YOUNGCAPITAL BLOG

We geven een kijkje achter de schermen van onze reclame ‘We Give Work’, gemaakt door getalenteerde twintigers. Wie zijn de mensen die aan onze reclame hebben gewerkt? Lees het inspirerende verhaal van self-made art director Desiree.

Desiree art director we give work youngcapital

Desiree (29) werkte als art director en production designer aan de YoungCapital-commercial. Dat betekent dat zij bepaalde hoe de sets eruit moesten zien én ze bouwde. “Ik mocht helemaal losgaan met crazy ideeën.”

Bij de bouw werd ze geholpen door een team jonge creatievelingen, die ze in de loop der jaren om zich heen heeft verzameld. “We hebben allemaal keihard gewerkt en ik ben supertrots op wat we samen hebben neergezet.”

Ontdekken wat je wilt

Dat art direction haar ding was, ontdekte Desiree pas na haar studie branding aan het Amsterdam Fashion Institute. Eerst vond ze een kantoorbaan die perfect aansloot op haar opleiding, maar die niet bij haar persoonlijkheid bleek te passen.

“Je kunt en weet nooit alles, laat dat je niet tegenhouden”

“Als ik iets niet leuk vind, vind ik het heel moeilijk om mezelf te motiveren. Zeker als ik dan ook nog voor een baas werk”, vertelt Desiree. “Mijn baas snapte dat, gelukkig. Hij moedigde me aan om te gaan freelancen. Ik deed al af en toe wat opdrachten, maar ben toen all in gegaan. De vrijheid past erg goed bij me.”

Zonder opleiding het vak in

Als freelancer die alles aangreep, rolde ze het vak in. “Vrienden van me zochten iemand die art direction kon doen. Dat leek me wel leuk. Het ging ook om relatief kleine klussen, die ik wel aandurfde. Daarna kwamen steeds grotere klussen op mijn pad.”

De grote klussen brachten veel stress met zich mee. Desiree: “Als je op een grote set staat, realiseer je je ineens heel goed wat je allemaal niet weet en waarvoor je niet bent opgeleid. Maar je moet je daardoor niet laten tegenhouden.”

Desiree YoungCapital We Give Work commercial

Desiree zette haar zelftwijfel om in een drive om zoveel mogelijk te leren. Ze ontdekte dat je het meest leert door te doen en fouten te maken. “Niks ging vanzelf, ik heb overal voor moeten knokken. Ik ben vaak gevallen, maar altijd weer opgestaan.”

“De lessen die je op een opleiding leert, kun je ook van je collega’s op de set krijgen”, vindt Desiree. “Da’s wel minder comfortabel dan op school. Ik schaamde me soms rot als ik werd terechtgewezen omdat ik weer iets niet onder de knie had. Maar ja, je kunt nooit alles weten.”

Starters helpen hun weg te vinden

Desiree heeft samen met een andere freelance art director een loods opgezet. “We kregen zoveel werk, dat we mensen om ons heen zijn gaan verzamelen. Eerst alleen stagiairs en nu ook freelancers. Iedereen hier is jong en nog volop aan het ontdekken.”

Met jongeren werken vindt Desiree geweldig: “Ze zijn nog zo open-minded, willen nog heel veel leren en doen. Daar helpen wij ze bij. Maar wij leren ook veel van hen. Ze komen uit alle richtingen en brengen ons vanuit hun eigen perspectief ook weer op nieuwe ideeën.”
“In onze studio kun je aankloten, maar word je ook serieus genomen”

“Starters zijn lekker open-minded en leergierig”

Een voorbeeld van zo’n idee? “Ik heb de neiging om altijd maar door te beuken. Daardoor vergeet ik tijd te maken voor mijn eigen ontwikkeling. Maar dan hoor ik dat een collega een lascursus gaat doen, en wil ik het liefst meedoen. Dus heb ik besloten tijd te maken om te leren lassen. Zo houden de leergierige mensen om me heen mij scherp.”

Haar toekomst heeft Desiree nog niet helemaal uitgestippeld. Wel weet ze dat ze mensen wil blijven helpen hun weg te vinden en op te leiden. “Onze studio is een plek waar iedereen kan ontdekken wat hij kan en leuk vindt. Na je opleiding ben je echt niet klaar; dan begint het pas. Ik wil een plek bieden waar je kunt aankloten, maar waar je ook serieus wordt genomen. De plek om te leren, die ik zelf niet had.”

Heb je de set van Desiree nog niet in actie gezien? Bekijk de reclame hier.

Meer weten over onze cast & crew? Lees ook het verhaal van model Khalid. 

 

Deel dit artikel

Plaats jouw reactie

Reacties

 • Linda Mark
  Donderdag 13-02-2020

  HOE IK MIJN LENING KREEG VAN DIT GROTE BEDRIJF Hallo lieve mensen, ik ben Linda McDonald, momenteel woonachtig in Austin Texas, VS. Ik ben momenteel een weduwe met drie kinderen en ik zat in april 2018 in een financiële situatie en ik moest mijn rekeningen herfinancieren en betalen. Ik heb geprobeerd leningen te zoeken bij verschillende particuliere en zakelijke kredietinstellingen, maar nooit met succes, en de meeste banken hebben mijn krediet geweigerd, niet ten prooi vallen aan die schurken daar die ze zelf-geldschieters noemen, ze zijn allemaal oplichterij, alles wat ze willen is jouw geld en je hoort het niet meer van hen, ze hebben het me twee keer gedaan voordat ik Mr. David Wilson ontmoette. Het meest interessante deel is dat mijn lening binnen 74 uur aan mij is overgedragen, dus ik zal je adviseren om contact op te nemen met Mr. David als u bent geïnteresseerd in het krijgen van een lening en u weet zeker dat u hem op tijd kunt terugbetalen. U kunt contact met hem opnemen via e-mail ............. schema als u contact moet opnemen met een bedrijf met betrekking tot het verkrijgen van een lening zonder onderpand, neem dan vandaag nog contact op met de heer David Wilson voor uw lening Ze bieden allerlei soorten leningen aan Kortlopende lening (5_10 jaar) Langlopende lening (20_40) Media termijn lening (10_20) Ze bieden lening zoals Woninglening ............., Zakelijke lening ........ Schuldlening ....... Studielening .........., Startlening Zakelijke lening ......., Bedrijfslening .............. enz E-mail .......... (davidwilsonloancompany4@gmail.com) Als het gaat om financiële crisis en lening, dan is David Wilson lening de plaats om te gaan, vertel hem gewoon dat ik mevrouw Linda McDonald u regisseer Veel geluk ................... ....

 • Jurrienne
  Woensdag 12-02-2020

  Power vrouw!

 • Map
  Woensdag 12-02-2020

  Geweldig interview!

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.