YOUNGCAPITAL BLOG

Zomerjob

Veel studenten zijn op zoek naar een baan in de zomer, of het nu gaat om geld of werkervaring. Toch is de concurrentie voor zomerbanen hevig onder studenten. En zoals bij elke zoektocht naar een baan, heb je een goed cv nodig om de baan te krijgen die je wilt. Ontdek in dit artikel dus al onze tips voor het schrijven van een goed cv en het snel vinden van een zomerjob

 

1- Ontwerp een creatieve cv 

Wees creatief, maar blijf professioneel! Het gaat er allemaal om, om je te onderscheiden van andere kandidaten zelfs voordat de recruiter je cv begint te lezen.

 

Het uiterlijk van een cv zal zeker een eerste indruk geven bij recruiters, dus het is niet te verwaarlozen! Gebruik een cv-ontwerp dat zich onderscheidt van een gewone cv. Gebruik bijvoorbeeld felle kleuren in je ontwerp!

 

2 - Personaliseer je cv

Recruiters ontvangen veel sollicitaties van studenten die op zoek zijn naar een zomerbaan. De meeste van hen hebben gelijkaardige profielen. Hoe kun je je dus onderscheiden van andere kandidaten?

 

Door je cv te personaliseren! Dat wil zeggen, door het aan te passen aan het bedrijf waarvoor je solliciteert of de functie waarvoor je in de zomer wilt werken.

 

Het is niet de bedoeling valse informatie te vermelden over je professionele ervaring of om je cv bij elke nieuwe sollicitatie te wijzigen. Laat recruiters zien dat je de tijd hebt genomen om het bedrijf te onderzoeken voordat je solliciteert en dat je echt geïnteresseerd bent om in het bedrijf te werken. Dit kun je doen door je cv aan te passen aan de functie waarvoor je solliciteert, door bijvoorbeeld de beschrijvingen van je eerdere werkervaringen af te stemmen op de functie. 

 

3- Breid je interessegebied uit

Dit is een van de leukere gedeeltes in je cv! Vat het niet te licht op, je hobby’s en interesses spelen ook een belangrijke rol. Hier krijg je de kans om jezelf te laten zien vanuit een meer persoonlijke dan professionele invalshoek.

 

Bovendien besteden recruiters aandacht aan hobby’s en interesses in de zin dat ze je persoonlijkheid beter kunnen identificeren. Dit is voor recruiters van belang en maakt deel uit van de wervingscriteria.

 

Dus zet hierin in wat je graag doet in je vrije tijd. Als je sport, aarzel dan niet om dit te benadrukken. Hobby’s als deze creëren gespreksstof tijdens het sollicitatiegesprek. Dus onthul jezelf, maar blijf natuurlijk redelijk;)

 

4- Vind de zomerbaan die bij je past

De zomervakantie is zeker weten de makkelijkste tijd van het jaar voor studenten om een baan te vinden.

 

Luchthavens, hotels, campings en vele andere organisaties hebben extra arbeidskrachten nodig om hun diensten tijdens het zomerseizoen aan te kunnen bieden. Of je nu ervaring hebt of niet, je wordt vaak gewoon gevraagd om gemotiveerd, klantgericht en flexibel te zijn.

 

Nu is het jouw beurt om die zomerbaantje te scoren! Het internet zit vol met vakantiewerk. Schroom dus niet om te solliciteren! Met een beetje geduld en vastberadenheid vind jij het baantje die het best bij je past. 

 

Veel succes met het schrijven van je cv en het vinden van de zomerbaan die jij wilt! 



Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.