Bijbeunen als een koning: deze beroemdheden doen het ook!

Door Sander Post op 22-05-2017
0 reacties | 2309 views

Het leven van een celebrity lijkt misschien awesome, maar zelfs champagne en vijfsterrenhotels gaan op den duur vervelen. Om zo nu en dan aan hun rich and famous lifestyle te ontsnappen, houden deze beroemdheden er een bijzondere bijbaan op na.

De bijzondere bijbanen van beroemdheden

‘This is your king speaking’
Onze koning is al 21 jaar co-piloot bij de - hoe kan het ook anders - Koninklijke Luchtvaart Maatschappij. Om de dagelijkse sores van het koningschap even los te kunnen laten, neemt Wim-Lex regelmatig plaats op zijn troon in de cockpit. “Het is onmogelijk om problemen van de grond mee te nemen naar boven”, aldus onze monarch in De Telegraaf.

Het zou dus zomaar kunnen dat tijdens jouw KLM-vlucht de koning achter de knoppen zat. Om daar achter te komen, moet je een goed oor hebben voor zijn Wassenaarse accent. Want Willem-Alexander zal zichzelf niet snel via de intercom aan je voorstellen. “Ik kan altijd zeggen dat ik námens captain en bemanning de passagiers van harte welkom heet. Dan hoef ik mijn eigen naam niet te noemen", legt de koning uit. Vinden wij jammer. “Namens uw gezagvoerder, de bemanning én het Koninkrijk der Nederlanden”, dat klinkt toch veel lekkerder? Food for thought, Willy.

De bijzondere bijbanen van beroemdheden

Meester Mark
Op donderdagochtend verwisselt Mark Rutte zijn rol als premier voor die van docent maatschappijleer. Nu de kabinetsformatie aan de gang is, kan Ruttes Haagse vmbo-klas elke donderdag lekker uitslapen.

Zodra de formatie een feit is, kun je meester Mark weer ijsberend voor het schoolbord spotten. Druk gebarend met een krijtje legt hij uit hoe de Nederlandse politiek werkt en wie haar premier is (“Surprise, it’s me!”). De oefening met orde houden in de klas komt goed van pas bij chaos in de Tweede Kamer. “Doet u zelf normaal!”

De bijzondere bijbanen van beroemdheden

Een Rioja van een Roja
Als Andrès Iniesta zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangt, valt hij niet in een zwart gat, maar met zijn neus in de druiven. De kleine middenvelder van het Spaanse elftal La Roja heeft naast het voetballen namelijk nog een andere passie: wijn. In het zonnige Castilla-La Mancha, de provincie waar hij vandaan komt, runt Andrès een eigen wijnimperium: Bodega Iniesta.

Iniesta’s bedje is na zijn voetbalcarrière gespreid. Nog enkele jaartjes ballen en dan fulltime aan de slag als wijnboer. Er zijn ergere dingen in het leven. Veel mensen dromen ervan om op hun zeventigste onderuit te zakken met een goede Rioja. El Blanquito doet het waarschijnlijk al rond zijn vijfendertigste. Buena vida Andrès, buena vida

Carpenter Ron
Velen kennen Nick Offerman als de legendarische Ron Swanson uit ‘Parks and Recreation’. Offerman werd vooral bekend door de overly manly lifestyle van zijn personage. Met salades moet je bij hem niet aankomen, Ron eats nothing but steak for dinner.

De bijzondere bijbanen van beroemdheden

Niet alleen voor de camera's is de besnorde acteur dol op stoere activiteiten. Offerman besteedt zijn vrije tijd namelijk graag aan houtbewerking. Het liefst gaat hij vanuit de studio direct naar zijn werkplaats, om zich uit te leven op houtblokken. Mocht je toevallig nog op zoek zijn naar een koffietafel, kano of een stel houten emoji’s; Offerman is your guy! Check zijn eigen woodshop!

De bijzondere bijbanen van beroemdheden

Ook op zoek naar een nicelijke bijbaan? Check dan vooral even ons aanbod aan parttime jobs!


Reacties

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste die een reactie plaatst?

Plaats jouw reactie