YOUNGCAPITAL BLOG

Nu de digitale revolutie in volle gang is, voelen zowel nieuwe als bestaande bedrijven de noodzaak om hun bedrijfsvoering in te richten op de online markt. Dit heeft ook gevolgen voor recruitment. Lees hieronder de belangrijkste trends.

Halverwege 2014 is één ding duidelijk: online technologie verandert vrijwel alle aspecten van de markt. Consumenten winkelen en bankieren via hun mobieltje, communiceren online en verhuizen hun hele hebben en houden naar de cloud.

uitzicht

Noodzaak voor digitale strategie

Zowel nieuwe als bestaande bedrijven voelen de noodzaak om zich te richten op de online markt. Een goede digitale strategie is daarmee belangrijker dan ooit. Bedrijven moeten investeren in technologie, maar vooral in mensen met de juiste vaardigheden. 

Er is een groeiende vraag naar expertise in disciplines als online marketing, website development, cloud based computing en social media. Daarmee is de digitale revolutie ook een recruitment-revolutie. 

Dit zien wij onder meer terug in de onderstaande trends, die naar verwachting de komende tijd zullen doorzetten:


Trend 1: Integratie van technologie op de werkvloer

Technologie is allang niet meer een exclusief speeltje voor de IT-afdeling, maar een middel om bedrijfsprocessen naadloos met elkaar te verbinden. Ook afdelingen als finance en marketing hebben mensen nodig die weten hoe ze moeten samenwerken in de cloud, en gebruik weten te maken van big data om nieuwe kansen te ontdekken en verzilveren. 


Trend 2: Apps en de mobiele consument

Winkelen met je mobieltje wordt steeds populairder. Daarnaast investeren veel bedrijven in een responsive website die ook werkt op een smartphone. Dit vergroot de vraag naar goede ontwikkelaars die bedrijven kunnen helpen om hun klanten te bedienen met betrouwbare, gebruiksvriendelijke apps.


Trend 3: Technisch stratego 

Zolang technologie zich in een hoog tempo blijft ontwikkelen, moeten bedrijven hun bedrijfsvoering en interne processen blijven aanpassen. Daarom blijft het op de arbeidsmarkt vechten om experts die digitale processen op strategisch niveau kunnen uitdenken en implementeren, zoals online en IT-strategen en IT-projectmanagers. 


Trend 4: Social media zijn een must 

Social media spelen vandaag de dag een sleutelrol in allerlei aspecten van je business, van recruitment tot de interactie met klanten. Het is nu belangrijker dan ooit om actief aanwezig te zijn op diverse online platforms en met je stakeholders te communiceren. Daarom heb je mensen nodig die weten hoe ze social media effectief kunnen toepassen binnen hun eigen vakgebied. 

Social media buttons

Trend 5: Financiële sector 

De financiële sector heeft in de afgelopen twee jaar een ingrijpende gedaanteverwisseling ondergaan. De populariteit van mobiel betalen, bankieren en verzekeren zorgt voor een sterke vraag naar mensen met een combinatie van technische, financiële en juridische skills. 


Trend 6: Focus op behoud van talent 

Steeds meer bedrijven hebben door dat kundige, goed getrainde medewerkers cruciaal bedrijfskapitaal vormen. Het behoud van deze mensen heeft daarmee prioriteit gekregen. Het is slim hierop te anticiperen en te investeren in het aantrekken, ontwikkelen en behouden van talent. IT-toppers nodig? Neem direct contact op met YoungCapital Professionals.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.