YOUNGCAPITAL BLOG

Youngcapital

YoungCapital bestaat 20 jaar! In deze Blast From The Past: Arnoud (35). Inmiddels werkt hij als wethouder, maar in 2006 reisde hij heel het land door met zijn bijbaan als railcateraar via StudentenWerk.nl (nu YoungCapital). En de skills die hij tijdens zijn bijbaan leerde, denderen nog steeds door in zijn baan van nu.

Wat deed je precies als railcateraar?

“Ik werd ingezet op een intercitytraject en ging met een rugzak vol met koek, snoep en heet water voor koffie en thee de intercity door. In die tijd was het nieuw dat mensen wat konden bestellen in de trein. Dus, het was ook echt leuk om te doen. Je bracht iets waar mensen behoefte aan hadden: een suiker- of cafeïneboost. Soms was ik dan ook helemaal uitverkocht.”

Waarom deze bijbaan?

“Ik had al wat andere bijbaantjes gehad, maar bij deze bijbaan kon ik flexibel aan de slag. Ik kon me twee keer per week intekenen voor shifts, dus het was makkelijk te combineren met mijn studie. Soms werkte ik iedere week. Soms een week niet. De ene keer ’s ochtends, de andere keer ’s avonds. Het was maar net hoe het uitkwam. Die vrijheid was heerlijk.”

“En die unieke combinatie van reizen en werken. Ik kwam op allerlei plekken in Nederland en daar werd ik ook nog eens voor betaald. Ik heb altijd plezier gehad in treinreizen, omdat je veel van de omgeving ziet. Dus, dit was voor mij echt ideaal.”

Inmiddels werk je als wethouder. Dat is wel even andere koek.

“Ja, maar ik heb dingen geleerd van mijn bijbaan die belangrijk zijn in mijn huidige baan. Dat het bijvoorbeeld belangrijk is om op tijd te zijn, zodat je de ander laat zien dat je hem of haar serieus neemt. Dat je door oprechte interesse te tonen en vriendelijk te zijn veel meer voor elkaar krijgt dan wanneer je alleen bezig bent met je eigen gelijk. En dat je door te investeren in je klant, gewoon door positief en attent te zijn, je positieve reacties terugkrijgt. Plus fooi, in het geval van de bijbaan dan. Daar moet ik altijd weer aan terugdenken.”

Wat had je je jongere zelf mee willen geven op werkvlak?

“Doe altijd je best, ook bij je bijbaan. Kijk niet te snel neer op werk. Iedereen heeft een belangrijke taak in de samenleving. Of je nu vakkenvuller bent of bij een bank werkt. Elke baan draagt bij. Je doet je werk niet alleen voor jezelf, maar ook voor een ander.”

Zelf nog op zoek naar een carrièreprepper of -booster? Bij deze vacatures kun je direct aan het werk.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.