YOUNGCAPITAL BLOG

Wil je grootse dingen bereiken? Zorg dan dat je deze tien dingen in je dagelijkse routine opneemt. 

Sommige mensen hebben altijd meer succes. Ook al zijn ze niet slimmer of creatiever, en werken ze niet harder. Hoe komt dat? De filosoof Aristoteles wist het antwoord al: “We zijn wat we herhaaldelijk doen. Uitmuntendheid is geen eenmalige actie, maar een gewoonte.”

 

Tien dingen die winnaars dagelijks doen

Tien dingen die winnaars dagelijks doen

Baanbrekende ondernemers, leiders, artiesten en vernieuwers hebben geen ingewikkeld geheim voor hun succes. Het is een eenvoudige optelsom van de volgende dagelijkse gewoontes: 

 

1. Stel langetermijndoelen 

Bepaal waar je over één, vijf of zelfs twintig jaar wilt staan, en overdenk iedere dag even of je nog op koers ligt. 

 

2. Maak een dagelijkse planning 

Bedenk iedere dag wat je gedaan wilt krijgen. Een to-dolijst kan je hierbij helpen. Check wel of die bezigheden bijdragen aan je langetermijndoelen. 

 

3. Durf om hulp te vragen 

Om hulp vragen is geen teken van zwakte, maar een teken van respect voor de talenten en vaardigheden van mensen om je heen. 

 

4. Relativeer 

Hoge eisen stellen aan jezelf is prima, maar accepteer ook dat je soms fouten maakt. Daar leer je juist van. Durf ook af en toe om jezelf te lachen. 

 

5. Heb geduld

Succes komt niet zomaar uit de lucht vallen, maar bouw je op. Het komt met een geleidelijk stijgende lijn, geen onafgebroken en onrealistische sprint naar de top. 

 

6. Schrijf het op 

Houd ervaringen, gedachten en leerpunten bij in een dagboek. Het opschrijven helpt je brein met het verwerken van ervaringen en om nieuwe inzichten te ontwikkelen. 

 

7. Werk aan je zelfvertrouwen

Iedereen heeft wel eens last van faalangst, en iedereen kan het overwinnen. Zoek een mentor om je problemen en onzekerheden mee te bespreken. Of gebruik je dagboek om te putten uit je eigen ervaringen en inzichten. 

 

8. Geef complimenten en bedankjes

Ook mensen om je heen worstelen soms met hun zelfvertrouwen. Neem de moeite voor een welgemeend compliment of bedankje, en je krijgt die positieve energie dubbel en dwars terug. 

 

9. Zorg voor je lichaam 

Houd je lichaam en geest fit. Een dagelijkse work-out van 10 minuten is al voldoende. Voldoende slaap doet ook wonderen. 

 

10. Blijf leren 

Succesvolle mensen beschikken over een gezonde portie nieuwsgierigheid. Stop nooit met leren en jezelf te ontwikkelen. Zo blijf je geïnspireerd en word je steeds beter in wat je doet. 


Bron: www.inc.com  

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.