YOUNGCAPITAL BLOG

Wij vroegen jullie of flirten op het werk oké is. Wat bleek? Meer dan de helft van de ondervraagden vindt van niet. Toch gebeurt het genoeg. Sterker nog, één op de drie werknemers heeft wel eens iets met een collega gehad. Maar wat doe je als je verliefd wordt op je collega? Of een collega op jou? Drie jongeren vertellen hun verhaal.

Na de break-up kon Anne haar collega maar niet vergeten

Verliefd op collega

Olivier was de man van mijn dromen. Hij was sportief, zag er goed uit en we konden lachen met elkaar. We zaten allebei in de bootcampgroep voor gevorderden die na het werk werd georganiseerd. En we speelden samen in het bedrijfshockeyteam. Op wintersport met het bedrijf sloeg de vonk over.

Ik was smoorverliefd. Hij ook. Het duurde dan ook niet lang voordat we een echte relatie kregen. Dat jaar leefde ik op een roze wolk. Hij was alles wat ik zocht in een jongen. We hadden het leuk samen. Dat hij het uitmaakte, zag ik dan ook totaal niet aankomen. Ik was er kapot van.

Van de ene op de andere dag werd het pijnlijk om Olivier te zien. Waar we eerst een knipoog zouden hebben uitgewisseld, dook ik nu weg achter mijn toetsenbord. Tot overmaat van ramp werd ons hoofdkantoor opnieuw ingericht, waardoor we op dezelfde verdieping kwamen te zitten. Zat ik de hele dag tegen hem aan te kijken. Ik heb m’n computerscherm maar omhoog gezet.

Doordat ik hem niet kon ontlopen, lukte het maar niet om over hem heen te komen. Olivier ging door met zijn leven en kreeg een nieuwe vriendin. Ik was nog geen stap verder. Ontslag nemen vond ik geen optie, ik ben dol op mijn baan! Het heeft meer dan twee jaar geduurd tot ik hem uit mijn hoofd kon zetten.

Sanne werd door haar collega tegen de kluisjes aangedrukt

love

Als promotiemedewerker werk ik iedere week in verschillende winkels. En iedere week staan er hordes jongens uit die winkels om me heen. Een nieuw meisje in de winkel vinden ze blijkbaar heel interessant.

Zo ook Giovanni. Hij stond al de hele dag bij me in de buurt en we hadden een leuk gesprek. Hobby’s, waar woon je, wat voor muziek luister je, dat soort dingen. Hij lachte wel elke keer lief, maar ik zocht er niks achter.

Toen we samen gingen lunchen, liep ik even snel de ruimte met kapstokken en kluisjes in om iets uit mijn tas te pakken. Hij liep mee, en deed de deur achter zich dicht. Toen ik me omdraaide, stond hij opeens op zo’n vijf centimeter afstand van me, met zijn handen tegen de kluisjes. Ik kon geen kant op. “Ik zit al de hele dag naar je te kijken”, zei hij, en zijn gezicht kwam steeds dichterbij. Toen hij me probeerde te zoenen, duwde ik hem weg.

Wat daarop volgde, was de meest gênante lunch uit mijn leven. Ik voelde steeds weer die warme adem in mijn gezicht, en zijn schuine glimlach hielp ook niet echt. De rest van de dag heb ik me opgelaten gevoeld.

Toen een collega de spanning bij mij opmerkte, vroeg ze of er iets aan de hand was. Ik heb het haar eerlijk verteld, en Giovanni bleek dit bij meer meisjes te hebben geprobeerd. Ik wilde er niks mee doen, maar ineens stond de manager voor mijn neus. Giovanni is uiteindelijk ontslagen en ik heb nooit meer één stap in die winkel gezet.

Eveline ontmoette haar vriend op het werk

love

Op mijn eerste dag stelde mijn manager me aan iedereen voor. Ook aan Arnold, die één dag eerder was begonnen. Ik vond hem meteen leuk. Knap gezicht, blond haar en brede schouders. Echt mijn type. Totdat hij zijn mond opentrok. Ik weet niet meer wát hij precies zei, maar wel dat ik meteen klaar met hem was. Wat een botte hork.

Het heeft jaren geduurd voordat hij die eerste indruk goed had gemaakt. Doordat hij erg goed was in zijn werk, groeide langzaam mijn respect voor hem terug. Normaal had ik hem zeker geen tweede kans gegeven. Maar op werk kon ik niet om hem heen en had ik alle tijd om mijn mening bij te stellen.

Door hoe hij zijn werk deed, zag ik hoe slim hij was. Bovendien is hij enorm betrokken en vurig. Hij durft te zeggen wat hij denkt, ook tegen managers en de CEO. Dat vind ik stoer. Toen hij kwam kijken naar een run die ik deed met collega’s, sloeg de vonk over.

Moeilijke situaties op de werkvloer hebben we niet gehad, want vlak nadat wij begonnen te daten, vond ik een nieuwe baan. We zijn nu bijna twee jaar samen en ik hoop dat er nog veel jaren bij komen. Gelukkig heb ik hem niet via Tinder of Happn ontmoet, dan had ik hem na één date afgeschreven.  

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.