YOUNGCAPITAL BLOG

"Als je bij de goeie tent werkt, heb je de leukste zomer ooit!"

strandtent

Lekker tannen en naar bikinibabes gluren of keihard bikkelen en helemaal kapot gaan. De één denkt er romantisch over, de ander beweert dat er geen zwaarder werk bestaat. Hoe is het nu echt om te werken in een strandtent? We vroegen het aan Nico* (23), die vorige zomer op het strand van Scheveningen in de bediening werkte.  

First things first: heb je weleens geskinnydipt in zee met je collega’s?

“Niet dat ik me kan herinneren, maar ik weet zeker dat er wel viezere dingen zijn gebeurd tussen collega’s. We waren… hoe zeg je dat… heel close met elkaar.” 

Hoe was de sfeer?

“Supergezellig. Alles kon bij ons, alles mocht. Als het warm was, nam ik gewoon een duik in zee om af te koelen. Dan stond ik in een natte broek kannetjes sangria te serveren. En na het werk was het al helemaal genieten. Ik weet nog dat we ’s avonds een strandbioscoop hadden en ik net klaar was met mijn shift. We tilden een bank op het dak van de strandtent en zaten daar in de zonsondergang op te chillen met een koud, gratis biertje. Wat is er lekkerder dan dat?” 

Kon je een beetje tannen? 

“Oh honderd procent! Ik werkte op blote voeten, zonder shirt. Ik ben nog nooit zo bruin geweest.” 

Wat waren de minder romantische kanten van je werk?

“Op de eerste dag heb ik een gasfles voor het bier op mijn teen laten vallen. Geen aanrader. Ik had ook een hekel aan het bijvullen van de olielampen. Ik zat altijd helemaal onder dat spul. En aan het einde van de dag moest ik altijd de strandbedjes opstapelen. Dat is fucking zwaar.”

“Maar het kutste was het schoonmaken van het strand. Stond ik in het donker allemaal afval uit het zand te vissen. Na een werkdag van twaalf uur heb je daar écht geen zin meer in. Toch deed ik het altijd braaf.” 

werken bij een strandtent

Denk je aan strandtenten, dan denk je aan wilde feestjes. En we horen ook verhalen over drugs. Wat heb jij daarvan gemerkt?

“Bij ons was iedereen helemaal knettergek. Ja, dat kan wel door de drugs komen. We hielden vaak pop-upfeesten, dan ging het helemaal los. Ik kan me nog een keer herinneren dat het hele keukenblad vol lag met drugs. In alle soorten en maten. Maar ja, je moet toch gewoon genieten van het leven?” 

Zijn strandgasten extra ongeduldig, omdat ze het warm hebben?

“Waar ik werkte was de sfeer juist super laid back. Ook de gasten waren heel chill. Het kwam bijna niet voor dat iemand vervelend deed. En als dat wel zo was, ach, dan had ik mijn fake smile ready.” 

Ik wil ook bij een strandtent werken. Hoe zorg ik dat ik die baan krijg? 

“Gewoon langsgaan. Strandtenten zijn altijd op zoek naar mensen. Zeker als er ook feesten worden gegeven. Dan zijn er veel mensen nodig die op verschillende dagen en tijden willen werken. Denk niet dat je geen kans maakt. Gewoon gaan, jezelf voorstellen en vragen of ze mensen zoeken. Simple as that!”

Wil jij ook tannen en geld verdienen op het strand, maar kun je niet langsgaan? Check hier onze vacature voor horecamedewerker bij een strandtenten solliciteer direct! 

*Nico heet in het echt geen Nico. We waren bereid zijn naam te fingeren, in ruil voor eerlijke antwoorden over werken bij een strandtent.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.