YOUNGCAPITAL BLOG

“Als het kan, zoeken we graag het randje op."

WebcareOp je bek gaan met een grap, chattende drugsdealers en anonieme aanbidders online te woord staan. Hoe ziet het leven van een webcare medewerker eruit? We vroegen het Gino. Hij werkt nu een jaar bij YoungCapital.

Je helpt dus websitebezoekers, online. Waarvoor kunnen mensen bij jou terecht?

“Voor alle YoungCapital-vragen. Chatters beginnen veel over salarisbetalingen, vacatures, contracten en vragen over de website. Het meest voorkomende bericht in onze inbox blijft ‘ik zoek werk’. Mensen spotten de chat en denken: hey, da’s handig. We zorgen er niet voor dat je morgen kunt beginnen, want zo makkelijk is het leven nou ook weer niet. Wel denken we graag met je mee over je beroepskeuze.”

Wat is de vreemdste vraag die je ooit hebt gehad?

“De vrouwen hebben veel last van romantische chatters. Mannen die om telefoonnummers, insta’s en snapchats vragen. Of een date willen, of zelfs iets meer dan dat. Heb ik zelf nooit last van, dus dames …”

“Er is aan een van de meiden ook wel eens gevraagd of ze interesse heeft in een baan als prostituee. Dat was wel extreem. Ook drugsverkopers hebben we voorbij zien komen. Verder vinden mensen het leuk om te trollen of te schelden. Aan gifjeswedstrijden ook geen gebrek: soms stuur je gerust een kwartier random plaatjes heen en weer.”

Reactie YoungCapital

“Of we nu liefdesverklaringen, Facebookreacties of serieuze vragen binnenkrijgen: het is vooral belangrijk om in elke reactie de taal van YoungCapital te spreken.”

En wat voor taal spreken jullie dan?

“Als het kan, zoeken we graag het randje op. We zeggen waar het op staat en skippen bullshit. We draaien nergens omheen. Daarnaast reageren we regelmatig best brutaal en zijn we niet bang om reacties uit te lokken.”

“Voor 1 april 2018 had YoungCapital bijvoorbeeld een grap bedacht: ‘Ben je zenuwachtig tijdens je sollicitatie? No problem. Wij bieden je een jointje of shotje aan.’ Sommigen vonden het geweldig, anderen noemden ons een verschrikkelijk voorbeeld. Omdat er niks van waar was, konden we in onze reacties lekker over het randje gaan. En dat deden we ook.”

“Toen ging het in ons enthousiasme een keer mis. We waren gewoon brutaal, maar wel tegen een grote klant van ons. En die was zacht uitgedrukt not amused. Oeps. Het bericht werd snel verwijderd, maar de screenshots waren er al.”

Vind je bellen niet fijner? Dan heb je van screenshots geen last.

“Mwah, ik chat liever. Het is een stuk relaxter en je laat je niet zo snel kennen als je geïrriteerd bent. Ook als je niet topfit bent, is het werk prima te doen. Je moet er wel goed bij blijven natuurlijk, want screenshots zijn dus zo gemaakt. Dat je drie keer kunt nadenken voordat je wat zegt, is wel een groot voordeel ten opzichte van bellen.”

Wat voor skills heb je nodig als webcare medewerker?

“Je moet goed kunnen multitasken. Het kan zomaar zo zijn dat je acht gesprekken hebt én de Facebookberichtjes binnenstromen. Daarnaast ben je af als je dt-fouten maakt. En natuurlijk is het belangrijk dat je goed bent in leuke en persoonlijke gesprekken voeren.”

Wat vind je het leukst aan je job?

“De gezellige gesprekken. Veel mensen zijn wel in voor een geintje tussendoor. Daarnaast geeft het een voldaan gevoel als ik iemand echt heb geholpen. En ik kan het goed vinden met mijn collega’s. We hebben leuke uitjes en feestjes. Zeker een aanrader.”

Ben jij ook op zoek naar een leuke webcare-baan bij jou in de buurt? Check dan hier onze webcare-vacatures.

