YOUNGCAPITAL BLOG

baardman

Babyface-mannen hebben vanaf 20 december nog meer reden om jaloers te zijn op heren met een volle baard. Want een bos facial hair staat niet alleen mooi, maar je kunt er ook nog geld mee verdienen. Hoe? Door je baard te laten aaien door wildvreemde mensen. Schijnt stressverlichtend te werken. Voor hen dan.

Kerst, the most wonderful time of the year? The most stressful time of the year zul je bedoelen! Zoeken naar doable recepten voor het viergangendiner, cadeau’s verzinnen voor familieleden en jezelf vervolgens door de mensenmassa heen worstelen om het te scoren. Het Britse bedrijf Mo Bro’s schiet de gestresste kerstshoppers te hulp met ’s werelds eerste ‘beard stroking station’.

Aaien vermindert stress

“Het is wetenschappelijk aangetoond dat het aaien van zachte dingen, zoals dieren, stressverlagend werkt”, legt een van de oprichters uit. Een kantoorhond is bijvoorbeeld heel goed om stress bij medewerkers te verminderen. “Maar dieren zijn nogal onberekenbaar en chaotisch. Baarden zijn the next best thing.”

baardman


Riant uurloon

Als ‘aaibaard’ werk je van 20 tot en met 23 december. Verhitte koopjesjagers kunnen bij jou weer op krachten komen, door je te laten betasten. Je weet natuurlijk nooit waar die handen geweest zijn, dus krijg je een riant uurloon van € 34,- voor de moeite.

Hoe dikker hoe beter

Vlassige sprietjes of korte stoppelbaard? Dan kun je deze baan op je buik schrijven. Om kans te maken op deze job, moet jouw baard minimaal 5 centimeter lang zijn. Daarnaast moet je ook oké zijn met het feit dat vreemden jouw gezicht behandelen als een puppy. Geen probleem? Solliciteer dan. En red Kerst in the name of science.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.