YOUNGCAPITAL BLOG

Sprout 25 onder de 25 2017 winnaars

Dat jong talent grote impact kan maken, werd bewezen tijdens de finale van de Sprout 25 onder de 25 in het Atlas Theater in Emmen op 6 juni. Alex Dings (21) en Ruben Vreeland (21) wisten met hun cybersecurity-app BitSensor de jury te overtuigen. Zij werden verkozen tot beste jonge ondernemers van 2017.

De Sprout 25 onder de 25 is een terugkerend evenement, waarbij jong ondernemerstalent in de spotlights wordt gezet. Ondernemersplatform Sprout selecteerde de 25 meest veelbelovende ondernemers van 2017 met een leeftijd van 25 jaar of jonger, en opende een online stemronde. De vier ondernemers met de meeste stemmen streden in de finale tijdens een zinderende pitchwedstrijd om de titel.

Cybersecuritybedrijf BitSensor wint

Alex Dings en Ruben Vreeland van BitSensor mogen zich beste jonge ondernemers van het jaar noemen. Ze lieten met hun sterke pitch de concurrentie Custom Drone (maatwerkdrones), Amber Mobility (elektrische deelauto’s) en Druk Rotterdam (textieldrukkerij en modemerk) achter zich.

BitSensor is pionier op het gebied van cybersecurity. Waar bedrijven nu nog maanden nodig hebben om erachter te komen dat ze gehackt zijn, kan de webapplicatie van BitSensor dit in een split second detecteren. Goed nieuws voor veel bedrijven en overheidsinstellingen, die gevoelige data bezitten.

Hugo de Koning

 

Oplossing voor wereldwijd probleem

Voor Hugo de Koning, medeoprichter van YoungCapital en jurylid van de Sprout 25 onder de 25, was het na de pitches direct duidelijk dat BitSensor de titel verdiende. “BitSensor heeft zijn kracht al bewezen”, aldus het jurylid. “Grote klanten als banken en verzekeraars gebruiken de software van BitSensor al om hun systemen mee te beveiligen tegen hackers. Er is zelfs al een investeerder die met Alex en Ruben in zee gaat. En dat met hun 21 jaar! Dat komt doordat ze een oplossing bieden voor een groot, relevant probleem dat wereldwijd alleen maar zal toenemen. Bovendien hebben ze een superteam met goede techneuten en commerciële types.”

Jong geleerd is oud gedaan

Volgens De Koning, die zelf in zijn studententijd het bedrijf Studentenwerk begon, dat uitgroeide tot YoungCapital, kun je niet vroeg genoeg beginnen met ondernemen. “Wat heb je te verliezen? Niets! En wat breng je mee? Een frisse blik en een vernieuwende denkwijze.”

“Jongeren doen het vaak net even anders dan de gevestigde orde. Ze verspillen geen uren aan het schrijven van een businessplan, ze leren along the way, door het gewoon te doen en door te experimenteren”, aldus De Koning. “Vergaderen? Dat kennen ze bijna niet en nadenken doen ze pas achteraf. En ja, dan kan er ook wel eens iets mislukken, maar juist van die momenten leren ze het meest.”

 

Sprout 25 onder de 25 2017
BitSensor heeft lesje geleerd

Alex en Ruben zien hun leeftijd niet alleen als voordeel. "Je komt sneller ergens binnen, maar de sale closen vereist toch een gray-hair", verklaarde Alex aan Sprout

Dat je van je fouten het meeste leert, daar zijn de jonge ondernemers het wel mee eens. In zijn pitch vertelde Alex openlijk over de fouten die Ruben en hij onderweg maakten. Zo focusten ze in het begin op midden- en kleinbedrijven, terwijl ze zich beter op grotere organisaties hadden kunnen richten. Nu ze dit hebben begrepen, wisten de jonge ondernemers banken, verzekeraars en overheden als klant binnen te slepen.

De winnaars hebben grootse plannen met hun onderneming. Ze willen met BitSensor de online gegevens van alle 7,4 miljard mensen op aarde gaan beveiligen.

 

Wil je ook een killer pitch neerzetten? Bekijk dan eens de Elevator Pitch 10-stappenplan en maak een verpletterende indruk!

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.