Deel dit artikel

Plaats jouw reactie

Reacties

  • Kristina Leo
    Zaterdag 31-08-2019

    HOUD VAN SPELL CASTER OM JE EX-ECHTGENOOT TERUG TE KRIJGEN Hallo allemaal, ik ben Kristina Leo en ben hier om het geweldige werk te delen dat Dr. Isikolo voor mij heeft gedaan. Na 5 jaar huwelijk met mijn man met 2 kinderen, begon mijn man raar te doen en uit te gaan met andere dames en toonde me koude liefde, bij verschillende gelegenheden dreigt hij van me te scheiden als ik hem zou durven vragen over zijn affaire met andere dames, ik was helemaal verwoest en verward totdat een oude vriend van mij me vertelde over een spell speller op internet genaamd Dr. Isikolo die mensen met relatie- en huwelijksproblemen helpt door de krachten van liefdesbetoveringen, in eerste instantie betwijfelde ik of zoiets ooit bestond, maar besloot om probeer het eens, toen ik contact met hem opnam, hielp hij me een liefdesbetovering uit te brengen en binnen 48 uur kwam mijn man terug naar mij en begon zich te verontschuldigen voor daden en zijn fouten te repareren en hij heeft elke dag een warme glimlach op mijn gezicht gegooid hij is gestopt met uitgaan met andere dames en hij is met mij voorgoed en voor echt. Neem contact op met deze geweldige liefdesspelletje om je relatie of huwelijksprobleem vandaag op te lossen via e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com Je kunt Whatsapp / Viber hem ook op +2348133261196.

  • merly
    Vrijdag 19-04-2019

    ben hier om te getuigen naar wat deze grote spreukgieter voor mij heeft gedaan. Ik geloof nooit in spellen met betovering, totdat ik in de verleiding kwam om het te proberen. Ik en mijn man hebben veel problemen gehad met samenleven, hij zal me niet altijd gelukkig maken omdat hij verliefd is geworden op een andere dame buiten ons huwelijk. Ik heb mijn best gedaan om ervoor te zorgen dat mijn man deze vrouw verlaat, maar hoe meer ik tegen hem praat. hoe meer hij me verdrietig maakt, dus mijn huwelijk viel in een scheiding omdat hij me geen aandacht schenkt. Dus met al deze pijn en angst besloot ik contact op te nemen met deze spreukgieter om te zien of dingen weer tussen mij en mijn man kunnen trainen. deze betovering DR PEACE vertelde me dat mijn man echt in een grote puinhoop zit, dat hij een charmante magie is geweest, dus hij vertelde me dat hij alles weer zoals gewoonlijk zou doen. hij ging verder en gooide de betovering voor mij, na 3 dagen wierp hij de betovering op mijn man hij veranderde volledig hij kwam mijn excuses aanbieden aan en zei hoe hij me behandelde dat hij niet wist wat hij aan het doen was, ik en mijn man zijn weer bij elkaar Ik dank DR DRUI echt voor het terugbrengen van mijn man, ik wil dat iedereen contact met hem opneemt voor degenen die problemen hebben in verband met het huwelijk en relatieproblemen, hij zal het voor je oplossen. Het e-mailadres is hier: doctorpeacetemple@gmail.com en zijn WhatsApp: +2348059073851 Viber: +2348059073851 1) Als je je ex terug wilt. (2) liefdesgames (3) U wilt op kantoor gepromoveerd worden. (4) U wilt dat vrouwen / mannen achter u aan rennen. (5) Als u een kind wilt. (6) Je wilt rijk zijn of een loterij winnen. (7) U wilt uw echtgenote eeuwig binden om de jouwe te zijn. (8) Als u financiële ondersteuning nodig heeft. (9) Als u uw partner niet kunt ontmoeten. (10) als u uw scheiding wilt stoppen. (11) als u uzelf wilt scheiden van uw echtgenoot. (12) als u uw vragen wilt hebben. (13) Zwangerschapsspeeltijden om aan de baby te denken (14) Garantie U wint verontrustende rechtszaken en echtscheidingen ongeacht de scène (15) Annuleer uw huwelijk of relatie van het uiteenvallen. opnieuw is het e-mailadres doctorpeacetemple@gmail.com. neem onmiddellijk contact met hem op WhatsApp: +2348059073851 Viber: +2348059073851 Wat je ook wilt, je krijgt het van Dr. PEACE. Neem gewoon contact met hem op en leg hem uit wat je probleem is en wordt opgelost.

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.