YOUNGCAPITAL BLOG

We geven een kijkje achter de schermen van onze reclame ‘We Give Work’, gemaakt door getalenteerde twintigers. Wie zijn de mensen die aan onze reclame hebben gewerkt? Lees het inspirerende verhaal van self-made art director Desiree.

Desiree art director we give work youngcapital

Desiree (29) werkte als art director en production designer aan de YoungCapital-commercial. Dat betekent dat zij bepaalde hoe de sets eruit moesten zien én ze bouwde. “Ik mocht helemaal losgaan met crazy ideeën.”

Bij de bouw werd ze geholpen door een team jonge creatievelingen, die ze in de loop der jaren om zich heen heeft verzameld. “We hebben allemaal keihard gewerkt en ik ben supertrots op wat we samen hebben neergezet.”

Ontdekken wat je wilt

Dat art direction haar ding was, ontdekte Desiree pas na haar studie branding aan het Amsterdam Fashion Institute. Eerst vond ze een kantoorbaan die perfect aansloot op haar opleiding, maar die niet bij haar persoonlijkheid bleek te passen.

“Je kunt en weet nooit alles, laat dat je niet tegenhouden”

“Als ik iets niet leuk vind, vind ik het heel moeilijk om mezelf te motiveren. Zeker als ik dan ook nog voor een baas werk”, vertelt Desiree. “Mijn baas snapte dat, gelukkig. Hij moedigde me aan om te gaan freelancen. Ik deed al af en toe wat opdrachten, maar ben toen all in gegaan. De vrijheid past erg goed bij me.”

Zonder opleiding het vak in

Als freelancer die alles aangreep, rolde ze het vak in. “Vrienden van me zochten iemand die art direction kon doen. Dat leek me wel leuk. Het ging ook om relatief kleine klussen, die ik wel aandurfde. Daarna kwamen steeds grotere klussen op mijn pad.”

De grote klussen brachten veel stress met zich mee. Desiree: “Als je op een grote set staat, realiseer je je ineens heel goed wat je allemaal niet weet en waarvoor je niet bent opgeleid. Maar je moet je daardoor niet laten tegenhouden.”

Desiree YoungCapital We Give Work commercial

Desiree zette haar zelftwijfel om in een drive om zoveel mogelijk te leren. Ze ontdekte dat je het meest leert door te doen en fouten te maken. “Niks ging vanzelf, ik heb overal voor moeten knokken. Ik ben vaak gevallen, maar altijd weer opgestaan.”

“De lessen die je op een opleiding leert, kun je ook van je collega’s op de set krijgen”, vindt Desiree. “Da’s wel minder comfortabel dan op school. Ik schaamde me soms rot als ik werd terechtgewezen omdat ik weer iets niet onder de knie had. Maar ja, je kunt nooit alles weten.”

Starters helpen hun weg te vinden

Desiree heeft samen met een andere freelance art director een loods opgezet. “We kregen zoveel werk, dat we mensen om ons heen zijn gaan verzamelen. Eerst alleen stagiairs en nu ook freelancers. Iedereen hier is jong en nog volop aan het ontdekken.”

Met jongeren werken vindt Desiree geweldig: “Ze zijn nog zo open-minded, willen nog heel veel leren en doen. Daar helpen wij ze bij. Maar wij leren ook veel van hen. Ze komen uit alle richtingen en brengen ons vanuit hun eigen perspectief ook weer op nieuwe ideeën.”
“In onze studio kun je aankloten, maar word je ook serieus genomen”

“Starters zijn lekker open-minded en leergierig”

Een voorbeeld van zo’n idee? “Ik heb de neiging om altijd maar door te beuken. Daardoor vergeet ik tijd te maken voor mijn eigen ontwikkeling. Maar dan hoor ik dat een collega een lascursus gaat doen, en wil ik het liefst meedoen. Dus heb ik besloten tijd te maken om te leren lassen. Zo houden de leergierige mensen om me heen mij scherp.”

Haar toekomst heeft Desiree nog niet helemaal uitgestippeld. Wel weet ze dat ze mensen wil blijven helpen hun weg te vinden en op te leiden. “Onze studio is een plek waar iedereen kan ontdekken wat hij kan en leuk vindt. Na je opleiding ben je echt niet klaar; dan begint het pas. Ik wil een plek bieden waar je kunt aankloten, maar waar je ook serieus wordt genomen. De plek om te leren, die ik zelf niet had.”

