YOUNGCAPITAL BLOG

titel blog

Grote kans dat jij deze zomer een baantje zoekt. Misschien vanwege het geld, maar it’s not always all about the money. Een beetje werkervaring kan ook geen kwaad, toch? En met een nieuwe baan leer je nieuwe mensen kennen. Dat helpt je ook nog eens aan extra Snapchat-volgers. Redenen genoeg dus, maar welke baan past écht bij je? YoungCapital helpt je een handje door een aantal summerjobs op een rij te zetten. Samen halen we het beste uit jouw zomer!

Keihard cashen

Geld is natuurlijk altijd een belangrijke reden om te werken. Je weet vast uit ervaring dat een zomer best duur is. En dat terwijl je stufi of zakgeld over het algemeen net als de A27 snel weg is. Een zomerbaan is dus ideaal om te sparen voor die langverwachte vakantie zonder je ouders. Want alcohol is namelijk een stuk duurder dan een braaf appelsapje (niks mis mee, though).

Als het weer in ons koude kikkerlandje meezit, dan is deze baan als salespromotor écht heel chill. Met je koppie de hele dag in de zon, terwijl je dikke bonussen binnenkopt. #livingthegoodlife

titel blog

Ben je niet zo proactief, dan kun je aan de slag als bloemenverdeler bij FloraHolland. Het leven gaat daar over rozen. Want je krijgt vijf weken betaald voor vier weken werken. Katsjing!

 

Ervaring voor de toekomst

Je bent afgestudeerd en je bent na een paar weken uitgefeest. Tijd om serieus te worden, tijd voor een echte baan. Maar hoe vind je ooit die droombaan zonder enige werkervaring? Precies. Een mooie reden om een zomerbaan te zoeken die jou alvast klaarstoomt voor een glansrijke carrière. Als je dan na je studie op banenjacht gaat, heb je die skills in ieder geval al in de pocket.

Wil je bijvoorbeeld graag de sales in, maar heb je nog telefoonangst? Overwin je phone fear in een callcenter en ontwikkel je bel- en salesskills. Of doe alvast wat ervaring met klantcontact op als winkelmedewerker. Wil je het bedrijfsleven in? Dan kan het zeker geen kwaad om te weten hoe het er op kantoor aan toegaat met een administratief baantje. Oké, misschien niet het spannendste werk. Maar wat ga je daar straks de vruchten van plukken. Écht.

titel blog

Oh, memories

Elke dag chillen op het strand is leuk, maar niet bijzonder spannend. Op de vakantie na dan. Maar de warme maanden doorbrengen in het buitenland staat wél garant voor avontuur. En dus is een onvergetelijke summerjob in een ander land een logische stap. En ja, we weten dat je die gok niet zo snel neemt. Maar we moedigen je zeker aan om het gewoon te doen. Lekker weer, toffe ervaringen en bovendien spijker je je taalkunsten weer ‘s bij.

Check bijvoorbeeld de vacature als animator op een camping in Frankrijk. Ja, je hoort het goed. Lekker vertoeven in la douce France en er nog voor betaald krijgen ook. Goed voor je portefeuille, maar vooral voor je cv. Én voor je tan. Of bronzage, zoals die Fransen dat zo mooi kunnen zeggen.

Blijf je liever wat dichter bij huis, maar wil je wel iets unieks meemaken? Kom dan in dit vette luchtkasteel werken. Een sprookjesachtige baan om nooit meer te vergeten.

Holiday homies

Soms zijn zomers best lonely. Je hebt altijd van die momenten dat al je vrienden op vakantie zijn. Maar in plaats van zelfmedelijden te hebben, kun je met veel gezellige collega's bij SAIL ook alle zeilen bijzetten om er nog een mooie zomer van te maken. Misschien loopt daar je nieuwe bff of bae wel rond!

titel blog
Scoor je liever wat karmapunten? Ga dan onze ouderen helpen met huishoudelijke klusjes. Dat is heel dankbaar werk en bovendien bouw je waardevolle vriendschappen op.

Leuke bijbaan? Ja vast!

Hoe mooi is het als je zomerbaan een vaste bijbaan wordt? Ook als je studie of school weer begint, is het natuurlijk fijn als het geld binnen blijft komen. Al is het maar een beetje.

Grote kans dat je als baristabaas ook na de zomer het cafeïnegehalte op peil mag blijven houden. Of blijf meubelbezorger, ook als de ‘r’ weerrr in de maand zit. Dat is best zwaar werk, maar dan hoef je niet meer naar de sportschool om te kasten. Dat scheelt weer.

Welke reden je ook hebt, een zomerbaan is eigenlijk altijd een goed idee. Zat jouw droombaan niet tussen deze vacatures? Klik dan hieronder op de banner, schrijf je in en vind alsnog jouw ideale zomerbaan!

Zomerbaan

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.