tech-bedrijven ter wereld, maar ook door de stagevergoedingen. Bij Facebook krijg je $ 8.000,- per maand. Dat komt neer op een inkomen van ruim € 87.000,- (!) op jaarbasis.

Stage lopen maar ook geld verdienen? Bij deze bedrijven kan het!

Om dit voor elkaar te boksen, moet je wel veel in je mars hebben. De meeste Facebook-stagiairs doen een PhD-onderzoek voor een prestigieuze universiteit. Ze onderzoeken complexe onderwerpen als machine learning, zeker geen walk in the parc.

Ook bij Microsoft, Apple en Google zijn ze niet gierig met stagevergoedingen. Bij Google verdien je het minst, maar wordt je bankrekening maandelijks alsnog met een riante $ 6.000,- per maand gespekt.

 

Kleine kanttekening: je moet wel verhuizen naar de stad waar het kantoor gevestigd is. Dat betekent hoogstwaarschijnlijk dat je naar San Francisco (Silicon Valley) of New York moet verkassen. Voelt je kamerhuur in Amsterdam of Utrecht al als een rib uit je lijf? Als de rest van je borstkas je lief is, zoek dan vooral niet op hoeveel je moet lappen voor een ruimte van twee bij twee in San Fran of NYC. Voor de hosselaars onder jullie: je kunt natuurlijk vragen of het bedrijf een leuk optrekje voor je fikst.

Intern-ship

Mocht je nog geen plannen hebben voor de zomer, kijk dan vooral even op de website van cruiselijn Royal Caribbean. De cruisemaatschappij heeft namelijk een zogenoemd ‘intern-ship’ (see what they did there?) voor de functie van ‘Extraordinary Explorer’ in het leven geroepen. Wat je moet doen? De cruisemaatschappij promoten op Instagram, that’s it!

De concurrentie is uiteraard moordend, helemaal omdat de uiteindelijke ‘Extraordinary Explorer’ € 3.500,- in zijn of haar zak steekt. Ook je reis, accommodatie en dagelijkse onkosten worden door Royal Caribbean vergoed. Om de intern van dit cruiseship te worden, moet je jouw bijzonderste reisfoto of korte video op Instagram plaatsen, met daarin @RoyalCaribbeanUK en #ExtraordinaryExplorer. Dus heb je zin in een zomertje cruisen? Start Grammin’!

Stage lopen maar ook geld verdienen? Bij deze bedrijven kan het!

Speelt geld voor jou geen Rolex, en gaat het om de ervaring? Check dan onze vette stages! Bij Walibi, bijvoorbeeld.

Kom je liever stage lopen bij YoungCapital zelf? Geen gek idee. We zitten in de top 10 van nominaties voor "Stagebedrijf van het jaar"!

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.