YOUNGCAPITAL BLOG

Het werkende leven lijkt misschien minder chill dan je studententijd, maar wat nou als je een droombaan weet te bemachtigen? Wat dacht je bijvoorbeeld van de hele dag gamen tegen betaling? Of fulltime oppassen voor bijna 4.000 euro per maand? Sounds good? Lees dan vooral verder, want er zitten nog wel wat addertjes onder het gras…

Droombaan: babysitten voor 57.000 euro of gamend rijk worden met GTA!

Nanny in een spookhuis

Een Schots echtpaar heeft deze advertentie voor een nanny geplaatst en wordt overladen met reacties. Niet zo gek: het werk vindt plaats in een lovely, spacious, historic property with spectacular views. Je krijgt gratis kost en inwoning en verdient vijftigduizend pond per jaar! Eén klein minpuntje… het spookt in het huis.

Droombaan: babysitten voor 57.000 euro of gamend rijk worden met GTA!

Ja, echt. Het afgelopen jaar hebben maar liefst vijf nanny’s in allerijl hun biezen gepakt. Iedere au-pair noemde dezelfde reden voor vertrek: bovennatuurlijke gebeurtenissen. De nanny’s zouden rare geluiden hebben gehoord, glazen zouden uit het niets breken en meubels verplaatsten uit zichzelf. De Schotse huiseigenaren zelf hebben nog nooit ergens last van gehad. De incidenten vonden altijd plaats als zij niet thuis waren. 

Heb jij stalen zenuwen en sta je op het punt om je motivatie in te sturen? Think again: meer dan tweeduizend mensen gingen je voor. Het Schotse echtpaar schrijft overwhelmed te zijn en niet iedereen te kunnen beantwoorden. Maar niet getreurd, het is een kwestie van tijd voordat de volgende nanny gillend plaats maakt voor jou.

Game on! 

Wie is er niet opgegroeid met de controller in de hand en Grand Theft Auto op het scherm? Of het nou Vice City, San Andreas of zelfs GTA II was; er werden flink wat uren gevuld met het creëren van virtuele mayhem. Voor wie nog altijd geen genoeg kan krijgen van de succesvolle serie, heeft Rockstar Games een droomvacature in het leven geroepen: Game Tester.

Droombaan: babysitten voor 57.000 euro of gamend rijk worden met GTA!

Jouw cup of tea?

De vacature is uitgezet door Rockstar Lincoln, wat betekent dat je zult moeten verkassen naar het Verenigd Koninkrijk. In India staat trouwens dezelfde vacature uit, voor wie liever curry dan witte bonen in tomatensaus heeft.

Sluit jij je het liefst hele weekenden op om World of Warcraft kapot te spelen, dan is dit misschien niet helemaal jouw cup of tea. Je moet namelijk geen rillingen krijgen van woorden als ‘databases’, ‘spreadsheets’ en ‘word processing’. Verder is er nog een waslijst aan vereisten. Long story short: wees ouder dan achttien, een badass in videogames, speel ze snel uit en spot fouten of glitches. Child can do the laundry, right chaps? Game on.Deel dit artikel

Plaats jouw reactie

Reacties

 • Probro
  Dinsdag 06-11-2018

  Ik wil al die doekoes wel

 • mymy36
  Vrijdag 21-09-2018

  hallo dit is raar

 • Max
  Donderdag 20-09-2018

  Tof om in de huis van nanny's wonen.

 • kurk112
  Dinsdag 18-09-2018

  ik ben cooll

 • peter post
  Dinsdag 18-09-2018

  Gta5 is leuk maar lolllll

 • Gertsjonjemoeder
  Donderdag 06-09-2018

  Very mooie site

 • Sander Post
  Vrijdag 30-06-2017

  Hi Jelle (en Mads), het gaat in dit geval om Lincoln, UK! Als je op 'Lincoln' klikt in de vacature zie je waar de vestiging is. Topo was nooit écht mijn ding, maar volgens mij gaat het hier toch om het Verenigd Koninkrijk! ;)

 • Jelle
  Donderdag 29-06-2017

  @yc over fouten spotten gesproken, is het nou Lincoln, USA of Lincoln, UK? Make up your mind :p #fijnweekendverder

 • Mads Wiering
  Donderdag 29-06-2017

  @Mario Cappon De sollicitatie gaat via Rockstar, niet via YC. De locatie is dan ook in Lincoln, USA.

 • Mario cappon
  Woensdag 28-06-2017

  41 jaar oud. Ik zit in de bijstand en ben nog steeds een gamer. steam, origin, uplay ik beheer ook www.mgc-hq.nl sinds kort en gta5 speel ik zeker dagelijks :-D de vacature spreekt mij zeker aan.

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.