Heb je de set van Desiree nog niet in actie gezien? Bekijk de reclame hier.

Meer weten over onze cast & crew? Lees ook het verhaal van model Khalid. 

 

Deel dit artikel

Plaats jouw reactie

Reacties

 • Alain
  Zaterdag 28-03-2020

  Als u de nodige middelen nodig heeft om uw project te realiseren, ontvang dan dringende en snelle fondsen en kapitaal voor de realisatie van al uw verschillende projecten tegen betaalbare voorwaarden. Voor alle informatie: finance.utile@yahoo.com

 • milley
  Donderdag 26-03-2020

  Hallo allemaal, dit is Mark Milley. Ik ben zo blij om terug te keren naar dit geweldige forum om getuige te zijn van de hulp die ik van Williams David heb gekregen. Ik had een lening van een ander hard nodig om vrij te zijn van schulden en financiële banden die mijn ex-vrouw me had opgelegd. Het was erg slecht om hulp te zoeken bij vrienden, familie en zelfs mijn bank, maar men kon me helpen omdat mijn credit score erg slecht was. Dus ik was op mijn computer aan het bladeren en zag enkele getuigenissen van mensen die David William hielp met een lening, en toen besloot ik contact met hem op te nemen via zijn e-mail {Personalloanesay@gmail.com}, waarna ik een e-mail van hem ontving en hem de beste vraag stelde over mijn rol Tot mijn grote verbazing hebben ze de door mij gevraagde lening op mijn rekening gestort en nu ben ik erg blij mijn schuld af te betalen en ik ben ook een bedrijf begonnen met het resterende bedrag om voor mezelf en mijn gezin te zorgen. Als u een lening nodig heeft, neem dan contact op met de beste geldschieter aller tijden en neem contact met hem op via WhatsApp-informatie + 2348165313028, of u kunt contact opnemen met David Williams via zijn e-mail: Personalloanesay@gmail.com

 • Claudia Klein
  Donderdag 26-03-2020

  Hallo en welkom bij Spotcap Global Loan Services, mijn naam is Claudia Klein, ik ben een geldschieter en ook een leningadviseur. Heeft u dringend financiële versterking nodig? heb je een lening nodig voor verschillende doeleinden? als uw antwoord ja is, zal ik u adviseren contact op te nemen met mijn bedrijf via | spotcapglobalservices@gmail.com | of stuur ons een bericht op WhatsApp: +4915758108767 | en binnen 24 uur een lening op uw rekening hebben, omdat we uitstekende leendiensten over de hele wereld bieden. We bieden allerlei soorten leendiensten aan (persoonlijke lening, zakelijke lening en nog veel meer), we bieden zowel langlopende als kortlopende leningen aan en u kunt ook tot 15 miljoen euro lenen. Mijn bedrijf helpt u bij het bereiken van verschillende doelen met een breed scala aan leenproducten. We weten dat het verkrijgen van een legitieme lening altijd een groot probleem is geweest Voor mensen die een financieel probleem hebben en er een oplossing voor nodig hebben, vinden veel mensen het zo moeilijk om een ​​lening met eigen vermogen van hun lokale banken of andere financiële instellingen te krijgen vanwege hoge rente tarief, onvoldoende onderpand, verhouding schuld / inkomen, lage credit score of andere redenen Geen wachttijden of stressvolle bankbezoeken meer. Onze service is 24/7 beschikbaar - u kunt een lening krijgen en uw transacties voltooien waar en wanneer u die nodig heeft Wij bieden 24-uurs lening van wereldklasse. Voor vragen / vragen? - Stuur een e-mail naar | spotcapglobalservices@gmail.com | of stuur ons een bericht op WhatsApp: +4915758108767 | & Ontvang in een oogwenk een reactie. Uw familie, vrienden en collega's hoeven niet te weten dat u weinig geld heeft, schrijf ons gewoon en u ontvangt een lening. Je financiële vrijheid ligt in jouw handen!

 • Jurrienne
  Woensdag 12-02-2020

  Power vrouw!

 • Map
  Woensdag 12-02-2020

  Geweldig interview!

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.