YOUNGCAPITAL BLOG

“De barmannen namen regelmatig een meisje mee naar huis. Of twee. Of drie.”

Zomerbaan op Mallorca

De hele dag zon, zee, strand, drank, je vrijgezelle leven vieren, en daar dan ook nog voor betaald krijgen. Zo dénken we dat een zomerbaan op een zonnige partybestemming eruitziet. Maar hoe is het echt? We vroegen het aan Sanne* (22) die twee maanden achter de bar werkte op Mallorca.

Hoe kwam je achter de bar op Mallorca terecht?

“Ik werkte al in de horeca en via een vriendin hoorde ik van deze zomerbaan. De sollicitatie? Die was al een ding op zich. Ik kwam terecht in een grote zaal tussen de zonnebankbruine jongens en meisjes die ook verlangden naar een hete zomer op Mallorca. Ik had wel vertrouwen in mezelf, maar voelde me toch een beetje geïntimideerd. Er was maar plek voor een paar mensen.”

Jij hebt dat felbegeerde plekje bemachtigd. Hoe heb je dat voor elkaar gekregen?

“Drie Oh, Oh, Cherso-types zaten tegenover mij. De grootste anabool van de drie stelde de vragen, de andere twee knikten af en toe. Ze vroegen of ik vrijgezel was, en daarna kwamen vragen als: ‘Hoe stap je op mensen af?’, ‘Kun je goed tegen dronken mensen?’, ‘Ben je verlegen?’ en ‘Houd je van shotjes?’.

Ik hoopte maar dat ik de goede antwoorden had gegeven, maar had geen idee of ik kon opboksen tegen al die doorgewinterde horecatijgers die ook hadden gesolliciteerd. Niet veel later werd ik al gebeld dat ik een plek binnen het team had gekregen.”

En hoe zag je leven er tijdens die twee maanden Mallorca uit?

“We ontbeten met wodka. Daarna gingen we naar het strand, de hele dag lekker bakken. Met een ‘bucket’ on the side. Elke dag om 22.00 uur begon onze dienst, en daar deden we gezellig mee met de gasten. Bodyshots, wodka, Flügel, rum, Breezer. Ik heb echt alles door elkaar gedronken.”

Hoe houd je dat twee maanden vol?

“Al die drank begon na een tijdje wel zijn tol te eisen. Maar achter de bar krijg je nou eenmaal de hele nacht aandacht van mannen die je op allerlei manieren proberen te versieren, en dat is ook gewoon goed voor de omzet. Dus werd ons aan de bar een shotje aangeboden? Dan deden we vaak alsof. Water in het shotglaasje, of de drank stiekem weggooien in de spoelbak.”

Zomerbaan op Mallorca

Bij een zomerbaan op een partybestemming denk je aan vakantieliefdes en gebroken harten. Hoe was dat bij jullie?

“Alle medewerkers sliepen bij elkaar in het appartement, en vooral de barmannen namen regelmatig een meisje mee naar huis. Of twee. Of drie. Iedere dag weer. Die meisjes waren vaak helemaal in de wolken en dachten dat ze een Spaanse amigo aan de haak hadden geslagen. Maar natuurlijk waren ze niet de enige. De meisjes kwamen en gingen, en vaak werden ze dezelfde avond nog ingewisseld voor een nieuw exemplaar. Natuurlijk heb ik het ook leuk gehad daar op Mallorca, maar ik wist gelukkig ook dondersgoed hoe het daar werkt.”

Verdiende het ook een beetje lekker?

“Haha, het heeft me eerder geld gekost dan opgeleverd. Ik verdiende maar 5 euro per uur, en al dat geld ging op. Maar ik ging ook niet naar Mallorca om flink te cashen. Ik ging voor het avontuur.”

Wat is het allerleukste aan jouw zomerbaan op Mallorca?

“Werken op een partybestemming is een goede manier om vrienden voor het leven te maken. Na mijn werk hebben we regelmatig nog afgesproken met het team. Een van mijn kamergenootjes uit Mallorca is nog steeds een van mijn beste vriendinnen. Het is fijn om samen zo’n mooie herinnering te hebben. Het was echt de tijd van ons leven en dat delen we met elkaar.”

*Sanne heet in het echt geen Sanne. In ruil voor eerlijke antwoorden op onze vragen, waren we bereid haar naam te fingeren.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.