YOUNGCAPITAL BLOG

 

Sinds kort werkt YoungCapital samen met de Startersbeurs om starters op de arbeidsmarkt de kans te bieden ervaring op te doen in het bedrijfsleven. Er zijn al tien starters aan de slag bij YoungCapital als junior recruiter. “Ik doe nu wat ik het liefst doe en waar ik voor opgeleid ben!” 

De Startersbeurs helpt jonge werkzoekenden van 18 tot en met 26 jaar aan een werkervaringsplaats. Met de beurs krijgt een jongere een vergoeding van 500 euro per maand en kan hij of zij zes maanden lang aan de slag bij een bedrijf. Het bedrijf dat de functie beschikbaar stelt, krijgt 500 euro van de gemeente die zich ook heeft aangesloten bij de Startersbeurs.

 

Springplank voor beginners op de arbeidsmarkt

Op deze manier probeert YoungCapital, samen met de Startersbeurs en diverse gemeenten de jeugdwerkloosheid tegen te gaan. Nathalie van den Bosch (26) profiteert hier van: “Ik was al een jaar op zoek naar werk maar werd steeds afgewezen omdat ik te weinig ervaring zou hebben.” Nu is ze ruim drie maanden aan het werk als junior recruiter bij YoungCapital Tilburg.

 

Aan de slag met de Startersbeurs!

Aan de slag met de Startersbeurs!

Nathalie aan het werk bij YoungCapital Tilburg 

Sparen voor onderwijs

Zelf investeert YoungCapital in de starter door 100 euro per maand opzij te zetten voor een onderwijspotje. Aan het eind beschikt de jongere over een potje van 600 euro waaruit de starter relevante cursussen en opleidingen kan betalen. 

 

Al tien starters aan de slag

Inmiddels zijn er al tien starters aan de slag op bij YoungCapital-vestigingen in Tilburg, Eindhoven, Den Bosch, Arnhem, Zwolle en Den Haag. Er vinden gesprekken plaats om werkervaringsplaatsen te realiseren in de Amsterdamse vestigingen van YoungCapital. Op deze manier biedt YoungCapital niet alleen stageplaatsen aan jongeren in opleiding, maar is er ook plek voor starters die werkervaring willen opdoen. 

 

‘Werk sluit aan bij mijn master Human Resource Studies’

Nathalie van den Bosch vindt dat de werkervaring die ze opdoet goed aansluit bij haar master Human Resource Studies: “Ik houd mij bezig met werving en selectie van kandidaten voor een vacature en het onderhouden van contact met de klanten. Dat is wat ik het liefste doe en waarvoor ik opgeleid ben.” 

Haar werk bij YoungCapital bevalt erg goed. “Je wordt goed begeleid als starter, want je stelt competenties op die je wilt behalen in de zes maanden. Denk hierbij aan het ontwikkelen van je communicatieve vaardigheden tijdens face-to-face momenten.” 

 

Voorrang bij interne vacatures

Jolanda Stokman, HR-adviseur YoungCapital: “Het inzetten van starters in het bedrijfsleven is een win-winsituatie voor alle partijen, omdat jong talent opleidingsmogelijkheden krijgt en volwaardig kan meedraaien in het bedrijfsleven en YoungCapital zelf kandidaten kan selecteren. Mochten er intern nieuwe vacatures vrijkomen dan hebben de starters voorrang op de externe kandidaten.” 

 

Ook deelnemen aan de Startersbeurs?

Bijna ieder bedrijf kan zich aanmelden bij de Startersbeurs. Belangrijke eisen zijn dat werkgever ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel en dat de starter aan de slag kan voor 32 uur per week voor een vaste periode van 6 maanden. Werkgevers kunnen hun belangstelling aangeven bij de Startersbeurs op de website of op de lokale websites van de Startersbeurs (bv. Startersbeurs Midden-Brabant). Ze kunnen daar ook werkervaringsplaatsen aanmelden.

Starters kunnen zich pas inschrijven bij de Startersbeurs als zij een leerwerkbedrijf hebben gevonden. De leerwerkbedrijven zijn te vinden op de website van de Startersbeurs.


Ben jij een starter die aan de slag wil bij YoungCapital? Neem dan contact op met Marjet Spanjaard: m.spanjaard@youngcapital.nl of 023-7524491.


Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.