YOUNGCAPITAL BLOG

Kevin langerlee


Hard work pays off. Na jarenlang trainen en diverse tegenslagen is het Kevin Langeree toch gelukt: hij is Red Bull King of the Air 2018. Met het winnen van the most badass, big air kiteboarding contest in the world gaat zijn lang gekoesterde droom in vervulling.

Deze week vond de vetste kitesurfwedstrijd ter wereld plaats in Blouberg, Kaapstad. King of the Air draait vooral om spectaculaire, hoge en big-air stunts. Maar met alleen enorme jumps ben je er niet. De jury let ook op stijl, techniek en fearlessness, en ook op dat gebied scoorde Kevin het beste van alle kiters. Ondanks dat hij vorig jaar bij het landen zijn enkel brak, voerde hij dit jaar zijn mega loops en andere stunts perfect uit. Hij leek geen angst te kennen en ging er maximaal voor.

“Mijn droom is uitgekomen. Ik ben zo blij,” zegt Kevin enthousiast. “Het was een bizarre dag. Mijn start was wat wankel, waardoor ik ook de tweede en derde ronde moest kiten. Maar dat vond ik juist fijn: de perfecte warming-up.”

Vanaf de tweede ronde had Kevin de smaak te pakken en zo sleepte hij de titel in de wacht. “Het gevoel is onbeschrijfelijk. Nadat ik vorig jaar mijn enkel brak, ben ik weer helemaal back in action. Al dat harde werken, het was zeker niet voor niets. Echt te gek! En nu ga ik een biertje drinken.”

Kevin langerlee
Kevin langerlee
Kevin langerlee
Kevin langerlee
Kevin langerlee
Kevin langerlee

Foto’s gemaakt door Credit: @CraigKolesky/ Red Bull Content Pool. #RedBullKingOfTheAir

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.