YOUNGCAPITAL BLOG

In de drukte van alledag kun je onmogelijk alles onthouden. Maar er zijn zeven factoren die geen enkele leider mag vergeten.

klok now

Het brein van een leider moet meer kunnen absorberen dan alleen de harde feiten en cijfers. Dit zijn de zeven factoren die iedere leider in gedachten moet houden om zijn team happy en productief te maken:


1. Wees aardig 

Van venijnig commentaar, sarcasme en harde kritiek gaat niemand beter functioneren. En mensen negeren is misschien nog wel erger. Rekening houden met andermans gevoelens is cruciaal voor een leider die een productieve sfeer wil creëren.


2. Toon respect

Als je mensen als kinderen behandelt, ze zullen zich ook zo gedragen. Laat je team voelen dat je waardering hebt voor hun kennis en kunde. Niet alleen door woorden, maar ook door je toon en lichaamstaal. 


3. Wees geduldig

In dit tijdperk waarin alles snel moet, wordt wel eens vergeten dat een onmiddellijke reactie of oplossing niet altijd mogelijk is. Houd de verwachtingen redelijk, ook als er druk op de ketel staat. 

Contact houden over de voortgang is prima, maar voorkom dat je mensen gaat opjagen, of in weg gaat lopen. 


4. Maak tijd voor een grapje

Lachen is een uitstekende remedie tegen stress. Mensen waarderen leiders die humor weten te gebruiken om tegenslagen te relativeren. En het werk wordt er natuurlijk ook leuker door. 


5. Spreek de waarheid

De waarheid kan pijn doen. Maar niets zeggen omwille van de lieve vrede kan nog veel meer ellende opleveren. Goede leiders weten dat je eerlijk kunt zijn zonder gemeen, vervelend of kwetsend te worden. 


6. Moedig mensen aan

Goede leiders voelen het aan als iemand vastloopt in een project, en weten hoe ze hem kunnen motiveren om de boel weer op de rit te krijgen. Als aanmoedigen niet voldoende is, stroop dan je mouwen op en ga samen aan de slag om het probleem op te lossen. 


7. Geef hoop

Juist als alles tegen zit, willen mensen geloven dat het binnenkort beter gaat, en dat groei, vooruitgang en succes in het verschiet liggen. Goede leiders weten op zulke momenten duidelijk te maken hoe het verder moet. 


Laat je mensen weten dat je in hen gelooft, dat je hoge verwachtingen hebt en dat ze niet mogen opgeven.Bron: Inc.com

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.