YOUNGCAPITAL BLOG

Heb jij het in je om de nieuwe Steve Jobs of Mark Zuckerberg te worden? Of beschikken zulke topondernemers over geheime superkrachten? Lees hieronder hoe je het antwoord vindt door jezelf één bedrieglijk simpele vraag te stellen.

Designer, blogger en ondernemer Tina Roth Eisenberg – beter bekend als ‘Swiss Miss’, vatte het idee krachtig samen tijdens een recente ondernemersconferentie in New York: “Stel jezelf de vraag: als ik een superheld zou zijn, wat is dan mijn superkracht?”

superkrachten

superkrachten


Middel om te focussen

Het klinkt misschien als een strikvraag tijdens een sollicitatiegesprek. Maar volgens Roth Eisenberg helpt deze vraag je te focussen en zaken in het juiste perspectief te zien. Kenmerkend aan de vraag is dat alle succesvolle mensen hem zonder aarzelen kunnen beantwoorden! 

Zo zegt over Bill Gates zijn grootste kracht: “Ik leer van tegenslagen.” Superbelegger Warren Buffet benadrukt: “Onthoud waar je wel verstand van hebt, en waarvan niet.” En de Nederlandse topondernemer Annemarie van Gaal stelt: “Ik denk niet in moeilijkheden, maar in mogelijkheden”. 

 

Weet wat jou onderscheidt

Ken je eigen superkracht en je kent jezelf goed genoeg om op de juiste dingen te focussen. En dat stelt je in staat om echt steengoed te worden in wat je doet, zonder energie te verspillen aan activiteiten die niet in je krachtveld liggen. Het is de eigenschap waar je het meest trots op bent, en datgene waardoor jij een streepje voor hebt op de rest. En dat zien bedrijven ook wanneer jij op sollicitatiegesprek komt.

 

Ontdek jouw superkracht

Weet je nog niet wat jouw superkracht is? Dan wordt het hoog tijd om die te ontdekken! Want als je deze vraag hebt beantwoord, betekent dit dat je serieus hebt nagedacht over je beste persoonlijke kwaliteiten. Heb je nog geen idee wat jouw persoonlijke kwaliteiten überhaupt zijn? Doe dan een persoonlijkheidstest!

Zoals Steve Jobs zegt: “Verspil geen tijd aan wat anderen zeggen. Luister naar je innerlijke stem en heb het lef om die te volgen.”


Bron: Inc.com

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.