YOUNGCAPITAL BLOG

Het werkende leven lijkt misschien minder chill dan je studententijd, maar wat nou als je een droombaan weet te bemachtigen? Wat dacht je bijvoorbeeld van de hele dag gamen tegen betaling? Of fulltime oppassen voor bijna 4.000 euro per maand? Sounds good? Lees dan vooral verder, want er zitten nog wel wat addertjes onder het gras…

 

Droombaan: babysitten voor 57.000 euro of gamend rijk worden met GTA!

Nanny in een spookhuis

Een Schots echtpaar heeft deze advertentie voor een nanny geplaatst en wordt overladen met reacties. Niet zo gek: het werk vindt plaats in een lovely, spacious, historic property with spectacular views. Je krijgt gratis kost en inwoning en verdient vijftigduizend pond per jaar! Eén klein minpuntje… het spookt in het huis.

Droombaan: babysitten voor 57.000 euro of gamend rijk worden met GTA!

Ja, echt. Het afgelopen jaar hebben maar liefst vijf nanny’s in allerijl hun biezen gepakt. Iedere au-pair noemde dezelfde reden voor vertrek: bovennatuurlijke gebeurtenissen. De nanny’s zouden rare geluiden hebben gehoord, glazen zouden uit het niets breken en meubels verplaatsten uit zichzelf. De Schotse huiseigenaren zelf hebben nog nooit ergens last van gehad. De incidenten vonden altijd plaats als zij niet thuis waren. 

Heb jij stalen zenuwen en sta je op het punt om je motivatie in te sturen? Think again: meer dan tweeduizend mensen gingen je voor. Het Schotse echtpaar schrijft overwhelmed te zijn en niet iedereen te kunnen beantwoorden. Maar niet getreurd, het is een kwestie van tijd voordat de volgende nanny gillend plaats maakt voor jou.

 

Game on! 

Wie is er niet opgegroeid met de controller in de hand en Grand Theft Auto op het scherm? Of het nou Vice City, San Andreas of zelfs GTA II was; er werden flink wat uren gevuld met het creëren van virtuele mayhem. Voor wie nog altijd geen genoeg kan krijgen van de succesvolle serie, heeft Rockstar Games een droomvacature in het leven geroepen: Game Tester.

Droombaan: babysitten voor 57.000 euro of gamend rijk worden met GTA!

Jouw cup of tea?

De vacature is uitgezet door Rockstar Lincoln, wat betekent dat je zult moeten verkassen naar het Verenigd Koninkrijk. In India staat trouwens dezelfde vacature uit, voor wie liever curry dan witte bonen in tomatensaus heeft.

Sluit jij je het liefst hele weekenden op om World of Warcraft kapot te spelen, dan is dit misschien niet helemaal jouw cup of tea. Je moet namelijk geen rillingen krijgen van woorden als ‘databases’, ‘spreadsheets’ en ‘word processing’. Verder is er nog een waslijst aan vereisten. Long story short: wees ouder dan achttien, een badass in videogames, speel ze snel uit en spot fouten of glitches. Child can do the laundry, right chaps? Game on.

 

 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.